Releaselijst
Binnenkort


Maxie en haar ondeugende tandenfee

13/09/2023

Beschrijving:

Een brutale fee genaamd Violetta verdwaalt in de mensenwereld. Ze ontmoet er het twaalfjarig meisje Maxie en om haar weg terug te vinden naar de sprookjeswereld zullen ze moeten samenwerken. Onderweg ontdekt ze haar ware bestemming…

...

Meer lezen

WIL

27/09/2023

Beschrijving:

1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad. Maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter?

...

Meer lezen

One True Loves

04/10/2023

Beschrijving:

Emma en Jesse leiden het perfecte leven samen totdat Jesse verdwijnt bij een tragisch helikopterongeluk. Vier jaar later heeft Emma het geluk weer gevonden en staat ze op het punt te trouwen met haar beste vriend Sam, wanneer Jesse plots weer opduikt en haar wereld helemaal op zijn kop zet. Een hartverscheurende keuze tussen haar twee grote liefdes dringt zich op..

...

Meer lezen

Expend4bles

11/10/2023

Beschrijving:

Wanneer er een samenzwering aan het licht komt die kan leiden tot een nucleair conflict, moeten onze helden in actie schieten om een Derde Wereldoorlog te vermijden. Om hun missie tot een goed einde te brengen,, zullen de Expendables alle wapens nodig hebben die voorhanden zijn…

...

Meer lezen

Sinterklaas en de gestrande stoomboot

11/10/2023

Beschrijving:

Sinterklaas en zijn pieten maken zich klaar om te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Deze vrolijke vogel veroorzaakt binnen de kortste keren op alle fronten chaos. Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocolade is gesmolten, Coole Piet  krijgt last van rode ulten en Danspiet krijgt ruzie met zijn beste vriend. uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond?

...

Meer lezen

Het Smelt

25/10/2023

Beschrijving:

Het Smelt vertelt het verhaal van Eva die, vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten.

...

Meer lezen

Teddy’s kerstfeest

13/12/2023

Beschrijving: ...

Meer lezen

Silent Night

13/12/2023

Beschrijving: ...

Meer lezen

Kattenkwaad in het museum

20/12/2023

Beschrijving: ...

Meer lezen

In The Land Of Saints And Sinners

20/12/2023

Beschrijving:

Ierland, jaren zeventig. Finbar Murphy (Liam Neeson) wil graag zijn duistere verleden achter zich laten en leidt een rustig leven in een afgelegen dorpje, ver weg van het geweld dat de rest van het land in zijn greep heeft, wanneer een dreigende bende opstandelingen arriveert. Finbar wordt meegesleept in een steeds venijniger kat-en muisspel en moet kiezen tussen het prijsgeven van zijn geheimen of het verdedigen van zijn vrienden en buren.

...

Meer lezen

Huidige films


De Bellinga’s: Vakantie op stelten

19/07/2023

Beschrijving: ...

Meer lezen

Rikkie de Ooievaar 2

02/08/2023

Beschrijving:

Ricky, een onverschrokken jonge mus geadopteerd door een familie ooievaars, gaat op een episch avontuur in het hart van Afrika. Samen met zijn trouwe vrienden Olga de dwerguil en Kiki de discoparkiet gaat hij op zoek naar een legendarisch juweel…

 

...

Meer lezen

Casper En Emma En de gouden ring

12/07/2023

Beschrijving:

Casper en Emma gaan samen met hun familie op vakantie naar het eiland Malta dat ligt in de Middellandse zee. De eerste dag op het strand ontmoeten ze Pawlu en zijn knuffel, Dolfijn. Het begin van een echte vakantievriendschap. Tijdens het spelen vinden de drie vriendjes samen iets bijzonders in de zee: een gouden ring! Casper en Emma denken dat iemand zijn trouwring is verloren en gaan op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Maar het vinden van de eigenaar van de ring blijkt moeilijker dan gedacht. Een visser vertelt de kinderen dat de ring afkomstig is uit de gezonken stad Atlantis. Als Emma en Pawlu nog bezig zijn met de speurtocht ontmoet Casper Agatha, een meisje uit Malta.  Uiteindelijk besluit Emma om de ring terug in zee te gooien. Maar op dat moment leert Casper de oma van Agatha kennen en wordt het mysterie van de gevonden ring toch nog opgelost…

...

Meer lezen

Greatest Days

30/08/2023

Beschrijving:

Vijfentwintig jaar geleden hadden vijf vriendinnen de avond van hun leven bij het concert van hun favoriete boyband. Inmiddels zijn hun levens totaal verschillend en zijn ze elkaar uit het oog verloren, maar als één van hen kaarten wint voor een reunieconcert, hoeft ze toch niet lang na te denken wie ze meeneemt. De vrouwen maken zich klaar om nog één keer samen naar een concert te gaan en hun vriendschap nieuw leven in blazen.

...

Meer lezen

Oudere films


Farang

26/07/2023

Beschrijving:

Sam is een voorbeeldige gevangene. Enkele maanden voor zijn vrijlating uit de gevangenis bereidt hij zich ijverig voor op zijn re-integratie in de maatschappij maar tijdens een verlof haalt zijn verleden hem in en heeft hij maar één keuze: ontsnappen. Vijf jaar later heeft Sam een nieuw leven opgebouwd in Thailand en de familie gesticht waar hij altijd al van droomde. Maar wanneer de plaatselijke maffia hem opnieuw in de criminaliteit dwingt én zijn gezin aanvalt, besluit Sam dat het tijd is voor wraak

...

Meer lezen

Het Geheugenspel

17/05/2023

Beschrijving:

Op het landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de  destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan de jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht. Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.

 

 

...

Meer lezen

ALLER/RETOUR

22/03/2023

Beschrijving:

Vrachtwagenchauffeur Erika betrapt Idy wanner die uit haar vrachtwagen glipt. Wanneer andere chuaffeurs zich inlaten met de confrontatie die daarop volgt, kan Erika niet anders dan Idy weer mee aan boord te nemen. Op hun reis naar hei zuiden van Spanje ontstaat een onverwachte vriendschap.

...

Meer lezen

Kandahar

07/06/2023

Beschrijving:

In Kandahar volgen we tom Harris, een CIA-agent wiens missie in Afghanistan is ontmaskerd. Samen met zijn vertaler moet hij naar een extractiepunt in Kandahar zien te komen terwijl er verschillende mensen de opdracht hebben gekregen om hem op te sporen…

...

Meer lezen

Superkat Maurice

29/03/2023

Beschrijving:

Maurice is een sluwe, gemberkleurige kat die altijd iemand probeert op te lichten. Op een dag ontmoet Maurice een jongen en zijn leger dat bestaat uit pratende en goed opgeleide muizen. Ze besluiten op pad te gaan naar de stad die Bad Blintz heet, waar ze de boekenwurm Malicia tegenkomen. Samen richten ze een kleine rebellie op.

...

Meer lezen

Black Lotus

19/04/2023

Beschrijving:

Nadat zijn beste vriend omkwam tijdens een gezamenlijke missie zwerft de ex-special forces-officier Matteo Donner de wereld rond, kampend met schuldgevoel. Terug in Amsterdam belandt hij tussen explosies, rondvliegende kogels en crashende auto’s in een eenmansoorlog in de straten en op de grachten van de stad. Donner heeft daarbij maar één doel: het ontvoerde dochtertje van zijn gestorven vriend redden.

 

 

...

Meer lezen

Bim

15/02/2023

Beschrijving:

BIM volgt het buitengewone verhaal van drie onschuldige paasklokken, Bim, Bommel en Pi, die op een gevaarlijke reis vertrekken om het magische elixer te verzamelen dat onmisbaar is om het winterseizoen af te sluiten. Door het elixir word je als klok ijzersterk, maar de reis verloopt met ups en downs. Bim is misschien nog niet de snelste of sterkste klok maar al gauw blijkt dat hij heel creatief is. Zo groeit de vriendschap tussen de klokken tijdens dit bijzonder avontuur op weg naar Rome…

...

Meer lezen

The Offering

15/02/2023

Beschrijving:

In de hoop zich te verzoenn met zijn streng orthodox-joodse vader, keert Arthur na vijftien jaar met zijn zwangere vrouw terug naar huis. Hij heeft echter nog een geheime reden om zijn vader op te zoeken. Als in de kelder van het huis waar vader Saul het mortuarium van de gemeenschap runt een lijkt wordt binnengebracht, blijkt daar een oude entiteit in te huizen. En deze kwaadaardige Abyzou – volgens de mythe verantwoordelijk voor miskramen en kindersterfe – blijkt sinistere plannen te hebben. De demon drijft iedereen tot het uiterste en zal ervoor zorgen dat sommigen meer verliezen dan alleen hun verstand.

...

Meer lezen

Poker Face

25/01/2023

Beschrijving:

In de wereld van poker met hoge inzetten schitter Russel Crowe als tech-miljardair en gokker Jake Foley. Hij nodigt zijn beste vrienden uit op zijn landgoed voor een pokeravond die ze nooit zullen vergeten en geeft ze de kans om meer geld te winnen dan ze ooit konden dromen. Om te kunnen spelen, moeten ze echter wel datgene opgeven dat ze hun hele leven al proberen te beschermen… hun geheimen. Naarmate de avond vordert, ontdekken de vrienden wat er echt op het spel staat.

...

Meer lezen

OEPS!

21/12/2022

Beschrijving:

Finny is een herbivoor en Leah een carnivoor, toch zijn het beste vrienden. In een ark vol andere dieren drijven ze al weken op zee rond zonder enig zicht op het vaste land en de voedselvoorraad begint zorgelijk te worden. Daardoor kan de (ongemakkelijke) vrede tussen de carnivoren en herbivoren elk moment omslaan… Alsof dat niet erg genoeg is, worden Finny en Leah per ongeluk overboord gespoeld, samen met de laatste voedselvoorraden. OEPS!

Aan boord van hun geïmproviseerd vlot, krijgen ze gezelschap van Jelly, een praatgrage, jonge kwal. Maar wanneer het vlot wordt geteisterd door een hevige storm, worden Finny, Leah en Jelly in de diepte van de oceaan gedompeld en van elkaar gescheiden. Leah en Jelly spoelen aan op een afgelegen eiland en Finny wordt wakker in een vreemde kolonie van zeer bekende wezens… Gaat het de Ark bewoners lukken de kinderen te vinden en zullen Finny en Leah elkaar ooit weer zien?

...

Meer lezen

Hotel Sinestra

14/12/2022

Beschrijving:

Tijdens een skivakantie in het Zwitserse Hotel Sinestra wens Ava in een boze bui haar overbezorgde ouders weg. De volgende morgen aan het ontbijt zijn alle volwassenen ineens verdwenen. Het feest barst los, want nu kunnen de kinderen alles doen wat ze zelf willen! Maar dan ontstaat, opgezweept door de opmerkelijk kinderachtige Jonas, een gevaarlijke situatue waardoor het hele hotel zonder stroom komt te zitten. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om hun ouders terug te vinden zodat ze samen kerst kunnen vieren.

...

Meer lezen

De Acht Bergen

14/12/2022

Beschrijving:

De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

Naar de roman « Le otto montagne » van Paolo Cognetti.

...

Meer lezen

De Buurtpolitie – De Perfecte Overval

14/12/2022

Beschrijving:

Om het jaareinde te vieren, bereidt de commissaris een spectaculaire teambuilding voor: leren denken als criminelen en een in scène gezette bankoverval plegen. Ze moeten samenwerken om de perfecte misdaad te plegen. Maar niks gaat zoals gepland en het korps pleegt zonder het te beseffen, om de tuin geleid door een malafide spelcoach, een échte overval. Van zodra ze de waarheid ontdekken, moeten ze zo snel mogelijk aan het werk om de fouten recht te zetten want waar is het geld naartoe? Het wordt een klopjacht tegen de tijd en tegen de twijfel die het korps in zijn greep houdt.

...

Meer lezen

De Notenkraker en de Toverfluit

14/12/2022

Beschrijving:

In dit magische animatieavontuur voor jong en oud vraagt de ongelukkige Marie op oudjaarsavond om een wonder. Terwijl zij zingt over haar zorgeloze leven van vroeger komt haar speelgoed tot leven en transformeert zij tot dezelfde grootte. De onaantrekkelijke Notenkrakerpop verandert in de betoverde Prins Georg. Samen met hun vrienden reizen ze naar het sprankelende Bloemenland om de toverfluit te vinden en de wereld te bevrijden van de kwaadaardige rattenkoningin Charlotte.

...

Meer lezen

Prey For The Devil

02/11/2022

Beschrijving:

PREY FOR THE DEVIL dompelt je onder in de wereld van exorcismescholen; de laatste verdedigingslinie van de mensheid tegen de machten van het eeuwige kwaad. Zuster Ann is er heilig van overtuigd dat het uitvoeren van exorcisme haar roeping is, ondanks het feit dat historisch gezien alleen priesters – niet zusters – ze mogen uitvoeren. Wanneer een professor haar speciale gave voelt, waardoor ze de eerste non is die het ritueel bestudeert en beheerst, komt haar eigen ziel in gevaar wanneer de demonische krachten die ze bevecht een mysterieuze connectie met haar traumatische verleden onthullen.

...

Meer lezen

Sinterklaas en de Race Tegen de Klok

19/10/2022

Beschrijving: ...

Meer lezen

Zillion

26/10/2022

Beschrijving:

1997: Computergenie Frank Verstraeten is klein van gestalte, zijn ambities des te groter. Met megadiscotheek Zillion bouwt hij in Antwerpen de place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa, de mooiste vrouw van België terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic voor de pikante acts zorgt. Frank wordt even beroemd en berucht als z’n discotheek, maar trapt daarbij al te vaak op de verkeerde tenen.

...

