Vlaamse film Young Hearts geselecteerd voor Berlinale

Vlaamse film Young Hearts geselecteerd voor BerlinaleYoung Hearts, het speelfilmdebuut van Anthony Schatteman, heeft een uitnodiging op zak voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn (15-25 februari). De film zal op 17 februari zijn wereldpremière beleven in de Generation Kplus-competitie van de Berlinale.

 

Young Hearts is een young adult-film over de overweldigende kracht van de eerste verliefdheid. Elias (14) voelt zich aangetrokken tot zijn nieuwe buur Alexander (14). Het is de eerste keer dat hij verliefd is en hij weet niet goed hoe met deze gevoelens om te gaan. Elias gaat op zoek naar zijn identiteit en wordt geconfronteerd met zijn omgeving en de typische vragen in het leven van een tiener.

Anthony Schatteman is regisseur van o.a. de korte fictiefilms Dag vreemde man (2016) en L’Homme inconnu (2021). De afgelopen jaren zat hij mee in de regisseursstoel van fictieseries als 2DEZIT (2022) en de Iers-Belgische coproductie Northern Lights (2023). Intussen werkte hij aan zijn speelfilmdebuut Young Hearts, dat tijdens de Berlinale in wereldpremière zal gaan.

Young Hearts is de film die ik zelf had willen zien toen ik jong was en worstelde met verliefdheid en mijn eigen gevoelens. Dankzij de selectie op het Internationaal Filmfestival van Berlijn krijgt Young Hearts een ongelooflijk forum om voorgesteld te worden aan een breed publiek. Ik ben oprecht trots om dit verhaal op de wereld los te laten“, aldus een enthousiaste Anthony Schatteman.

 

De hoofdrollen in Young Hearts worden vertolkt door nieuwkomers Lou Goossens en Marius De Saeger, met belangrijke bijrollen voor Geert Van Rampelberg en Emilie De Roo. De productie is van Xavier Rombaut voor Polar Bear, in coproductie met het Belgische Kwassa Films en het Nederlandse Family Affair Films.

 

Young Hearts kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns en minister van Cultuur Jan Jambon, in de film.

Synopsis
Elias (14) voelt zich aangetrokken tot zijn nieuwe buurjongen Alexander (14). Hij beseft al snel dat hij voor het eerst écht verliefd is. De gesprekken met zijn vrienden en familie brengen meer vragen dan antwoorden met zich mee. Verward door zijn ontluikende gevoelens, zoekt hij duidelijkheid en meer toenadering tot Alexander

 

Designed & Developed by MoxyOne