Kinepolis Film Distribution

Kinepolis Film Distribution (KFD) is sinds 1997 actief als onafhankelijke filmdistributeur in België en Luxemburg.  Klein begonnen wist KFD zich sindsdien op te werken tot één van de grootste onafhankelijke filmverdelers.

Als specialist op het vlak van Vlaamse films heeft KFD een vaste stek veroverd in het Belgische filmlandschap.  In 2018 waren ‘PATSER’, de explosieve film van Hollywood regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah en het drama ‘NIET SCHIETEN’ van Stijn Coninx met een monumentale Jan Decleir de grootste lokale successen.

In het najaar van 2022 kijken we nog uit naar de nieuwe film van Adil en Bilall, ‘REBEL’. In oktober zetten we het feest verder met de release van ‘Zillion’, geregisseerd door Robin Pront. De kerstperiode vieren we met ‘De Acht Bergen’, de film van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch, die op het filmfestival van Cannes 2022 de Jury prijs won. En we gaan op avontuur met ‘De Buurtpolitie – De Perfecte Overval’.

Ook in 2023 is KFD niet te stoppen. Wij kijken alvast uit naar de release van de animatie film ‘BIM’, de verfilming van ‘Het Geheugenspel’ door regisseurskoppel Jan en Lien Verheyen en duiken we terug in de tijd met de nieuwe film van Tim Mielants, ‘WILL’.

KFD werkt eveneens samen met andere partners, waaronder het Nederlandse filmhuis Dutch FilmWorks (DFW).  In het kader van deze samenwerking brengt KFD films van hun catalogus uit in België en Luxemburg met o.a. ‘Marokkaanse Bruiloft’,’Fall’, ‘Prey For The Devil’…

 

For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake  ~Alfred Hitchcock

Kinepolis Film Distribution

Eeuwfeestlaan 20, 1020 Brussel

E-mail: kfd@kinepolis.com

Bewaren

Designed & Developed by MoxyOne