Meer lezen

Rewind

26/10/2022

Beschrijving:

YouTube-sterren Céline en Michiel doen waar ze goed in zijn: leuke, spannende en uitdagende challenges bedenken voor elkaar en hier hun vele volgers mee entertainen op hun socials. En over enkele dagen vieren ze de launch van hun 500ste video: een muziekclip met een mix van niemand minder dan Pat en Loredana. Maar bij de opnames van een nieuwe video gaat het helemaal mis. Door een technische fout in een VR-bril wordt Céline naar het verleden gekatapulteerd en komt ze terecht op een school in het jaar 1996. Céline moet een manier vinden om terug naar het heden te geraken maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ondertussen, in 2022, probeert Michiel samen met bevriende vlogger, Carlos, te achterhalen wat er met Céline is gebeurd. Hoe kon het meisje zo plots verdwijnen? De verdwijning van Céline blijft ook niet onopgemerkt en al snel gonst het internet van de meest absurde theorieën. Is dit het einde van het CEMI-verse? Céline en Michiel staan misschien wel voor de meest ultieme challenge ooit: Céline van 1996 terug naar 2022 krijgen om op tijd hun muziekclip te lanceren.

...

Meer lezen

Big Trip 2

26/10/2022

Beschrijving:

Nadat ze een duivels plan van Vulture ontdekken vertrekken onze vier vrienden op een nieuw en geweldig avontuur met als doel een kleine Grizzly welp terug te brengen naar zijn echte ouders. Onderweg vliegen ze met een zeppelin, proberen ze de Amerikaanse presidentsverkiezingen te redden én te voorkomen dat een vulkaanuitbarsting het hele continent zal vernietigen…

...

Meer lezen

REBEL

05/10/2022

Beschrijving:

Wanneer Kamal besluit zijn leven te beteren, verlaat hij België om oorlogsslachtoffers in Syrië te helpen. Maar eens aangekomen wordt hij al snel gedwongen om zich bij een gelovige militie aan te sluiten en zit hij vast in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim thuis in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die hem beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder, Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.

...

Meer lezen

ONZE NATUUR

21/09/2022

Beschrijving:

De missie van Onze Natuur: elke Belg grenzeloos trots maken op wat er zich in ons eigen land afspeelt. Zo trots zelfs, dat Onze Natuur spontaan beter beschermd wordt. Wij Belgen zijn van nature bescheiden. Maar over de Belgische natuur hoeven we niet bescheiden te zijn. Niet het luipaard, maar onze slechtvalk is het snelste dier ter wereld. De dwergmuis weeft even vernuftige nesten in het riet als een Afrikaanse watervogel. En als je denkt dat onze Kalmthoutse Heide qua schoonheid moet onderdoen voor de Afrikaanse Savanne, dan moet je maar eens terugkomen wanneer de struikhei de droge vlakte omtovert in een zee van paarse bloemen. Als je het wil zien, kan je er niet onderuit: we zijn omsingeld door sensationele, wilde natuur. Wij willen het wilde België in volle glorie laten zien. Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen… Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

...

Meer lezen

Fall

14/09/2022

Beschrijving:

Als twee vriendinnen voor een social media stunt één van de hoogste TV torens in de Verenigde Staten beklimmen, komen ze vast te zitten op meer dan 600 meter hoogte. In de brandende hitte, zonder proviand, zonder bereik op hun telefoons en zonder dat iemand weet dat ze daar zitten. Terug klimmen is absoluut onmogelijk en het dichtstbijzijnde platform ligt meer dan 50 meter onder ze, zonder trap ernaartoe. Nu zijn de vrouwen op elkaar en hun vindingrijkheid aangewezen om weer veilig en wel voet aan de grond te krijgen. Risico nemen, betekent hun levens op het spel zetten, maar geen risico nemen, betekent een zekere dood.

...

Meer lezen

Ritueel

07/09/2022

Beschrijving:

Kiki is een duikster gespecialiseerd in forensich duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen…

Naar een boek van Mo Hayder.

...

Meer lezen

De Bellinga’s: Huis op Stelten

10/08/2022

Beschrijving:

De familievloggers Bellinga worden verkozen tot beste vloggers van het jaar. Terwijl papa Daniël en mama Fara de prijs vieren met een weekendje weg, zien de boeven Sam en Bram groen van jaloezie. Ze smeden een plannetje om de gouden winnaarsbeker te stelen. Nu alleen de kinderen thuis zijn en met oppas Bets het huis op stelten zetten, moet inbreken toch een eitje zijn. Maar dat is buiten Luan en Lucilla Bellinga gerekend. Met ingenieuze plannetjes en vallen zetten ze alles op alles om hun huis, de beker en zusje Luxy en broertje Lucius te beschermen. De Bellinga’s: Huis op Stelten is een film voor het hele gezin.

...

Meer lezen

H4Z4RD

20/07/2022

Beschrijving:

Noah Hazard kan zich geen leven voorstellen zonder zijn gouden sportwagen, compleet met gepersonaliseerde nummerplaten. Voor zijn dochtertje Zita functioneert de auto als een knusse koets; voor zijn vriendin Lea, als een handige taxi; en voor zijn louche neef Carlos, vers uit de gevangenis, als een pijlsnelle vluchtwagen. Wanneer een klus van Carlos echter compleet uit de hand loopt, is het aan Noah om te vermijden dat zijn geliefde Lexus tevens zijn lijkkist wordt…

...

Meer lezen

FOMO

29/06/2022

Beschrijving:

Een groep van 10 influencers neemt deel aan een gloednieuw realityprogramma met als hoofdprijs een wereldreis. Het spel, dat zich diep in een bos afspeelt, blijkt echter niet zo onschuldig als gedacht. Door enkele bizarre gebeurtenissen begint de groep zich vragen te stellen over de ware opzet van het programma. En wanneer er plots een gemaskerde moordenaar opduikt, verandert het spel in een overlevingsstrijd en ontpopt er zich een kat-en-muisspel tussen de influencers en de moordenaar. Kunnen ze ontsnappen?

...

Meer lezen

Marokkaanse bruiloft

08/06/2022

Beschrijving: ...

Meer lezen

Moonfall

23/03/2022

Beschrijving:

In Moonfall slaat een mysterieuze kracht dem aan uit zijn baan en stuurt hem zo op ramkoers met de Aarde. Met nog enkele weken te gaan tot de alles verwoestende botsing is voormalig astronaut Jo Fowler ervan overtuigd dat zij de sleutel in de handen heeft die de wereld zou kunnen redden. Enkele oude collega-astronauten en een aanhanger van allerhande complotheorieën geloven haar. De onwaarschijnlijke helden vertrekken samen op een onmogelijke missie in de ruimte om er achter te komen dat onze maan niet is wat ze lijkt…

...

Meer lezen

De Buurtpolitie – De Perfecte Overval

Beschrijving: ...

Meer lezen

Blacklight

09/03/2022

Beschrijving: ...

Meer lezen

Maya en het Gouden Ei

23/02/2022

Beschrijving:

Na een rustige winter komen Maya en haar beste vriend Willy in een geheime missie terecht. Ze krijgen de opdracht een heilig ei te bewaren. Wanneer het ei uitkomt, komen ze oog in oog te staan met hun nieuwe verantwoordelijkheid: een zacht klein mierenprinsesje. Plots bevinden ze zich in het midden van een hevige insectenstrijd. Om de prinses en haar kolonie te redden, moeten Maya en Willy de strijdende volkeren overtuigen om samen te werken. Deze strijd voert hen naar nieuwe werelden en is een zware test voor hun vriendschap.

...

Meer lezen

Way down

26/01/2022

Beschrijving:

De centrale bank van Spanje: een ondoordringbare vesting zonder blauwdrukken en niemand die weet hoe de centrale kluis meer dan honderd jaar geleden gebouwd werd. Een absoluut mysterie en volstrekt onmogelijk om te beroven, maar dat is wel wat kunsthandelaar Walter (Liam Cunningham) van plan is. Zijn doel is een lang verloren gewaande schat, die slechts 10 dagen in de kluis bewaard zal worden, in zijn bezit krijgen. Hij roept de hulp in van de jonge ingenieur Thom (Freddie Highmore), die vastbesloten is de geheimen van de ondergrondse kluis te ontrafelen. Ze hebben 10 dagen om een ingenieus plan te bedenken en slechts negentig minuten om het uit te voeren; de negentig minuten gedurende de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika, tussen Nederland en Spanje. Het aftellen kan beginnen…

...

Meer lezen

Bittersweet Sixteen

22/12/2021

Beschrijving:

Lotte is een tiener van 15 en kijkt uit naar haar 16de verjaardag, haar ‘sweet sixteen’. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug: een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld. Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Ondertussen razen hormonen door puberlichamen, worden de dagen gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, het ontwijken van de valkuilen van de middelbare school, en existentiële twijfels en vragen als daar zijn: waarom moeten we weten uit welk grondlagen de Kempische bodem bestaat, en waarom moest Glenn in godsnaam sterven in ‘The Walking Dead’? Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte’s 16de verjaardag.

...

Meer lezen

Nachtwacht “De dag van de Bloedmaan”

15/12/2021

Beschrijving:

In de derde Nachtwacht-film staat deze keer de weerwolf centraalk. Vlad, Keeling en Wilko komen terecht in het rijk der weerwolven. Hier heeft Wilko’s vader, Lupino, de wilde weerwolfclans in vrede verenigd. Samen met Wilko’s zus Rhea wil hij de weervolven de moderne tijd inleiden. Er wordt echter tegen hem samengespannen door enkelen die juist terug willen naar het recht van de sterkste. Tijdens een duister offerritueel creëren zij de bloedmaan, een eeuwige zonsverduistering die de weerwolven woest en wild maakt. En er onstaat een krachtig, overslaanbaar monster. Onverslaanbaar? Ook voor de Nachtwacht?

...

Meer lezen

8ERAF!

08/12/2021

Beschrijving:

Acht jeugdvrienden hebben elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op een heel speciaal feest voor een ‘bijzondere gelegenheid’. Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom, Ellen en Jasmijn dat er in al die jaren veel en tegelijkertijd ook weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?

...

Meer lezen

Red Sandra

27/10/2021

Beschrijving:

“Red Sandra” vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart, een verhaal dat 10 jaar  geleden de media en de publieke opinie in België en ver daarbuiten beroerde. William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

...

Meer lezen

Sinterklaas en Koning Kabberdas

27/10/2021

Beschrijving:

Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kinderen terugpesten. Hij vervalst het boek van de Sint zodanig dat het lijkt alsof alle kinderen stout zijun. Vermomd als Koning Kabberdas gaat hij naar het huis van de Sint om de heilige man met dat foute boek op te zadelen. Hoe dit avontuur afloopt, zie je vanaf de herfstvakantie van dit jaar in de nieuwe film ‘Sinterklaas en Koning Kabberdas’.

...

Meer lezen

My Sweet Monster

27/10/2021

Beschrijving:

Een ongelooflijk verhaal over de koppige prinses Barbara, die ontsnapt uit het paleis van haar vader, op zoek naar de knappe prins Edward. In plaats van de gekoesterde ontmoeting met haar geliefde wordt ze echter gevangengenomen door de gevaarlijkste rover van het koninkrijk. Al snel wordt duidelijk dat de eigenzinnige prinses geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken en ze klaar is om Bogey’s leven in een ware nachtmerrie te veranderen, enkel en alleen om haar doel te bereiken: trouwen met haar droomprins. Maar de grens tussen liefde en haat is soms heel dun…

...

Meer lezen

Cool Abdoul

15/10/2021

Beschrijving:

Ismail Abdoul, een getalenteerde jonge bokser, haalt de top en vindt de liefde bij Sylvie. Maar hij klimt ook op als portier en controleert samen met zijn mannen steeds meer deuren, inclusief de drugshandel erachter. Hij wordt de nieuwe sensatie, een levende legende in en buiten de ring. Verblind door zijn succes raakt hij geleidelijk aan verstrikt in een web van zijn eigen leugens en gewelddadige acties. De steeds groter wordende druk van de politie slaat een kloof tussen hem en iedereen om wie hij geeft, ook Sylvie. Hij zal het ultieme gevecht moeten aangaan: dat met zichzelf.

...

Meer lezen

Till Death

06/10/2021

Beschrijving:

Emma zit vast in de sleur van een slecht huwelijk met Mark en is verrast wanneer hij haar meeneemt naar hun afgelegen vakantiehuis aan het meer, voor een romantische avond op hun tiende huwelijksverjaardag. Maar alles verandert de volgende ochtend wanneer ze merkt dat ze geboeid aan Marks dode lichaam vast zit. Emma zit gevangen en geïsoleerd in het holst van de winter en ontdekt dat dit slechts het begin is van Marks verwrongen plan op wraak. Om te overleven moet ze vechten tegen de natuurelementen en tegen de huurmoordenaars die op weg zijn om het werk af te maken…

...

Meer lezen

Herself

22/09/2021

Beschrijving:

Jonge moeder Sandra (Clare Dunne) ontsnapt met haar twee dochters uit een gewelddadige relatie en tracht een nieuw bestaan op te bouwen. Ze komt in het sociale huur-traject terecht, maar door de schaarste op de huizenmarkt is ze voorlopig dakloos en genoodzaakt om op een hotelkamer te kamperen. Vastbesloten om haar jonge dochters een fijn thuis en een beter bestaan te bieden, zet Sandra haar zinnen op het bouwen van een eigen huis.

...

Meer lezen

100% Wolf

11/08/2021

Beschrijving:

Freddy en zijn familie bewaren al eeuwenlang een groot geheim. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts transformeren ze in weerwolven.
Normaal zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout. In plaats daarvan verandert hij in… een roze poedel. Dit betekent het begin van hilarische avonturen, want Freddy heeft ondanks alles maar één missie: bewijzen dat hij voor 100% een wolf is.
Tijdens zijn zoektocht beseft Freddy dat hij, ondanks zijn roze, ontplofte kapsel, misschien niet 100% wolf is… maar wel 100% held.

...

