ZILLION gooit na 25 jaar de deuren opnieuw open voor spectaculaire première

ZILLION gooit na 25 jaar de deuren opnieuw open voor spectaculaire premièreOktober 1997: Antwerpen davert op haar grondvesten bij de opening van megadiscotheek Zillion in hartje stad. Een kwarteeuw en heel wat media-aandacht later vieren we de grote heropening in Kinepolis Antwerpen voor de spectaculaire première van de film over diens flamboyante eigenaar Frank Verstraeten, onder regie van Robin Pront.

Een cast en een entree om u tegen te zeggen, een massale opkomst aan de – voor de gelegenheid – paarse loper, een dance act met vuurspuwers en een liveset van Zillion resident dj Kevin Belushi… Relive the hype!

Een uitzinnig publiek ontving de cast aan de trappen van Kinepolis Antwerpen waar de camera’s van de pers overuren draaiden om alles te capteren. Het rumoerige verhaal van Zillion-uitbater Frank Verstraeten is hier duidelijk nog niet vergeten en de genodigden kunnen niet wachten om het als eerste op groot scherm te (her)beleven. De perfecte opwarmer voor de afterparty in Waagnatie Expo & Events waar het feestje straks verdergaat.

 

Voor zij die er niet kunnen bijzijn en toch even teruggeflitst willen worden naar de gloriedagen van de Zillion, is er nog steeds Zillion, The Club dat op 28 en 29 oktober doorgaat in diezelfde Waagnatie.

 

Synopsis: 1997. Computergenie Frank Verstraeten is klein van gestalte, zijn ambities des te groter. Met megadiscotheek Zillion bouwt hij in Antwerpen de place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa, de mooiste vrouw van België terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic voor de pikante acts zorgt. Frank wordt even beroemd en berucht als z’n discotheek, maar trapt daarbij al te vaak op de verkeerde tenen.

 

Zillion is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films in samenwerking met VTM, Kinepolis Film Distribution, Indie Sales, Streamz en Telenet. Zillion kreeg steun van de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering, het Nederlands Filmfonds en The Netherlands Film Production Incentive. Zillion kwam tot stand met de steun van het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns, het Vlaams Noodfonds Corona van de Vlaamse Regering en het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

 

ZILLION wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is vanaf 26 oktober 2022 in de Belgische bioscoopzalen te zien.

Designed & Developed by MoxyOne