Kinepolis Film Distribution

Kinepolis Film Distribution (KFD) is sinds 1997 actief als onafhankelijke filmdistributeur in België en Luxemburg. Klein begonnen wist KFD zich sindsdien op te werken tot één van de grootste onafhankelijke filmverdelers. Als specialist op het vlak van Vlaamse films heeft KFD een vaste stek veroverd in het Belgische filmlandschap.

 

In het najaar van 2022 was KFD niet weg te denken uit de Belgische bioscopen. Met films zoals Zillion, Onze Natuur, REBEL en De Acht Bergen werd 2022 een topjaar voor de Vlaamse film én KFD. Ook in het verleden kende KFD al grote successen met ‘De Helaasheid Der Dingen'(2009),  ‘Rundskop'(2011),  ‘K3 Bengeltjes'(2012), ‘Marina'(2013),  ‘Safety First: The Movie'(2015),  ‘PATSER’(2018) en in het laatst vernoemde jaar nog met het beklijvende ‘NIET SCHIETEN van Stijn Coninx.

 

In 2023 vliegen we er opnieuw tegen aan met de gedeeltelijke animatiefilm ‘BIM’ die vanaf februari in de bioscoop te zien zal zijn. Diezelfde maand zal ‘Aller/Retour’, een film van Dorothée Van Den Berghe, in première gaan op het Filmfestival van Oostende.

De lente brengt ons een nieuwe film van regisseurkoppel Jan en Lien Verheyen-Willaert. Zij duiken samen met het publiek vanaf 17 mei in de literaire wereld van Nicci French met ‘Het Geheugenspel’. En ook in het najaar behouden we de link met literatuur met de verfilming van de succesroman ‘Het Smelt’ van Lize Spit, deze film is tevens ook het regiedebuut van Veerle Baetens.  De eerste productie van de ‘Rookie’- actrice is nog niet te zien in de bioscoop maar is wél al in de prijzen gevallen. Op het  Sundance Film Festival ging ‘Het Smelt’ in wereldpremière, daar is actrice Rosa Marchant, zij speelt in één van de hoofdrollen als de jonge Eva, in de prijzen gevallen met een Special Jury Award. Ook in het najaar: ‘WIL’. Een film van Tim Mielants met o.a. Matteo Simoni, Koen De Bouw, Kevin Janssens, Stef Aerts en Els Dottermans.

KFD werkt eveneens samen met andere partners, waaronder het Nederlandse filmhuis Dutch FilmWorks (DFW). In het kader van deze samenwerking brengt KFD films van hun catalogus uit in België en Luxemburg met o.a.’Farang’, ‘Kandahar’, ‘Greatest Days’ en het langverwachte ‘The Expendables 4’.

 

For me, the cinema is not a slice of life, but a piece of cake ~Alfred Hitchcock

Kinepolis Film Distribution

Eeuwfeestlaan 20, 1020 Brussel

E-mail: kfd@kinepolis.com

Bewaren

Designed & Developed by MoxyOne