Meer lezen

De Magische Poort

15/09/2021

Beschrijving:

De schrijvers van Toy Story en Big Trip komen met een onderwater avontuur voor de hele familie! Davey, een verlegen dolfijn, ontdekt de magische poort die elke vis kan veranderen in wat hij maar wil zijn. Op een dag wordt de poort misbruikt door de alen die gigantisch geworden zijn en van plan zijn de vredige Vissenstad over te nemen. Davey moet zich herenigen met zijn lang verloren gewaande vader om samen de alen te verslaan, zijn stad te beschermen en de liefde van zijn leven voor zich te winnen.

...

Meer lezen

Rookie

08/09/2021

Beschrijving:

ROOKIE volgt het verhaal van Nicky (Matteo Simoni), een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij slaagt er niet in dit nieuwe leven te aanvaarden en zoekt steun om een frisse start te nemen bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Maar de roep van adrenaline en kicks steekt al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven. Het wordt al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

...

Meer lezen

The Ice Road

18/08/2021

Beschrijving:

Nadat in het afgelegen noorden van Canada een diamantmijn instort, is het aan Ice Road Trucker Mike om een ogenschijnlijk onmogelijke reddingsmissie te begeleiden. Om de wanhopige mijnwerkers te redden moet het team een bevroren meer trotseren. Helaas is de dooi niet het enige grote gevaar dat op de loer ligt…

...

Meer lezen

Blackbird

04/08/2021

Beschrijving:

Lily (Susan Sarandon) is terminaal ziek. Na haar opties te hebben overwogen, besluit ze haar leven te willen beëindigen, met de steun van haar echtgenoot Paul (Sam Neill). Ze vraagt haar geliefde familie om nog eenmaal bijeen te komen voor haar afscheid. Maar al snel komt een onopgelost conflict tussen haar dochters, Jennifer (Kate Winslet) en Anna (Mia Wasikowska) bovendrijven…

...

Meer lezen

Zeppos – Het Mercatorspoor

30/03/2022

Beschrijving:

Op zijn 18de verjaardag erft digital native Benjamin Kurrel het nalatenschap van zijn vermiste vader Ben Kurrel: een doos heel oude voorwerpen, waaronder een zeer zeldzaam oud boek. Wanneer hij zijn antieke boek aan Slien schenkt, het meisje waar hij een oogje op heeft, zet hij onbedoeld een kettingreactie in beweging. Een oude man die zich voorstelt als Zeppos heeft grote interesse in het boek, dat ooit aan cartograaf Mercator heeft toebehoord. Met behulp van de geheime boodschappen in het boek van Mercator onsluiert het drietal steeds meer van het mysterie, maar een ongenadigde tegenstander probeert hen te stoppen. Hun gevaarlijke zoektocht brengt hen niet alleen dichter bij het geheim van Mercator, maar confronteert Benjamin ook met zijn afkomst.

...

Meer lezen

FOMO

29/06/2022

Beschrijving: ...

Meer lezen

Hitman’s Wife’s Bodyguard

28/07/2021

Beschrijving:

Na het succes van The Hitman’s Bodyguard zijn top-bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) en huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) terug en er wacht hen opnieuw een gevaarlijke missie. Waar in deel één te zien was hoe Bryce gedwongen moest samenwerken met zijn aartsvijand Kincaid, is het duo drie jaar later opnieuw tot elkaar veroordeeld. Ditmaal om Kincaid’s vrouw Sonia (Salma Hayek) te beschermen, alleen is deze oplichtster nog veeleisender en krankzinniger dan haar echtgenoot. In een bizar kat-en-muisspel met hun maniakale tegenstander (Antonio Banderas), vliegen de kogels, ontploffingen en achtervolgingen je opnieuw om de oren.

...

Meer lezen

Costa!!

11/05/2022

Beschrijving:

Spaanse stranden, zon, zee, feesten, liefde en vriendschap… met al deze ingrediënten is Costa!! dé ultieme zomerse feelgoodfilm. Anna reist met haar beste vriendin Bibi naar het spaanse Lloret de Mar om de fameuze club Costa te zien waar haar moeder Frida vroeger als propper werkte. Eenmaal in Spanje blijkt de club helaas al lang niet meer the place to be, maar een vervallen karaokebar. Samen met haar nieuwe vrienden zet Anna alles op alles om de Battle of the Bars te winnen en van de Costa weer de vetste club van de strip te maken. Ondertussen laait de passie aan alle kanten op zoals dat alleen aan de costa kan. Zal Anna onder de Spaanse zon, net als haar moeder ooit, echte liefde vinden?

...

Meer lezen

The Mauritanian

14/07/2021

Beschrijving:

The Mauritanian vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi (Tahar Rahim), wiens Guantánamo Dagboek een wereldwijde bestseller werd. Jodie Foster vertolkt de rol van zijn advocaat.

Mohamedou Ould Slahi wordt door de Amerikaanse regering opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangengezet in Guantamo Bay. Net wanneer hij alle hoop dreigt te verliezen, vindt hij bondgenoten in de idealistische advocaat Nancy Hollander (Jodie Foster) en haar assistent Teri Duncan (Shailene Woodley).

JODIE FOSTER: Golden Globe for “Best Performance by an actress in a supporting role in a motion picture”.

...

Meer lezen

Wrong Turn

30/06/2021

Beschrijving:

In de bloedstollende horrorthriller “Wrong Turn” volgen zes vrienden een bekende hiking trail. Ondanks een waarschuwing dwalen ze van de route af en worden geconfronteerd met “The Foundation”: een vijandige gemeenschap die in het bosgebied leeft en er alles aan doet om hun bestaan te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zelfs indien ze daarvoor moeten moorden …

...

Meer lezen

K3 Dans van de Farao

09/06/2021

Beschrijving:

Hanne, Marthe en Klaasje gaan hun nieuwe album voorstellen in een Egyptisch museum. Ze brengen alles in orde voor hun optreden. Wanneer ze in het museum alle drie een wens doen bij een Egyptische Wenskat, komt die tot hun verbazing uit. Hanne kan de gedachten lezen van mensen en dieren, Marthe kan alles kopen wat ze voor zichzelf wil, en Klaasje kan blijven wensen wat ze maar wil. Maar de wensen van de Wenskat zijn vervloekt door farao Tritanchamon. De drie vervloekte wensen keren zich tegen K3 en zorgen voor een hoogoplopende ruzie tussen de meisjes. Net voor hun optreden besluiten ze te splitten. Ze willen elkaar nooit meer zien! Zorgt de Wensvloek voor het einde van K3 of overwint vriendschap alles?

...

Meer lezen

Opération Panda

09/06/2021

Beschrijving:

Opération Panda, c’est une histoire incroyable qui débute avec une cigogne un peu maladroite : un facteur missionné pour livrer un bébé le dépose à la mauvaise destination en confondant l’adresse de M. Panda avec celle de l’Ours Mic-Mac. Ce dernier, qui souhaite toujours faire les choses bien coûte que coûte, décide d’organiser une grande expédition pour livrer Baby Panda à ses parents. Son voisin le lièvre, des plus agités, le convainc de l’accompagner et se joint à lui durant cette grande aventure. Sur la route, ils font la rencontre de Pélican le bavard, Loup le peureux, Tigre le romantique, et rencontrent de multiples dangers… mais rien ne les arrêtera, ils comptent amener Baby Panda à bon port! Un film d’animation drôle et émouvant à découvrir en famille. Une histoire palpitante et divertissante qui met en lumière la force de l’amitié, avec de nombreux rebondissements, une animation de qualité haute en couleur et une bande originale inoubliable.

...

Meer lezen

Honest Thief

09/06/2021

Beschrijving:

Tom (Liam Neeson) is een beruchte bankovervaller die nog nooit tegen de lamp is gelopen. Nadat hij Annie heeft leren kennen wil hij niet dat zijn relatie op leugens gebaseerd is en beslist hij om in het reine te komen met zijn verleden. Maar wanneer hij de FBI belt om te bekennen en een deal te bepleiten wordt hij vierkant uitgelachen. Na wat aandringen gaan de jonge agenten Nivens en Hall op onderzoek uit en ontdekken dat Tom de waarheid spreekt! Zij willen Toms’ gestolen geld echter zelf bijhouden. Dit is het begin van een bizar kat-en-muisspel, waarbij het de vraag is wie de echte dieven zijn.

...

Meer lezen

THE COMEBACK TRAIL

18/11/2020

Beschrijving:

Twee oude filmproducenten die geld verschuldigd zijn aan de maffia, besluiten om de verzekering op te lichten door een bejaarde western ster, Duke Montana, te casten in een middelmatige film met de bedoeling hem te vermoorden tijdens de eerste draaidagen. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan…

...

Meer lezen

The Secrets we keep

18/11/2020

Beschrijving:

In het naoorlogse Amerika meent Maja (Noomi Rapace) bij haar in de buurt de nazi officier te herkennen die verantwoordelijk was voor de gruwelijke oorlogsmisdaden waar ze zelf het slachtoffer van was. Ze besluit hem te ontvoeren maar heeft zij het, ruim 15 jaar later, wel bij het goede eind, is hij wel wie ze denkt dat hij is? Wanneer de politie een onderzoek start naar de verdwijning worden Maja en haar echtgenoot Lewis (Chris Messina) gedwongen om een levensbepalende keuze te maken…

...

Meer lezen

Sinterklaas en de gouden chocolademunten

28/10/2020

Beschrijving:

In heel het land is er maar één kind dat nooit haar schoentje zet: Floor. Als zij iets wil, vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron. Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst. Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen, en dus is er maar één iemand die nog kan helpen: Sinterklaas. Maar 1 miljoen chocolademunten is ook voor de Sint teveel. Floors vader is woedend dat iemand ‘nee’ zegt tegen zijn dochter en ontvoert de Goedheiligman met zijn luchtballon. Als de Pieten 1 miljoen chocolademunten voor hem maken, zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om op tijd alle munten te maken en de Sint te bevrijden zodat pakjesavond toch door kan gaan…?

...

Meer lezen

Relic

07/10/2020

Beschrijving:

Wanneer de bejaarde Edna op onverklaarbare wijze verdwijnt, haasten haar dochter Kay en kleindochter Sam zich naar het afgelegen landhuis van hun familie. Ze vinden Edna niet meteen terug maar vinden er wel aanwijzingen voor haar toenemende dementie. Nadat Edna net zo mysterieus is teruggekeerd als ze is verdwenen, beginnen ze een sinistere aanwezigheid te ontdekken die zich verschuilt in het huis en Edna in haar macht heeft.

...

Meer lezen

The Racer

09/09/2020

Beschrijving:

Zomer 1998 – De openingsritten van de Tour de France zijn verhuisd naar Ierland. De Belgische wielrenner Dom Chabol, bijna aan het einde van zijn carrière, is één van de beste ‘Domestiques’ (meesterknechten) van de afgelopen 20 jaar in de Tour. Het is een zware, opofferende rol – tempo instellen, wind tegenhouden en ondersteuning bieden zodat de sprinter van het team als eerste over de meet komt – en zelf voor de overwinning gaan is geen optie. Maar Dom koestert in het geheim een verlangen om de gele trui te dragen – slechts één keer voor het einde van zijn carrière.

...

Meer lezen

The Secret : Dare to dream

Beschrijving:

Gebaseerd op de wereldwijde Bestseller “The Secret: Het Geheim” van Rhonda Byrne

 

In The Secret: Dare to Dream maken we kennis met Miranda Wells (Katie Holmes), een hardwerkende jonge weduwe die worstelt met de opvoeding van haar drie kinderen. Een krachtige storm brengt nieuwe uitdagingen én een mysterieuze man in haar leven. Zijn aanwezigheid brengt leven in de brouwerij en het familiegevoel terug in huis, maar hij draagt een geheim met zich mee. Een geheim dat alles opnieuw kan doen kantelen…

...

Meer lezen

Big Trip

08/07/2020

Beschrijving:

De schrijver van Madagascar brengt met BIG TRIP een nieuw dierenspektakel naar het witte doek. Een onhandige ooievaar bezorgt de schattige baby Panda op het verkeerde adres. Beer, Eland, Tijger en Konijn vangen baby Panda op en beginnen aan een spannende tocht vol hilarische momenten! Zal het hen lukken om baby Panda veilig thuis te brengen? Big Trip is één vrolijke beestenboel voor jong en oud!

...

Meer lezen

De Wraak van de Ninja

15/07/2020

Beschrijving:

Alex en zijn beste vrienden worden op school gepest en bovendien is hij hopeloos verliefd op Jessica, het populairste meisje van de school. Wanneer Alex voor zijn verjaardag een geruite, levende, Ninjapop krijgt komt heel zijn leven op zijn kop te staan. Met de hulp van de Ninja leer Alex vette ninjaskills en krijgt hij genoeg zelfvertrouwen om die pestkop Glenn een lesje te leren én de aandacht van Jessica te trekken. Maar de Ninja is zelf ook op missie… Hij heeft gezworen om wraak te nemen op de gemene speelgoedfabrikant Philip Epermunt. Alex wil niets van geweld weten, maar heeft wél beloofd om de Ninja te helpen… Benieuwd? Kom maar op als je durft!

...

Meer lezen

Lassie

29/07/2020

Beschrijving:

Wanneer Florian en zijn ouders noodgedwongen moeten verhuizen, laat de chagrijnige hospita hen meteen weten dat honden er niet zijn toegelaten. En al zeker niet die brutale Lassie, Florians beste vriend. Vader zorgt voor een oplossing door hun geliefde hond onder te brengen bij zijn werkgever, Graaf Von Sprengel en diens kleindochter Priscilla. Maar door de bemoeienissen van een dief raakt Lassie zoek. Florian en Priscilla zetten samen alles op alles om hem terug te vinden. Ga mee op een avontuurlijke reis voor jong en oud.

...

Meer lezen

Hope Gap

02/09/2020

Beschrijving:

Het intieme, intense en liefdevolle HOPE GAP brengt het leven van Grace in kaart, die na 29 jaar huwelijk van haar man te horen krijgt dat hij haar gaat verlaten. We volgen de emotionele gevolgen die deze breuk heeft op hun levens en op dat van hun zoon Jamie. Doorheen stadia van shock, ongeloof en woede probeert iedereen langzaam maar zeker een nieuwe weg te volgen.. de weg van de hoop.

