Kinepolis Film Distribution

Kinepolis Film Distribution (KFD) is sinds 1997 actief als onafhankelijke filmdistributeur in België en Luxemburg. Klein begonnen wist KFD zich sindsdien op te werken tot één van de grootste onafhankelijke filmverdelers. Als specialist op het vlak van Vlaamse films heeft KFD een vaste stek veroverd in het Belgische filmlandschap.

 

Time flies when you’re having fun… na een fantastisch najaar in 2023, is KFD opgeladen om ook in 2024 het beste van het beste te geven. We sloten 2023 af met toppers zoals Het Smelt  en WIL. Die laatste wist maar liefst 7 Ensors in de wacht te slepen, waaronder die voor Box Office, met meer dan 230.000 bezoekers mogen we wel van een succes spreken. Ook volgende films mogen we afvinken van onze releaselijst: ‘Bim’, ‘Aller/Retour’, ‘Superkat Maurice’ en ‘Het Geheugenspel’.

 

Het beste van onszelf geven, dat deden we al met de première van ‘The Last Front’, het speelfilmdebuut van Julien Hayet-Kerknawi. De internationale cast glunderde van trots en blijdschap op de trappen van Kinepolis Gent. We zijn er zeker van dat onder meer Iain Glen en Julian Kostov die avond niet snel zullen vergeten, wij zullen dat ook niet doen.

 

What’s next? Dit jaar staan er opnieuw wat Vlaamse films op de planning… denk maar aan ‘Skiff’ van Cecilia Verheyden, ‘Waarom Wettelen’ van Dimitri Verhulst en ‘Come Back’ waar Veerle Baetens dit keer voor de camera te zien is.

In het najaar van 2024 zal KFD ook weer present zijn met een nu nog top secret project.

 

KFD werkt eveneens samen met andere partners, waaronder het Nederlandse filmhuis Dutch FilmWorks (DFW).

In het kader van deze samenwerking brengt KFD films van hun catalogus uit in België en Luxemburg met o.a.’Role Play’,

‘Back To Black’, ‘The Great Escaper’ en ‘Wicked Little Letters’

 

For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake ~Alfred Hitchcock

 

Contact

Kinepolis Film Distribution

Eeuwfeestlaan 20, 1020 Brussel

E-mail: kfd@kinepolis.com

Bewaren

Designed & Developed by MoxyOne