 

 

 

...

Meer lezen

I Still Believe

Beschrijving:

Wanneer Jeremy, een beginnende popster, Melissa leert kennen lijkt niets hun prille liefde in de weg te staan. Wanneer bij Melissa kanker wordt vastgesteld breken moeilijke tijden aan voor het jonge koppel. Ondanks de tegenslagen kan niets zijn liefde voor haar doen wankelen. I Still Believe is een op waarheid gebaseerd verhaal waar liefde, maar vooral ook hoop, centraal staan.

...

Meer lezen

The Outpost

08/07/2020

Beschrijving:

THE OUTPOST vertelt het heftige verhaal van 53 Amerikaanse soldaten die in 2009 in Afghanistan gestationeerd zijn om de afgelegen buitenpost Keating te verdedigen. De post is gebouwd om de lokale bevolking te ondersteunen bij maatschappelijke projecten. In de praktijk komt het erop neer dat de militairen opereren onder druk van dagelijkse Taliban-aanvallen. Als het Amerikaanse leger besluit om Keating te sluiten, worden de overgebleven soldaten overmand tijdens een gigantische en onverwachte aanval van de vijand. Ze moeten de buitenpost nog éénmaal verdedigen tegen de invasie van honderden Taliban-strijders …

...

Meer lezen

Follow Me

22/07/2020

Beschrijving:

In de moderne thriller FOLLOW ME reist een bekende influencer met vrienden naar Moskou om er materiaal op te nemen voor een nieuwe vlog. In de strijd om de meeste volgers gaan ze dit keer wel heel ver en begeven zich op glad ijs. Langzaamaan vervagen de grenzen tussen Social Media en het echte leven, en zal de vriendengroep moeten ontsnappen en vechten om te overleven, tijdens een gevaarlijk avontuur in een dodelijke escape room.

...

Meer lezen

Burden

29/07/2020

Beschrijving:

South Carolina, 1996. Mike Burden is een zwijgzaam man en loyaal lid van de Ku Klux Klan. Maar hij verandert van gedachten wanneer hij verliefd wordt op de alleenstaande moeder Judy. Hij vlucht weg van de Klan en wordt opgenomen in het gezin van dominee Kennedy, een idealistisch Afro-Amerikaans predikant die ernaar streeft om de vrede te bewaren. Burden is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

...

Meer lezen

Escape from Pretoria

01/07/2020

Beschrijving:

Het waargebeurde verhaal van Tim Jenkin en Stephen Lee, twee jonge blanke Zuid-Afrikanen, die vanwege hun hulp aan het ANC tijdens het apartheidsregime in 1978 als terroristen worden opgesloten in de gevangenis van Pretoria. Ze zijn vastbesloten te ontsnappen en bedenken samen met hun medegevangenen een inventief maar gevaarlijk plan. Van de producenten van HOTEL MUMBAI.

...

Meer lezen

Line of Duty

01/07/2020

Beschrijving:

Politieagent Frank Penny schiet per ongeluk een kidnapper dood tijdens een poging hem te arresteren. Het slachtoffer van de ontvoering is de 11-jarige dochter van de politiechef en Frank zet alles op het spel om zijn eer te herstellen en haar te redden. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door de jonge journaliste Ava Brooks. Zij volgt Frank op de voet en zendt alles live uit op haar nieuwskanaal. Als de broer van de ontvoerder opduikt, moeten Frank en Ava niet alleen het meisje zien te vinden maar er zelf ook levend uit zien te komen. Terwijl de stad toekijkt, begint het bijzondere duo aan een race tegen de klok.

...

Meer lezen

Wickie en het magische zwaard

19/02/2020

Beschrijving:

In Wickie en het Magische Zwaard wilt Wickie maar al te graag mee met zijn vader op avontuur! Alleen ziet Halvar dat helemaal niet zitten, hij vindt Wickie nog veel te jong. Alles verandert echter wanneer Wickie’s moeder Ylva door een magisch zwaard verandert in een gouden standbeeld. Wickie moet en zal zijn moeder redden, terwijl hij ondertussen ook aan zijn vader moet bewijzen dat hij wél klaar is voor het echte werk… Zal Wickie slagen in zijn opzet en weer veilig aanmeren in Flake?

...

Meer lezen

Gretel and Hansel

29/01/2020

Beschrijving:

Lang geleden, in een ver sprookjesland, leidt de jonge Gretel haar kleine broertje Hansel een donker bos in. Wanhopig op zoek naar eten krijgen ze onderdak van een ogenschijnlijk vriendelijke oude vrouw die hen voedt en verzorgt in haar magische huis. Maar in deze fantasyhorrorfilm lijkt alles te mooi om waar te zijn, en misschien is dat het ook wel zo?

...

Meer lezen

Weathering with you (Les enfants du temps)

29/01/2020

Beschrijving:

Wanneer een jongen besluit om een klein dorp achter zich te laten en weg te rennen naar Tokyo, wordt hij getroffen door eenzaamheid. Met weinig geld en in een periode van uitzonderlijk slecht weer, houdt hij zijn hoofd maar moeizaam boven water. Dan raakt hij bevriend met een weesmeisje dat een magische kracht lijkt te hebben: het laten stoppen van de regen, en het laten opklaren van de lucht…

...

Meer lezen

Trouble

18/12/2019

Beschrijving:

Het hondje Trouble is geboren met een gouden bot in zijn mond. Hij heeft alles wat zijn hondenhart begeert. Zijn baasje, een rijke barones, is de allerliefste! Maar als zij er plotsklaps niet meer is, wordt Trouble door haar irritante familie bij het vuilnis gezet. Als blijkt dat ze zonder hem geen kans maken op de erfenis, ontstaat er een klopjacht op Trouble. De vrolijke viervoeter belandt in een doldwaas avontuur in de stad met o.a. wilde honden, zingende eekhoorns en een boze pizzabakker. Uiteindelijk neemt een getalenteerde zangeres Trouble onder haar hoede, tot de familie van de barones hem vindt. Kiest Trouble weer voor zijn luizenleventje of voor het echte hondenleven?  hondje Tr

 

...

Meer lezen

Nachtwacht : Het Duistere Hart

11/12/2019

Beschrijving:

Keelin, Vlad en Wilko zijn uitgenodigd voor de Kristalceremonie in het Elfenrijk. Tijdens die plechtigheid zal het Elfenkristal normaal gezien een van de Raadgevers van Koningin Melisande aanwijzen om haar op te volgen. Maar tot ieders verwondering wordt Keelin aangeduid als nieuwe koningin. De Nachtwacht is nog niet van haar verbazing bekomen wanneer Keelin wordt ontvoerd door Wilko. Vlad en Vega geloven in de onschuld van Wilko en besluiten uit te zoeken wat er aan de hand is. Ondertussen maakt de voodoomagiër Volac plannen om alle wezens die ooit door de Nachtwacht zijn weggestuurd te bevrijden uit de duistere gevangenis in de Onderwereld. De Nachtwacht heeft het nog nooit zo zwaar te verduren gehad. Kunnen ze de onschuld van Wilko bewijzen? Lukt het hen om Keelin terug te vinden?  En slagen ze erin het duivelse plan van Volac te dwarsbomen?

...

Meer lezen

Project Gio

04/12/2019

Beschrijving:

In de hilarische komedie PROJECT GIO speelt Gio Latooy zichzelf; een bekende en ietwat onhandige YouTuber die zijn geld verdient met video’s uploaden. Wanneer de ouders van Gio op vakantie gaan, loopt een feestje in hun splinternieuwe villa in Almere totaal uit de hand. Het huis is volledig verwoest en Gio heeft slechts twee weken de tijd om het huis te herstellen. Ondertussen moet hij naar de buitenwereld de schijn hooghouden dat er niets aan de hand is…

...

Meer lezen

Yummy

18/12/2019

Beschrijving:

Een verliefd koppel reist af naar een goedkoop Oost-Europees ziekenhuis voor plastische chirurgie. De jonge vrouw wil een borstverkleining. Haar moeder komt mee om alles nog eens extra strak te laten trekken. Het vriendje vindt op een verlaten afdeling een vrouw, gemuilkorfd en vastgebonden op een operatietafel; het gevolg van een experimentele verjongingskuur. Hij bevrijdt haar, maar veroorzaakt zo de uitbraak van een virus dat dokters, patiënten én zijn schoonmoeder in bloeddorstige zombies verandert.

...

Meer lezen

MIDWAY

06/11/2019

Beschrijving:

MIDWAY brengt het epische en waargebeurde verhaal van de onderbemande Amerikaanse vloot die dankzij zijn moedige piloten en slimme bevelhebbers, tegen alle verwachtingen in, hun sterkere tegenstander versloegen. Terwijl de democratie en de vrijheid op het spel stonden konden deze Amerikaanse strijdmakkers de Japanse keizerlijke marine een halt toeroepen tijdens de slag bij Midway. Deze immense lucht- en zeeslag betekende in 1942 het keerpunt in de strijd om de Stille Oceaan en zorgde ervoor dat de geallieerden een enorme stap dichter stonden bij een overwinning in WOII.

...

Meer lezen

De Buurtpolitie – Het Circus

23/10/2019

Beschrijving:

De Buurtpolitie onderzoekt een plofkraak op een geldautomaat. Het onderzoek leidt hen naar een circus dat net zijn tenten heeft opgezet. Maar wat is de link tussen het circus en de plofkraak? En waarom gebeuren er zoveel vreemde dingen sinds het circus zijn intrede heeft gemaakt? De agenten zetten alles op alles om het mysterie op te lossen.

...

Meer lezen

Waar is het grote boek van Sinterklaas?

23/10/2019

Beschrijving:

Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?

...

Meer lezen

Rambo : Last Blood

25/09/2019

Beschrijving:

Bijna 40 jaar nadat hij zich het collectieve filmgeheugen in knalde, kruipt Sylvester Stallone opnieuw in de huid van één van de grootste actiehelden van het witte doek, John Rambo, voor het laatste hoofdstuk van deze legendarische serie, RAMBO: LAST BLOOD. Rambo gaat op zoek naar wraak en gaat de confrontatie aan met zijn verleden én met een Mexicaans drugskartel. Hij haalt voor zijn finale missie nog één keer zijn meedogenloze vaardigheden uit de kast.

...

Meer lezen

Bastaard

02/10/2019

Beschrijving:

Twee jaar na de tragische dood van zijn oudere broer staat de zeventienjarige Daan noodgedwongen aan het hoofd van een verscheurd gezin. Omdat zijn vader wegvlucht in zijn werk, ontfermt Daan zich over zijn moeder. De rouw lijkt onoverwinnelijk tot de familie de dakloze tiener Radja ontmoet. Daans moeder ziet een kans om de leegte in te vullen en biedt de onbekende jongen onderdak aan. Wanneer Daan merkt dat de nieuwkomer meer en meer macht krijgt over zijn moeder, bijt hij zich vast in Radja’s mysterieuze verleden. Al snel begint hij te vrezen dat de indringer alle kenmerken van een psychopaat in zich draagt…

...

Meer lezen

The Best Of Dorien B.

11/09/2019

Beschrijving:

Dorien (37) heeft alles om gelukkig te zijn: een charmante en succesvolle man, twee schattige kinderen en een goed draaiende dierenartsenpraktijk. Maar wanneer ze haar moeder betrapt op jarenlang overspel, haar man te close blijkt te zijn met een collega en ze bovendien een knobbeltje in haar borst ontdekt, dreigt ze de pedalen te verliezen. Hoog tijd om alles op een rijtje te zetten. Heeft ze wel de juiste keuzes gemaakt? Is dit het leven waar ze van gedroomd had? “The Best of Dorien B.” is een komisch drama over een vrouw die zichzelf tussen alle chaos door herontdekt.

...

Meer lezen

Blinky Bill

18/09/2019

Beschrijving:

Blinky Bill is een kleine koala met flink wat verbeelding. Als avonturier droomt hij ervan om net als zijn vader op expeditie te gaan. Deze laatste is al een tijdje spoorloos in de gevaarlijke Outback vol wilde dieren. Blinky is de enige die gelooft dat zijn vader nog leeft.

Wanneer Blinky op een mystiek teken botst dat aanwijst waar zijn vader zou kunnen zijn, wordt de lokroep van het avontuur onweerstaanbaar. Zijn bezorgde moeder verbiedt hem op pad te gaan, maar de avontuurlijke Blinky vertrekt toch.

Al snel maakt hij kennis met andere dieren zoals een gemene kat, een tamme koala en een onzekere hagedis.
Samen zullen ze, ondanks hun verschillen, de vele obstakels moeten overwinnen die ze op hun tocht tegenkomen in het ruige Australische binnenland.

...

Meer lezen

Angel has Fallen (La chute du Président)

28/08/2019

Beschrijving:

In ANGEL HAS FALLEN is Mike Banning ( Gerard Butler) benoemd tot hoofd van de Secret Service. Maar wanneer er een aanslag op de Amerikaanse president (Morgan Freeman) wordt gepleegd, is Banning de hoofdverdachte. Hij weet te ontsnappen en zal niet rusten tot hij zijn onschuld in dit complot heeft bewezen.

...

Meer lezen

After the wedding

02/10/2019

Beschrijving:

Isabel, mede-oprichtster van een weeshuis in Calcutta, reist naar New York om er Theresa, een multimiljonaire en potentiële geldschieter van het weeshuis te ontmoeten. De afspraak valt één dag voor de bruiloft van Theresa’s dochter en onverwachts krijgt ook Isabel een uitnodiging voor het feest. De gebeurtenissen die daaruit voortvloeien brengen een hoop geheimen aan het licht en dwingen Isabel om de confrontatie aan te gaan met beslissingen uit haar verleden.

De film is een Amerikaanse remake van het Deense “Efter brylluppet” uit 2006, geregisseerd door Suzanne Bier, die ook nu het script voor haar rekening nam.

Deze film was de Deense inzending voor de Oscars in 2007.

 

 

...

Meer lezen

The Professor and the Madman

24/07/2019

Beschrijving:

Halverwege de 19e eeuw benadert Oxford University de autodidact Professor James Murray (Mel Gibson) om eerste editie van de Oxford English Dictionary samen te stellen. Maar waar te beginnen? Murray en zijn comité motiveren via een oproep zoveel mogelijk burgers om een woord in te sturen, en ontvangen maar liefst 10.000 bijdragen van ene Dr. William Chester Minor (Sean Penn). Wanneer Murray hem persoonlijk wil bedanken komt hij er achter dat Minor in een gesticht voor krankzinnigen wordt behandeld voor het plegen van een moord. Desondanks ontstaat er een vriendschap tussen de taalliefhebbers. Via bemiddeling van een gevangenisbewaker onderhoudt de berouwvolle Minor ook een bijzondere band met de weduwe van zijn slachtoffer, Eliza Merret (Natalie Dormer).

Als de behandelmethodes plots intensifiëren om de geesteszieke Murray te genezen, bundelen Merret en Murray noodgedwongen hun krachten. Zal het hen lukken om Minor op tijd in veiligheid te brengen voor hij zijn verstand volledig verliest?

En krijgen zowel Murray als Minor dan eindelijk de erkenning die ze verdienen?

​PROFESSOR AND THE MADMAN is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en verscheen tevens in boekvorm in 1998 geschreven door Simon Winche

...

Meer lezen

Richard Says Goodbye

21/08/2019

Beschrijving:

In Richard Says Goodbye speelt Johnny Depp een professor wiens leven op zijn kop komt te staan na een onverwachte diagnose. Hij besluit dat het leven te kort is om volgens de regels te leven en doet er alles aan om van elke dag een feest te maken.

...

Meer lezen

Midsommar

31/07/2019

Beschrijving:

Een jong Koppel reist naar Zweden om hun vriend te bezoeken in een ruraal dorpje tijdens Midzomernacht.

Wat begint als een idyllische reis, wordt als snel een bevreemdende kennismaking met de donkere rites en gewoonten in het dorp…

...

Meer lezen

Child’s Play

19/06/2019

Beschrijving:

Een moeder geeft haar zoon een speelgoedpop voor zijn verjaardag, maar ze is zich niet bewust van het sinistere karakter…

...

Meer lezen

Dragged Across Concrete

12/06/2019

Beschrijving:

Brett (Mel Gibson) en Anthony (Vince Vaughn) zijn een doorgewinterd politie-duo. Bij arrestaties gaan de twee niet bepaald zachtzinnig te werk. Dit heeft grote gevolgen wanneer het op een dag wordt gefilmd en op internet wordt geplaatst. Beiden worden per direct geschorst voor enkele maanden en komen zonder inkomsten thuis te zitten. Wegens geldgebrek besluiten ze vervolgens samen het criminele pad op te gaan. Dit gaat hen in eerste instantie makkelijk af en ze staan hun mannetje maar gaandeweg ontstaan er nieuwe problemen en wordt de sfeer steeds grimmiger…

...

Meer lezen

The Clovehitch Killer

08/05/2019

Beschrijving:

Stel je bent een 16-jarige jongen en je verdenkt je eigen vader ervan een gezochte seriemoordenaar te zijn?

Wat doe je dan? Tyler (Charlie Plummer) is een keurige jongen uit een goede familie, hij zit bij de scouting en gaat braaf elke zondag naar de kerk. Zijn vader Don (Dylan McDermott) is een gerespecteerd inwoner van het

kleine dorp in Kentucky waar het gezin woont. 10 jaar eerder nam een seriemoordenaar, in de politiedossiers bekend als de Clovehitch Killer, het leven van een aantal vrouwen. Tot op de dag van vandaag is het een mysterie wie de vrouwen heeft vermoord. Als Tyler in de schuur van zijn vader verontrustende foto’s van de slachtoffers vindt, gaat hij samen met zijn buurmeisje Kassi op onderzoek uit.

...

Meer lezen

Then came You

24/07/2019

Beschrijving:

THEN CAME YOU vertelt het verhaal van Skye (Maisie Williams), een moedige tiener met een terminale ziekte. Skye raakt bevriend met Calvin (Asa Butterfield), een 19-ja)rige hypochonder die bang is voor zijn eigen schaduw. Calvin helpt Skye bij het uitvoeren van haar bijzondere ‘bucketlist’ met dingen die ze moet doen voordat ze sterft. In het proces leert hij zijn eigen angsten te confronteren en te overwinnen, waaronder verliefd worden op de knappe, maar schijnbaar onaantastbare, Izzy (Nina Dobrev

...

Meer lezen

Geheim Agent Marnie (VF : La grande Cavale)

01/05/2019

Beschrijving:

De mollige oranje huiskat Marnie leeft een comfortabel leven bij de familie Sonnenschein. Op een dag laat Paul, die het verwende huisdier van zijn zus niet kan uitstaan, Marnie achter bij een landelijk benzinestation. De kat gaat op pad en wordt al gauw vergezeld door een luidruchtige hond genaamd Elvis, de ezel Anthony die beroemd wil worden als zebra en een neurotische haan met de naam Eggbert.

...

Meer lezen

Hellboy

10/04/2019

Beschrijving:

Gebaseerd op een bekende stripreeks van Dark Horse , heeft ook raakvlakken met DC Comics.

HELLBOY voegt twee Hellboy Comic verhalen samen: “The Wild Hunt” en “The Storm and the Fury”

 

Hellboy is terug, vuriger dan ooit. Gebaseerd op Mike Mignola’s iconische werk, brengt dit actierijke verhaal de legendarische half-demon/superheld (David Harbour, “Stranger Things”) naar het Engelse platteland om het op te nemen tegen een drietal verwoestende giganten. Daar ontmoet hij “The Blood Queen”, Nimue (Milla Jovovich, van de Resident Evil reeks), een herrezen, eeuwenoude tovenares die een lang vervlogen verraad wil wreken. Plots bevindt Hellboy zich in een strijd tussen het bovennatuurlijke en het menselijke en moet hij al zijn ‘helse’ krachten aanwenden zonder daarbij het einde van de wereld te veroorzaken…

...

Meer lezen

De Fabeltjeskrant

03/04/2019

Beschrijving:

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven en Meneer de Uil staat opnieuw paraat om uitgebreid verslag uit te brengen.

Zo dreigt de picknick van Juffrouw Ooievaar in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen.  Daarenboven verdwalen de andere dieren in het Enge Bos.

En Stoffel heeft één grote droom. Hij wil namelijk leren vliegen. Op zijn verjaardag zorgen Ed en Willem Bever dat zijn droom werkelijkheid wordt. Als dat maar goed afloopt…!

Maar Meneer de Uil vertelt ook over de opening van de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In deze spannende competitie nemen Team Zwart van Meneer de Raaf, en Team Wit van Juffrouw Ooievaar, het tegen elkaar op. Welk team zal dit jaar winnen?

...

Meer lezen

Arctic

20/03/2019

Beschrijving:

Als een man na een vliegtuigcrash als enige overlevende strandt op de Noordpool, wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke kou en volledige afzondering.

Een onverwachte gebeurtenis maakt dat hij zijn geïmproviseerde kamp dient te verlaten om een levensgevaarlijke reis door onbekend terrein aan te vatten.

...

Meer lezen

Urbanus de Vuilnisheld

27/02/2019

Beschrijving:

Urbanus is verliefd op zijn schooljuf.  Hij wil juf Pussy ten huwelijk vragen, maar zijn plan wordt verstoord door de louche bankier Jef Patat.  Die laat al het afval van het land in Tollembeek storten.  Alle inwoners zijn akkoord omdat ze hiervoor betaald worden in goud.  Urbanus en zijn vrienden verzetten zich tegen het plan van de volwassenen maar moeten het onderspit delven.

Dan verdwijnt Jef Patat met al het goud.  Alle Tollembekenaars zijn hun geld kwijt en het dorp ligt onder een dikke laag afval.  Urbanus komt met de kinderen in opstand en neemt de macht over.  Alle volwassenen worden opgesloten in het zothuis van dokter Schrikmerg.

Urbanus gaat de strijd aan met Jef Patat.  Maar al snel ontdekt Urbanus dat hij voor een onmogelijke taak staat.  En zal hij trouwen met juf Pussy?

...

Meer lezen

De Collega’s 2.0

12/12/2018

Beschrijving:

De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd.  Alexander wil de slabakkende afdeling laten samenwerken maar stoot op onverschilligheid en verzet.  Als ultieme redmiddel neemt hij hen mee op teambuildingweekend waar blijkt dat er meer op het spel staat dan eerst gedacht…

...

Meer lezen

Trio

13/02/2019

Beschrijving:

Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat worstelt al een tijdje met een depressie.  Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau.  Lise een grofgebekte escorte maakt in Wim lang verloren gevoelens los.  De depressie lijkt ver weg.  Ze praten, lachen, dansen… maar ze zijn niet alleen.  Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise.  De paringsdans begint.  Een onwaarschijnlijk trio ontstaat.  Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers.  Een uur lang is Lise van hen.  Daarna is alles anders.

...

Meer lezen

Maya 2 : De Honingspelen

19/12/2018

Beschrijving:

Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat heel erg gesteld is op haar vrijheid, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Zij moeten het in verschillende proeven opnemen tegen het team van Violet. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Zoemtropolis. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?

...

Meer lezen

Nachtwacht : De Poort der Zielen

12/12/2018

Beschrijving:

De bewoners van het pittoreske Schemermeer maken zich op voor een groot dorpsfeest. Vladimir, Wilko en Keelin, de leden van de Nachtwacht, hebben extra reden tot feesten want hun vriend en mentor Vega mag eindelijk uit zijn boek komen.

Maar de vreugde duurt niet lang, want ondertussen beraamt de opperdemon Nemmeza snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden. Zal de Nachtwacht sterk genoeg zijn om dit duistere wezen tijdig te stoppen?

...

Meer lezen

Hunter Killer

12/12/2018

Beschrijving:

Een corrupte Russische generaal pleegt een militaire coup en neemt zijn president gevangen. Na een aanslag op een Amerikaanse onderzeeër in Russische wateren wordt kapitein Joe Glass ingezet om de uitbraak van een Derde Wereldoorlog te voorkomen. Joe werkt samen met Navy SEALs op de grond om de gekozen Russische president te redden. Om dat te bereiken moet hij met zijn onderzeeër doordringen in het gebied; zonder enige navigatie en met ontelbaar veel mijnen is dat een levensgevaarlijke klus…

 

...

Meer lezen

Niet Schieten

10/10/2018

Beschrijving:

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten.  Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden…

...

Meer lezen

I Still See You

28/11/2018

Beschrijving:

Na een apocalyptische gebeurtenis begeven de geesten van de doden zich onder de levenden.

Veronica en haar vriend Kirk starten een onderzoek wanneer ze het gevoel krijgen dat deze “remnants” meer en meer macht krijgen. Ze stuiten op een complot van een leraar die een vervanging voor zijn dode dochter zoekt.

 

Gebaseerd op het boek “BREAK MY HEART 1000 TIMES” van Daniel Waters.

 

...

Meer lezen

Sinterklaas en de Wakkere Nachten

24/10/2018

Beschrijving:

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet ’s nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt.  Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

...

Meer lezen

First Kiss

05/12/2018

Beschrijving:

First Kiss is een klein, maar succesvol cosmeticabedrijf gespecialiseerd in lipstick.

Het bedrijf staat onder leiding van Susan (Leontine Borsato), die wordt bijgestaan door Bobby en Marlin (Marije Zuurveld en Jeroen van Holland). Susan’s dochter, Roos, is een typisch meisje van haar generatie. Ze maakt vlogs en presenteert haar eigen online talkshow “Give Roos a Kiss”, waarin ze met andere meiden praat over onderwerpen als jongens en verliefdheid, kortom girltalk.

De grote concurrent van First Kiss is Couleur de Paris, een cosmeticabedrijf geleid door Jeanette (Caroline De Bruijn) en haar dochter Germaine (Stijn Fransen). Jeanette is een meedogenloze zakenvrouw die First Kiss wil overnemen. Als Susan een overname weigert, zint Jeanette op wraak. Ze zal er alles aan doen om First Kiss kapot te maken. Ze schakelt de hulp in van de knappe fotograaf Yannick, die Roos zogenaamd kan helpen met het filmen van haar vlog. Roos wordt tot over haar oren verliefd op hem en het gevoel is wederzijds. Niets lijkt een relatie in de weg te staan, tot Yannick door Jeanette gedwongen wordt de nieuwe lipstick van First Kiss te saboteren. De wereld van Roos stort in. Yannick is met de noorderzon vertrokken en First Kiss dreigt failliet te gaan…

...

Meer lezen

Louis en de Aliens

19/09/2018

Beschrijving:

Louis is het twaalfjarige, ietwat eenzame zoontje van een geobsedeerde ufoloog. Zijn vader staart nachtenlang door zijn telescoop en is ervan overtuigd dat buitenaardse wezens bestaan. Wanneer het ruimteschip van de drie vreemde aliens Mog, Nag en Wabo niet ver van hun huis neerstort, is Louis dolblij dat blijkt dat zijn vader het al die jaren bij het rechte eind had. Samen met zijn nieuwe vrienden beleeft Louis een wild avontuur om uit handen van schoolhoofd Miss Diekendaker te blijven. Het viertal moet op tijd het ruimteschip bereiken om aan alle aardse gevaren en problemen te ontsnappen…

...

Meer lezen

Papillon

19/09/2018

Beschrijving:

De moedige Henri Charrière komt in de gevangenis terecht na een onterechte veroordeling voor moord. Hij is vastbesloten zijn vrijheid te herwinnen, maar na een mislukte poging wordt hij overgeplaatst naar het gevreesde Île du Diable, beter bekend als Duivelseiland.

Nog nooit wist iemand te ontsnappen van het eiland, maar Henri is vastberaden hier verandering in te brengen. Hij sluit een deal met de rijke, eigenzinnige oplichter Louis Dega. In ruil voor zijn bescherming, bekostigt Dega zijn ontsnappingspogingen.

De wrede omstandigheden, eenzame opsluitingen en continue dreigingen houden Henri niet tegen. Hij zal het verschil maken…

...

Meer lezen

Will Tura: Hoop Doet Leven

12/09/2018

Beschrijving:

Op 21 november 1992 komt Will Tura het podium van Vorst Nationaal op. Achter hem zit een voltallig symfonisch orkest. Will zwaait een beetje nerveus naar het publiek en gaat achter de microfoon staan. “Als je nu moest weten wat er in mijn hart omgaat”, zegt hij, “dat is met geen woorden te beschrijven. Het is een droom die ik als kleine jongen al koesterde. En als ik toen tegen mijn moeder zei “Ooit zou ik eens willen optreden met een symfonisch orkes”t, dan lachte ze en ze zei “Moa ven toh”.

Vijfentwintig jaar later maakt Dominique Deruddere, op vraag van  Jean Kluger – de man die ruim 50 jaar lang Tura’s producer is geweest – een film over ‘de Keizer van het Vlaamse lied’. De regisseur van Crazy Love, Wait until spring Bandini  en Iedereen beroemd…  vertelt Will Tura vanuit diens perspectief : hoe kijkt hij terug op zijn jeugdjaren? Wat heeft zijn moeder voor hem, maar ook voor zijn carrière betekend? Had zijn vader een andere droom in gedachten voor zijn zoon? Wat was de relatie tussen Will en zijn onafscheidelijke broer Staf? Heeft Staf zich opgeofferd voor de carrière van zijn broer, of was het net andersom? Wat betekende Will’s andere broer, Jean-Marie, voor Will?  Wat is zijn relatie met Jean Kluger? Waarom heeft hij een foto van Jean’s vader, Jacques in zijn portefeuille zitten? Hoe ziet het leven van een zanger die bijna dagelijks optreedt er eigenlijk uit? En hoe houdt die zanger zoiets vol, gedurende zovele jaren? Wat zit er in de geheime thee die Will voor elk optreden drinkt? Waarom kan hij geen ‘nee’ zeggen?

De film is een eerlijk muzikaal verhaal geworden : het verhaal van Will’s leven, uiteraard, maar ook het verhaal van een rasperformer en integer artiest die heel zijn leven keihard heeft gewerkt om zijn vak perfect uit te voeren. Een artiest die een grote schare fans heeft, maar die anderzijds jarenlang heeft moeten vechten om het respect te krijgen dat hij verdient.

Het gebruik van archiefmateriaal illustreert niet alleen Tura’s leven, maar toont ook de historische gebeurtenissen in Vlaanderen om zo een emotionele trip down memory lane voor de toeschouwer te creëren.

De warme stem van Jan Decleir ‘speelt’ Will Tura offscreen: de keuze voor Jan Decleir is evident omdat Jan in feite zelf ook een levende legende is, en wellicht de titel ‘keizer van de Vlaamse acteurs’ verdient.

HOOP DOET LEVEN is een ontroerende en boeiende film geworden die ons niet alleen laat zien wat een groot artiest Will Tura is, maar die ook een ode wil zijn aan een samenleving en cultuur waarvan wij allen deel uitmaken en waarvan Will als het ware het muzikale symbool is.

...

Meer lezen

Final Score

03/10/2018

Beschrijving:

Michael Knox (Bautista) is een ex-soldaat die al zijn militaire vaardigheden moet gebruiken om de 35.000 toeschouwers op een belangrijk sportevenement te redden, wanneer het stadion plotseling in beslag genomen wordt door een groep  zwaarbewapende criminelen die losgeld vragen.

 

...

Meer lezen

DOG DAYS

29/08/2018

Beschrijving:

In DOG DAYS volgen we een aantal inwoners van Los Angeles die worden samengebracht door de liefde voor hun viervoeter.

...

Meer lezen

Hell Fest

31/10/2018

Beschrijving:

In een in horror-stijl ingericht pretpark, terroriseert een seriemoordenaar een groep vrienden. De andere bezoekers denken dat deze bloedstollende scènes bij de show van het park horen….

...

Meer lezen

De Film Van Dylan Haegens

15/08/2018

Beschrijving:

Dylan Haegens is de grootste You Tube ster van Nederland en België.

In de doelgroep 8-12 jaar geniet hij een bekendheid van 99%

Dylan is ’n autoriteit op You Tube. Hij heeft 1,3 miljoen volgers en genereert 20 miljoen impressies per maand.

Dylan krijgt een techniek aangeboden waarbij hij op basis van een animatie een perfecte virtuele imitatie van zichzelf in zijn video’s kan laten spelen. Dit lijkt een perfecte oplossing, maar het loopt toch net even anders. Dylan wordt in diskrediet gebracht, raakt al zijn abonnees kwijt en bovendien de vriendschap met zijn team. Nu moet hij bewijzen wie de echte Dylan is.

Deze karakter-gedreven, eigentijdse komedie over YouTube-ster Dylan Haegens en zijn team is een hilarisch avontuur over vriendschap en loyaliteit, waar misverstanden en persoonsverwisselingen bijna leiden tot de ondergang van dit ongekend populaire online fenomeen.

...

Meer lezen

De Kleine Heks

25/07/2018

Beschrijving:

De kleine heks wil dansen met de andere heksen tijdens de Walpurgisnacht, maar ze is slechts 127 jaar oud en dus nog veel te jong. Omdat ze in het geheim naar het feest sluipt en wordt betrapt, krijgt ze als straf alle spreuken van het grote magische boek te leren in slechts één jaar. Zij moet bewijzen dat ze een goede heks is. Maar de boze heks Rumpumpel wil voorkomen dat ze succesvol is en ook de kleine heks zelf is bepaald niet zo ijverig.

...

Meer lezen

Hotel Artemis

25/07/2018

Beschrijving:

Een zuster runt een ondergronds ziekenhuis voor de meest ongure criminelen uit Los Angeles. Ze ontdekt echter dat één van haar patiënten het op een ander gemunt heeft die aanwezig is.

 

...

Meer lezen

Pluisje

11/07/2018

Beschrijving:

Pluisje is een jong en vrolijk vogeltje dat graag samen met zijn beste vriendinnetje Ploveria speelt. Ze lachen veel samen en zijn stiekem een beetje verliefd.

Alles verandert als Shadow, de valk, Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles. Hij wordt gered, maar zijn vader overleeft de strijd niet.

Pluisje durft niet meer te vliegen. Ploveria spoort hem nog wel aan om te vliegen want ze moeten naar het zuiden als de winter komt. Pluisje gaat toch weer oefenen, maar dan wordt hij gevangen door de kat uit het dorp. Iedereen denkt dat Pluisje dood is, behalve Ploveria.

Pluisje moet alleen de winter zien te overleven, terwijl zijn familie naar het zuiden trekt. Niet-trekvogels en buitenbeentjes overwinteren in Paradise Valley, een verborgen plek. Maar de reis naar Paradise valley is lang en gevaarlijk. Gelukkig maakt het dappere vogeltje nieuwe vrienden die hem helpen bij zijn reis.

...

Meer lezen

Escobar

06/06/2018

Beschrijving:

Pablo Escobar (een schitterende Javier Bardem), die met een fortuin van 30 miljard dollar de grootste en rijkste crimineel uit de geschiedenis is, regeert meedogenloos over het Medellin kartel.

In de jaren 80 heeft Escobar, ook wel de Keizer van de Coke genoemd, Colombia omgetoverd tot een land vol gruwelijk geweld.

De bloedmooie journaliste Virginia Vallejo (Penelope Cruz), is gefascineerd en gecharmeerd door zijn macht en charisma, maar zal snel merken dat je niet ongestraft de wereld van de meest gevaarlijke man ter wereld kan binnendringen….

 

...

Meer lezen

Bad Samaritan

30/05/2018

Beschrijving:

De getalenteerde fotograaf Sean Falco rommelt wat aan in zijn leven. Hij runt samen met een vriend een ietwat lugubere parkeerservice, waarbij ze regelmatig hun klanten bestelen. Wanneer Cale Innman – een arrogante zak met een Maserati – bij hen binnenkomt, besluit Sean zijn gegevens te achterhalen en bij hem in te breken. Cale blijkt thuis een vrouw gevangen te houden, en wanneer hij ontdekt dat zijn geheim niet langer veilig is brengt hij haar onder in een bos. Sean is inmiddels vastbesloten de vrouw te bevrijden en is blind voor alle gevolgen. Cale maakt het zijn missie om het leven van Sean voorgoed te ruïneren. Wanneer Sean eindelijk gehoord wordt door de FBI begint een klopjacht op de moordlustige en harteloze Cale, met de hoop dat de vrouw ooit levend terug wordt gevonden…

...

Meer lezen

Overboard

23/05/2018

Beschrijving:

Leonardo, een rijke playboy en veeleisende baas, ontslaat zijn werkneemster Kate. Wanneer Leonardo na een zwaar ongeval lijdt aan geheugenverlies, doet de op wraak beluste Kate zich voor als zijn echtgenote…

...

Meer lezen

Death Wish

09/05/2018

Beschrijving:

Na het succes van Death Wish in 1974 komt er dit jaar een gloednieuwe versie van de klassieker, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1972 van schrijver Brian Garfield.

In Death Wish worden de vrouw en dochter van Paul Kersey (Bruce Willis) op gruwelijke wijze slachtoffer van een stel straatcriminelen. Bij de misdaad wordt zijn dochter verkracht en raakt zijn vrouw dodelijk gewond. Wanneer Kersey ermee naar de politie gaat, krijgt hij te horen dat de kans dat ze de daders ooit zullen vinden minimaal is. Als Kersey’s vrouw later overlijdt aan de verwondingen en hij tijdens zijn werk van een cliënt een pistool krijgt, besluit hij het heft in eigen handen te nemen…

...

Meer lezen

Rikkie De Ooievaar (VF: Le Voyage de Ricky)

28/03/2018

Beschrijving:

Rikkie, wees geworden bij zijn geboorte, is ervan overtuigd dat hij net zoals de leden van zijn adoptiefamilie een ooievaar is. Het moment van de waarheid komt echter wanneer zijn familie de overtocht naar Afrika maakt om te overwinteren. Rikkie kan niet mee omdat hij een musje is en niet sterk genoeg om de lange tocht tot een goed einde te brengen. Achtergelaten in het bos is Rikkie rotsvast van plan om iedereen te tonen dat ook hij een echte ooievaar is. Met de hulp van Olga, een excentrieke uil en Kiki, een narcistische en disco-dansende parkiet, maakt hij zijn eigen reis naar het Zuiden. Een gevaarlijke reis vol valkuilen…

...

Meer lezen

BABA YEGA – The Movie

28/03/2018

Beschrijving:

Vijf ruimtewezens (Baba Yega) komen met hun ruimteschip in de problemen en één van hen stort neer op Aarde.  Tijdens de zoektocht naar deze verloren Baba, raken de vier andere Baba’s betrokken in een strijd tegen de kwaadaardige Cordelia Zen.  Samen met haar helper Grieg ontvoert Cordelia “jeugdig gespuis”, alle kinderen die ook maar een beetje ondeugend zijn.

De verloren Baba komt ondertussen in contact met Alima, een jong meisje dat recent doof geworden is, en haar broer Noah.  Ook zij krijgen het aan de stok met de geheime organisatie van Cordelia.

...

Meer lezen

Every Day

14/03/2018

Beschrijving:

De 16-jarige Rhiannon leidt een typisch tienerleven. Wanneer haar vriendje Justin op een dag wat verward op school aankomt, verandert alles. Ze besluiten een dag te spijbelen en hebben de tijd van hun leven, maar de volgende dag merkt Rhiannon dat Justin niet hetzelfde is. Hij beweert zich niets meer van de dag ervoor te herinneren en zelfs het liedje dat ze samen luidkeels meezongen lijkt hij nog nooit gehoord te hebben. Er is iets vreemds aan de hand en het wordt voor Rhiannon alleen maar vreemder wanneer onbekende mensen contact met haar opnemen. Ze ontdekt langzaamaan dat ze met ‘A’ te maken heeft, een rondreizende ziel die elke dag wakker wordt in een ander lichaam. Rhiannon wordt verliefd op A en de twee zoeken elke dag een manier om elkaar weer terug te vinden. Dit is het begin van een moeilijke en hartverwarmende zoektocht naar ware liefde. Naar het gelijknamige boek van David Levithan

 

...

Meer lezen

The Hurricane Heist

07/03/2018

Beschrijving:

Regisseur Rob Cohen (The Fast & the Furious, xXx) houdt wel van een beetje vaart en dat komt in zijn nieuw film goed van pas! In deze spectaculaire rampenfilm weet een stel hackers een zwaarbewaakt gelddepot in een Amerikaans kustplaatsje binnen te komen en er met 102 miljoen vandoor te gaan. Waar ze alleen niet op rekenen is een categorie 5 orkaan die alles met de grond gelijk kan maken. Slechts twee mensen die in het plaatsje zijn achtergebleven kunnen de overval van de eeuw stoppen, maar moeten tegelijk ook de storm van de eeuw overleven…

...

Meer lezen

LBJ

07/03/2018

Beschrijving:

Nadat de machtige senator Lyndon Baines Johnson (Woody Harrelson) in 1960 de democratische voorverkiezingen verliest van senator John F. Kennedy, stemt hij er mee in om de running mate van zijn rivaal te worden. Zodra ze de presidentsverkiezingen winnen wordt Johnson vice president, maar ondanks zijn uitgebreide wetgevende kennis en zijn scherpe politieke instincten zet Kennedy’s team hem buitenspel. Op 22 november 1963 verandert dit echter rigoureus, wanneer Kennedy wordt vermoord en Johnson het presidentschap in handen geduwd krijgt, met zijn vrouw Lady Bird aan zijn zijde. Terwijl de natie rouwt kampt Johnson met tegenstander Bobby Kennedy en voormalig mentor Richard Russell, terwijl hij probeert JFK’s nalatenschap te eren door op te komen voor de historische Civil Rights Act van 1964.

 

Historische feiten

  • Lyndon Baines Johnson was de 36ste president van de Verenigde Staten
  • Johnson is de vierde president van wie veel Amerikanen hem bij de initialie kennen, na TR (Theodore Roosevelt), FDR (Franklin Delano Roosevelt) en JFK (John Fitzgerald Kennedy).
  • Zijn vrouw Lady Bird en zijn dochters Lynda Bird en Luci Baines hadden alle drie dezelfde initialen.
  • Johnson reed op 22 november 1963 mee in dezelfde stoet als president John F. Kennedy, maar hij werd niet geraakt.
...

Meer lezen

Winchester

21/02/2018

Beschrijving:

Sarah Winchester (Helen Mirren), de excentrieke erfgename van het Winchester imperium gelooft dat ze behekst wordt door de geesten van slachtoffers van het Winchester geweer.

Na het overlijden van man en kind is Sarah Winchester ervan overtuigd dat ze aan haar huis moet blijven bouwen om de geesten te weerhouden haar ook te doden.

...

Meer lezen

De Buurtpolitie – De Tunnel

07/02/2018

Beschrijving:

Terwijl De Buurtpolitie een diefstal van dynamiet uit een legerkazerne onderzoekt, wordt het korps ook geconfronteerd met klachten over grondtrillingen in een wijk. Dieren worden onrustig, mensen kunnen er niet van slapen. De agenten gaan op onderzoek maar staan voor een mysterie. Tot ze in diezelfde wijk op een lange, diepe tunnel stoten… Wie heeft die gegraven? Waar leidt die naartoe? En vooral… waarom is die tunnel gevuld met springstof?

...

Meer lezen

DIEP

07/02/2018

Beschrijving:

DIEP woont samen met de kolonie diep in de zee en mag van zijn opa niet uit de kloof. Maar als door toedoen van DIEP de kloof op instorten staat en de hele kolonie in de val zit, is het aan hem en zijn vrienden om zijn opa (de Kraken) en de kolonie te redden. DIEP en zijn vrienden gaan op zoek naar Nathan, een oude vriend van de Kraken, die de kolonie moet kunnen bevrijden. Maar het is een flinke zoektocht met heel veel uitdagingen. De belangrijkste les die DIEP leert is dat samenwerken loont. Maar zal hij de les op tijd leren om te kolonie te kunnen redden?

...

Meer lezen

Patser

24/01/2018

Beschrijving:

PATSER vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers.  Ze stoppen hun neus in high-profile drugszaken en ontketenen zo een bendeoorlog van Antwerpen tot Amsterdam, en zelfs Colombia.

...

Meer lezen

K3 Love Cruise

13/12/2017

Beschrijving:

De meisjes van K3 zijn in de wolken: ze mogen als special guests mee met een cruise, op het schip van kapitein Bas! Mevrouw Visschers, de directeur van de cruisemaatschappij, is ook aan boord. Ze heeft hoge verwachtingen van het spetterende optreden dat K3 zal geven op het eindbal! Het lijkt een rustige, ontspannen trip te worden, maar het wordt een hele andere reis wanneer de parel die Klaasje van haar grootmoeder heeft gekregen, plotseling verandert in een parel-elf: Elvin. Alleen Klaasje, Hanne en Marthe kunnen Elvin zien. Elvin vaart mee met het schip naar zijn elfendochter Ayla in de Bikinicirkel, waar hij ooit is ontvoerd door de betbetovergrootvader van Klaasje. Elvin is dan ook razend op de meisjes van K3 en probeert hen zoveel mogelijk in een slecht daglicht te plaatsen. Dat doet hij door met zijn magische elfenstof de meest waanzinnige betoveringen te doen, waardoor K3 steeds weer in moeilijke maar hele grappige situaties belandt! Het is dan ook de vraag of K3 er uiteindelijk in zal slagen om, ondanks de sabotage van Elvin, het optreden voor Visschers tot een goed einde te brengen…

...

Meer lezen

Façades

13/12/2017

Beschrijving:

Alex staat onverwacht op een kantelpunt in haar leven wanneer haar dementerende vader in de steek wordt gelaten door haar moeder. Ze trekt bij hem in om voor hem te zorgen, en stelt daardoor haar eigen leven in vraag. Wil ze bij haar ontrouwe man blijven of niet? Ze heeft zijn avontuurtjes jarenlang toegestaan, maar is ze wel écht gelukkig bij hem? Of moet ze, net als haar ouders, de façade laten vallen?

...

Meer lezen

Verborgen Verlangen

22/11/2017

Beschrijving:

Het gaat niet goed met de uitgeverij van de broers Vincent en Dennis Van Brakel: er wordt geen boek meer verkocht! Maar alles verandert wanneer ze twee nieuwe manuscripten in handen krijgen: ‘Verborgen Verlangen’, een literair meesterwerk van de mensenschuwe Herman Schotte én een prulwerkje van een zekere Louise, een zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster.
De twee broers overtuigen Louise en Herman om van rol te wisselen. Louise doet zich voor als de schrijfster van ‘Verborgen Verlangen’ en verkoopt het boek als geen ander. Herman krijgt eindelijk erkenning voor zijn werk en geniet van de recensies én de royalties. Want het boek wordt een echte bestseller en Louise ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer Herman jaloers wordt op Louise’s stijgende roem, start de strijd om erkenning… Vincent en Dennis moeten alles uit de kast halen om de uitgeverij te redden van een nakend schandaal.

...

Meer lezen

Escape Room

15/11/2017

Beschrijving:

Om zijn 30e verjaardag te vieren neemt Kristen haar vriend Tyler en twee andere bevriende stellen mee naar de nieuwste Escape Room. De groep wordt in een kamer opgesloten en terwijl de tijd wegtikt moeten ze allerlei cryptische raadsels en puzzels oplossen om eruit te komen. Maar al snel hebben ze door dat er iets niet in de haak is. De opdrachten worden niet alleen steeds moeilijker, maar ook steeds bloediger. De Escape Room maakt het ene na het andere slachtoffer en de overgebleven spelers beseffen dat ze een spel op leven en dood spelen.

...

Meer lezen

Le Petit Spirou

27/09/2017

Beschrijving:

Petit Spirou, comme toute sa famille avant lui, a un destin professionnel tout tracé. Quand sa mère lui annonce qu’il intègrera dès la rentrée prochaine l’école des grooms, Petit Spirou, avec l’aide de ses copains, va profiter de ses derniers jours de classe pour déclarer sa flamme à Suzette. Et pas n’importe comment. Ils décident de vivre une aventure extraordinaire.

with the support of the Creative Europe Programme – MEDIA

...

Meer lezen

Helden Boven Alles

25/10/2017

Beschrijving:

De populariteit van de Helden schiet de hoogte in nadat een spectaculair filmpje van hun laatste bouwwerk miljoenen keren bekeken wordt. De roem stijgt Sieg naar het hoofd en hij vindt dat de Helden voortaan moeten reizen als echte sterren. Hij boekt een week in een luxe spa en relax resort in de Ardennen. Maureen verveelt zich dood en ze daagt haar vrienden uit om een spannende tocht te maken in de woeste natuur. Maar Sieg is koppig en Nico en Dempsey zitten tussen twee vuren. Wanneer Maureen alleen op pad trekt, komt ze in gevaar. Meer dan ooit moeten de Helden creatief zijn om elkaar – en hun vriendschap – terug te vinden. Helden boven alles!

...

Meer lezen

Het Tweede Gelaat

25/10/2017

Beschrijving:

De ooit onvoorwaardelijke vriendschap tussen commissarissen Vincke en Verstuyft gaat door diepe dalen als ze worden geconfronteerd met een reeks gruwelijke moorden. Ook een overlevend slachtoffer drijft een wig tussen de vrienden wanneer Verstuyft valt voor haar charmes. En ondertussen heeft de seriemoordenaar een nieuwe prooi in het vizier…

...

Meer lezen

Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer

18/10/2017

Beschrijving:

De tienjarige Bloem is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard Amerigo mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel verliest Amerigo één van zijn hoefijzers. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar gouden hoefijzers. Zonder de magische hoefijzers kan Amerigo de daken niet op. Sinterklaas wil zijn pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht. Zouden ze het hoefijzer op tijd vinden of kan het Sinterklaasfeest dit jaar niet doorgaan…

with the support of the Creative Europe Programme – MEDIA

...

Meer lezen

Le Fidèle

04/10/2017

Beschrijving:

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino “Gigi” Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte “Bibi” Delhany. Passionele, onvoorwaardelijke liefde. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Het soort geheim dat levensbedreigend kan zijn, voor hen beiden en voor iedereen rond hen. Gigi en Bibi zullen tegen noodlot, rede en eigen zwaktes moeten vechten om hun liefde te redden. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is?

...

Meer lezen

Kidnap

06/09/2017

Beschrijving:

Karla McCoy (Halle Barry) besluit de middag met haar zoontje Frankie in een speeltuin door te brengen. Wat een leuk uitje had moeten worden, loopt echter uit op een levensgevaarlijk kat en muis spel.
Als Karla haar zoontje even uit het oog verliest, wordt Frankie op brutale wijze ontvoerd. Karla ziet nog net dat hij een auto in wordt gesleurd, maar kan de ontvoerders niet meer stoppen.
Ze neemt het heft in eigen handen en gaat tot het absolute uiterste om haar zoontje terug te krijgen.

...

Meer lezen

Cargo

13/09/2017

Beschrijving:

In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme schuldenberg. Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde. William komt terug thuis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad. Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon.

...

Meer lezen

The Hitman’s Bodyguard

23/08/2017

Beschrijving:

Als een belangrijke klant onder zijn ogen wordt vermoord, is Michael Bryce (Ryan Reynolds) zijn prestigieuze titel als een van ’s werelds beste bodyguards direct kwijt.  Om zijn ‘triple A-status’ weer terug te krijgen moet hij een nieuwe cliënt aannemen: zijn aartsvijand, de beruchte huurmoordenaar Kincaid (Samuel L. Jackson).  Kincaid moet getuigen tegen één van zijn voormalig opdrachtgevers, de moordlustige Oost-Europese dictator Vladislav Dukhovich (Gary Oldman).  De haat tussen Bryce en Kincaid zit diep, maar nu zijn ze op elkaar aangewezen om binnen 24 uur van Londen naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te reizen terwijl er een ware klopjacht op hen geopend is.  Bomaanslagen, schietpartijen en wilde achtervolgingen dwars door Amsterdam en Den Haag; alles wordt uit de kast getrokken om te voorkomen dat Kincaid een getuigenis aflegt…

...

Meer lezen

The Bleeder

07/06/2017

Beschrijving:

The Bleeder vertelt het verhaal van Chuck Wepner, letterlijk een zwaargewicht in het boksen. De film zoomt in op enkele belangrijke en historische gebeurtenissen van zijn leven. Onder meer de legendarische bokswedstrijd tussen hem én superster Muhammed Ali.

Het is deze bokswedstrijd die Sylvester Stallone destijds inspireerde voor de Rocky franchise.

...

Meer lezen

H.I.T. – De Romeo’s

15/03/2017

Beschrijving:

Het gaat niet goed met De Romeo’s. Vooral Chris krijgt het op zijn heupen wanneer Davy voor de zoveelste keer te laat opdaagt op een concert waar ook andere zangers op de affiche staan. Wanneer één van de artiesten vlak voor zijn optreden wordt aangevallen, komt Davy tussenbeide. Chris en Gunther zijn verbaasd over zijn interventie en eisen een verklaring. Davy neemt hen mee naar zijn huis en toont aan hoe hij al een tijdje undercover agent is binnen de HIT-missie. Meer wil hij daarover niet kwijt. Maar voor Chris is dit het bewijs dat Davy niet meer met zijn hart bij De Romeo’s is. Hij wil dan ook dat De Romeo’s ermee ophouden. En dat net aan de vooravond van het Europees Schlager Festival…

...

Meer lezen

D5R – De Film

22/02/2017

Beschrijving:

D5R is een realistische fictiereeks die het leven volgt van vijf tieners die elkaar kennen van school, maar ook daarbuiten goed bevriend zijn. Ze beleven veel plezier, maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen. Ketnet wil met D5R de ‘hobbels’ in het leven van jongeren tonen en bespreekbaar maken, en kinderen zo weerbaarder maken.

...

Meer lezen

Allemaal Familie

22/02/2017

Beschrijving:

Bob (Bob de Moor) en Greta (Gilda De Bal) de Jaegher staan op het punt om eindelijk van hun oude dag te kunnen gaan genieten. Ze hebben twee succesvolle zonen grootgebracht; Steve (Steve Geerts) een succesvol regisseur en Carl (Bill Barberis) een beloftevolle kok. Hun schoondochter Billie (Nathalie Meskens) heeft net een bestseller geschreven en staat op het punt om aan kinderen te beginnen met Steve. En schoonzoon Rik (Wouter Hendrickx) neemt na de dood van hun dochter de opvoeding van hun twee oogappels van kleinkinderen voor zijn rekening.

...

Meer lezen

Moonlight

01/02/2017

Beschrijving:

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij het aangrijpende drama Moonlight zijn echte doorbraak kent.
De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk ‘In Moonlight Black Boys Look Blue’ van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm.

...

Meer lezen

Dode Hoek

25/01/2017

Beschrijving:

Dode Hoek vertelt het verhaal van Jan Verbeeck, een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade. Hij is als ‘Mr Zero Tolerance’ ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet.

...

Meer lezen

Ghost Rockers Voor Altijd

21/12/2016

Beschrijving:

Wanneer Jonas’ oma overlijdt, erft hij twee vreemde voorwerpen. De Ghost Rocerks ontdekken al snel dat ze behoren tot een puzzel van vijf stuks, de ‘Vijf Elementen’ en nóg belangrijker: dat net die voorwerpen er volgens de legende voor zorgen dat ze contact hebben met de Freebirds. Maar… er zijn kapers op de kust die de voorwerpen maar wat graag in hun bezit zouden krijgen om met de geesten van overledenen te kunnen praten. Het is dan ook alle hens aan dek voor de Ghost Rockers, want als ze de elementen verliezen, verliezen ze ook het contact met de Freebirds… en dat zou wel eens het einde van de Ghost Rockers kunnen betekenen…

...

Meer lezen

Uitschot

09/11/2016

Beschrijving:

De Tersago’s zijn een onconventioneel familiebedrijf: overdag clowns, ’s nachts criminelen. Naar aanleiding van hun roofmoord in een Brasschaatse villa worden ze gearresteerd, maar bij gebrek aan bewijzen weer vrijgelaten, op zoon Wesley na. Die heeft immers nog wel wat meer op zijn kerfstok. Zus Amber beslist dan Wesley ’s waanzinnige reality-film zelf verder af te maken.
Vader Ronny wil de misdaad vaarwel zeggen en het kleine miljoen euro dat ze buitmaakten, witwassen met de productie van een musical. Dan worden Ronny en zijn compagnon Lou benaderd door twee politie-inspecteurs die hen wel degelijk van roofmoord verdenken. Het gestolen miljoen zou toebehoren aan een machtige Russische drugsbaron. De Tersago’s beseffen nu dat hun leven aan een zijden draadje hangt.
Tijdens de première van hun musical sluipt een gewapende man het theater binnen en plant zoon Wesley een ontsnapping uit de gevangenis.

...

Meer lezen

De Premier

26/10/2016

Beschrijving:

In DE PREMIER wordt de Belgische eerste minister op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan… de president van De Verenigde Staten. De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen. Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.

...

Meer lezen

De Buurtpolitie: De Grote Geldroof

26/10/2016

Beschrijving:

Bij een brutale inbraak wordt onder andere een replica van een antiek beeld gestolen. Rechercheurs Eric en Brigitte zetten de achtervolging in. Wanneer tijdens de vlucht de achterklep van de bestelwagen van de dieven open vliegt, valt het gestolen beeld stuk op straat. Tot grote verbazing van de achtervolgende agenten én van de inbrekers ligt de straat plots bezaaid met honderden geldbriefjes die gretig opgeraapt worden door tientallen omstaanders. Het is nu aan de rechercheurs om niet enkel de dieven te klissen, maar ook het gestolen geld terug te verzamelen.

...

Meer lezen

Everybody Happy

28/09/2016

Beschrijving:

Ralph Hartman (Peter Van den Begin) is een succesvolle stand-up comedian die het moeilijk heeft. Vooral dan met zichzelf. Hij wordt immers achtervolgd door het mannetje in zijn hoofd, dat nog nauwelijks ooit wil zwijgen. Ondertussen moet Hartman zichzelf zien staande te houden in het genadeloze milieu van de stand up comedy, tijdens een vermoeiende tournee met vermoeiende collega’s en grote verwachtingen. Terwijl zijn negatieve stem op hem inhakt. Gelukkig is er Laura Maris (Barbara Sarafian) die zijn probleem lijkt te herkennen.
Everybody Happy is een parabel over hoe we allen op de rand kunnen komen te staan. Maar ook hoe we van die afgrond zouden kunnen wegstappen. Een film die de wereld niet zal redden. Maar u misschien wel.

...

Meer lezen

Belgica

02/03/2016

Beschrijving:

Twee broers, Frank en Jo, zijn elkaar uit het oog verloren… tot wanneer Frank begint te werken in het café van Jo. Een gouden zet, want binnen de kortste keren wordt Belgica dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-‘n-roll van de bezwete muren spat. The sky lijkt the limit, voor even toch, want het nachtleven is een verslavende trip en de wereld staat nooit stil. Belgica is de vijfde film van Felix van Groeningen, met Tom Vermeir en Stef Aerts, met muziek van Soulwax.

...

Meer lezen

Achter De Wolken

10/02/2016

Beschrijving:

Emma en Gerard komen elkaar na meer dan 50 jaar weer tegen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Vijftig jaar later vinden ze elkaar terug en worden opnieuw verliefd. Kan je aanknopen met wat je vijftig jaar eerder achterliet? Het verhaal van een overweldigende laatste liefde, beleefd met de intensiteit van de eerste.
“Achter De Wolken” is het langspeelfilmdebuut van Cecilia Verheyden, gebaseerd op het theaterstuk van Michael De Cock met in de hoofdrol 2 van de meest fantastische acteurs die Vlaanderen ooit gekend heeft: Chris Lomme en Jo De Meyere.

...

Meer lezen

Helden van de Zee

03/02/2016

Beschrijving:

De Helden van Ketnet kunnen het stunten niet laten. Ze trekken naar zee voor een avontuurlijke vakantie aan de Belgische kust. Van hun verblijfplaats in de duinen maken ze al snel een mini-pretpark, inclusief een razendsnelle rollercoaster. De zomer kan niet meer stuk, tot Dempsey verliefd wordt op Eva. Eva verblijft aan zee bij haar tante Lea, een vrolijk dametje dat niets liever doet dan rondsjezen in een getunede golfkar. Van de romance tussen Dempsey en Eva komt er weinig in huis want Eva vertrekt al snel naar Engeland op taalkamp. De Helden troosten Dempsey en beslissen om Eva achterna te gaan. Ze willen de zee oversteken in zelfgemaakte bootjes. Tsjik-tsjak-vollenbak ! Wanneer de Helden uitvaren, gaat het mis. De zee is gevaarlijk wild en Nico’s boot slaat om. Engeland lijkt verder dan ooit. Maar ze krijgen hulp van Jos, een zelfverklaarde zeevaarder die op een scheepskerkhof woont. De Helden bouwen een grote boot om tot een zeilschip en maken zich klaar voor de oversteek. Maar kunnen ze dit wel aan ? Is deze uitdaging geen brug te ver ? Sieg, Maureen, Nico en Dempsey mogen dan wel Helden zijn, nu moeten ze leren hoe ze ‘Helden van de zee’ kunnen worden.

...

Meer lezen

Broer

20/01/2016

Beschrijving:

Ex-hoteluitbater Mark Lebeer krijgt onverwacht een uitnodiging van de knappe, steenrijke Ierse Grace om hun oude liefdes-affaire van twintig jaar geleden nieuw leven in te blazen. Het bericht is echter niet voor hem bedoeld, maar voor zijn broer Michel die destijds het ouderlijk hotel heeft failliet geholpen en daarna vertrokken is met Marks vrouw. Opgestookt door zijn geldzuchtige buurman Ronie, besluit Mark zich uit te geven voor zijn broer en zo de vroegere familiale ‘rekeningen’ te vereffenen. Wanneer Mark en Ronnie in Ierland toekomen, blijkt dat Grace ook haar eigen, duistere agenda heeft…

...

Meer lezen

Safety First The Movie

16/12/2016

Beschrijving:

In Safety First – The Movie slepen bewakingsagenten Dirk Porrez, Simon ‘Smos’ Vos, Luc Turlinckx en Ingrid Porrez de job van hun leven in de wacht. Ze mogen de V.I.P. van één van de beste muziekfestivals ter wereld bewaken. Daar doet Luc een schokkende ontdekking die de hele Friendship in gevaar brengt.
Discipline, Dedication & Friendship maar Safety First op Tomorrowland.

...

Meer lezen

Mega Mindy vs Rox

09/12/2015

Beschrijving:

In de spannende avonturenfilm “Mega Mindy versus Rox” komen de 2 Studio100-superhelden tegenover elkaar te staan door de sluwe trucs van nog een andere superheld: Waterman.
Ooit was Waterman een goede held, maar door zijn honger naar macht raakte hij op het slechte pad. Nu wil hij koste wat kost de Gouden Helm in handen krijgen, een magische helm met superkrachten waarmee hij het eiland Malta wil vernietigen.
Zal Mega Mindy het halen van Team Rox of zijn zij toch sterker? En zal Waterman het eiland kunnen vernietigen? Dat ontdek je in “Mega Mindy versus Rox”.

...

Meer lezen

Black

11/11/2015

Beschrijving:

De vijftienjarige Mavela is lid van de beruchte jeugdbende Black Bronx. Ze wordt halsoverkop verliefd op de charismatische Marwan, een jongen van de rivaliserende 1080-ers. De twee jongeren worden brutaal gedwongen om te kiezen tussen trouw aan hun bende of de liefde voor elkaar. Een onmogelijke keuze… of niet?
Black is gebaseerd op de populaire boeken ‘Black’ en ‘Back’ van auteur Dirk Bracke. Doordrongen van de harde realiteit, verfilmen Adil El Arbi en Bilall Fallah met hun overdonderende visuele en auditieve stijl het tragische liefdesverhaal van twee jongeren die in de harde wereld der stadbendes – waar eer en trots primeren – vechten voor hun portie geluk. Een rauwe brok romantiek, op het ritme van de stadsbeats.

...

Meer lezen

Wat Mannen Willen

25/11/2015

Beschrijving:

In WAT MANNEN WILLEN volgen we de levens van zes – jawel – mannen op zoek naar de grote liefde of gewoon een beetje geluk in een tijd waarin mannen soms geen idee hebben hoe ze man moeten zijn en wat vrouwen nu eigenlijk van hen verwachten.
Wouter is een romantische ziel, die zich nog niet meteen wil binden aan zijn kersverse vriendin Nicky..tot blijkt dat ze zwanger is. Zijn broer Tim daarentegen heeft alles helemaal gepland, een topjob in de reclame en hij staat op trouwen met zijn jeugdliefde .. alleen worstelt hij plots met cold feet.
Misschien moet hij de bloemetjes toch nog maar eens buitenzetten?
Vincents leven als muziekproducer is bijzonder spannend met elke dag wel een andere feestje en een nieuw poeplief.
Alleen hangt hij, door een deal met de platenmaatschappij, vast aan Bruce, de populaire charmezanger die de wereld met zijn songteksten wil verbeteren. Ook tramchauff eur Roland zou graag zijn wereld veranderen.door zijn ex-vrouw Suzanne terug voor zich te winnen. En Bruno hoopt eindelijk de ware te vinden … via een datingsite, maar een bezoekje aan de dierenspeciaalzaak is net iets interessanter.

...

Meer lezen

D’Ardennen

14/10/2015

Beschrijving:

Een brutale homejacking gaat hopeloos fout. Dave, één van de twee overvallers, moet z’n broer Kenneth noodgedwongen achterlaten. Vier jaar later komt Kenneth vrij en is er veel veranderd. Dave heeft z’n leven op de rails gekregen en probeert z’n broer te helpen waar mogelijk maar kijkt met lede ogen toe hoe Kenneth als een ongeleid projectiel z’n ex-vriendin Sylvie terug voor zich probeert te winnen.

...

Meer lezen

Terug Naar Morgen

30/09/2015

Beschrijving:

De befaamde wetenschapper Viktor is al zijn hele leven gelukkig met Lena, ondanks een tragisch ongeval tijdens hun jeugd.
Op een dag doet hij samen met zijn enthousiaste assistent Titus een baanbrekende ontdekking: ze kunnen e-mails naar het verleden sturen. Viktors’ drang om zijn en Lena’s verleden te veranderen, wordt te groot en hij drukt op ‘send’. Maar het verleden, hoe klein de ingreep ook, verander je niet zonder risico’s.
Een verrassend- niet zo toevallig- liefdesverhaal, over je geluk in eigen handen nemen, over het lot, het toeval en… het te snel op ‘send’ drukken.

...

Meer lezen

Café Derby

16/09/2015

Beschrijving:

1985. Georges is marktkramer en commerçant in hart en nieren. Wanneer hij de kans krijgt om Café Derby te huren en hoort dat de paus op het terrein naast het café een openluchtmis zal opdragen, ontstaat een briljant plan. Ook zijn vrouw, vijf kinderen én collega’s geloven erin. Want Georges verkoopt alles, aan iedereen…
Café Derby, de eerste langspeelfilm van Lenny Van Wesemael, is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van een bijzondere familie.

...

Meer lezen

Lee & Cindy C.

01/07/2015

Beschrijving:

Lee besluit zich te wijden aan een carrière in de rockmuziek. De muzikale kwaliteiten van zijn bandleden, tevens zijn jeugdvrienden, zijn echter niet bepaald indrukwekkend. Gelukkig krijgt hij steun van zijn nonkel Dolf, een derderangsclown met een drankprobleempje. Cindy C., een Vlaamse schlagerzangeres, wil haar carrière een nieuwe boost geven maar zit met een gewetensprobleem. Zij wil niet langer liegen en bedriegen in de klatergouden wereld van de showbizz.
Wanneer Lee en Cindy elkaar per toeval ontmoeten, ontdekken ze bij mekaar een drang naar integriteit en waarheid. Een vonk springt over en de twee worden ondanks de wereld van verschil en een leeftijdskloof verliefd op elkaar. Om dichter bij elkaar te komen verloochenen ze hun eigen entourage, maar uiteindelijk ook zichzelf. Het komt tot een onvermijdelijke breuk…
Lee & Cindy C. is een romantische tragikomedie over rockdromen, schlagerpassie en onvoorspelbare liefde.

...

Meer lezen

Foute Vrienden, De Film

01/04/2015

Beschrijving:

Foute Vrienden De Film is groter, harder, exotischer en nòg genanter dan de reeks.
De vrienden gaan op dezelfde manier te werk als op TV: alles is echt en wordt vastgelegd met verborgen camera’s. Maar deze keer trekken ze door heel Europa. Ze spelen straatartiesten in Parijs, zijn sommeliers in een kasteel, en halen hun beste versiertrucs boven in Barcelona.
Samen met de leerlingen en oud-leerlingen van de PXL hogeschool vonden we de perfecte soundtrack voor dit avontuur. Radiopresentator Wim Oosterlinck nam, zoals in de reeks, de voice-over voor zijn rekening.
Verwacht je dus aan een stevige dosis plaatsvervangende schaamte, een shockerend beeld of twee, maar vooral proesten, lachen en grinniken.

...

Meer lezen

Designed & Developed by MoxyOne