Veerle Baetens, haar dochter Billie en Gorik van Oudheusden (aka Zwangere Guy) spelen de hoofdrollen in debuutfilm ‘Come Back’ van Jan en Raf Roosens.

Veerle Baetens, haar dochter Billie en Gorik van Oudheusden (aka Zwangere Guy) spelen de hoofdrollen in debuutfilm ‘Come Back’ van Jan en Raf Roosens.Vorige week zijn de opnames gestart van ‘Come Back’, het speelfilmdebuut van de broers Jan en Raf Roosens. De hoofdrollen worden vertolkt door Veerle Baetens die niet alleen voor de eerste keer samen met haar dochter Billie op de set staat, voor Billie is het ook meteen haar debuut op een filmset. Ook voor Gorik van Oudheusden, beter bekend als ‘Zwangere Guy’, is het de allereerste keer dat hij zich waagt aan een filmrol. ’Come Back’ wordt geproduceerd door Bart Van Langendonck (Savage film) in coproductie met Rococo, Versus Productions en PRPLE. De opnames lopen tot eind september in heel Vlaanderen. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film in 2024 uit in de Belgische bioscopen.

Synopsis:
Ava (14), dochter van een ooit succesvol techno-DJ-koppel, leeft na de scheiding van haar ouders bij haar vader. Wanneer haar moeder Naomi een internationale comeback wil maken, wordt Ava geconfronteerd met de nachtelijke club scene. Hoewel Naomi zich in deze donkere arena van harde beats als een vis in het water voelt, is dit niet Ava’s wereld. Ava probeert zich echter aan te passen, maar zal moeten vechten om haar eigen identiteit niet te verliezen.

Naast Veerle Baetens (rol van Naomi), Billie Vlegels (rol van Ava) en Gorik van Oudheusden (rol van vader Dominiek), spelen ook deze beloftevolle jonge acteurs mee: Anna-Marie Missoul (tv-reeks ‘Chantal’), Gala Dragot (Eurosongfinaliste 2023), Minne Koole, Jasper Coremans, Cato Catteeuw, Lisah Adeaga, Mounir Hathout (‘1985’), Felix Meyer (‘Wil’), Jade Derudder, Iuri Monsanto en Hannah Macpherson (‘Dealer’). Bij de crew vinden we o.a. Sander Vandenbroucke, ook gekend van ‘The Chapel’ als DOP, de muziekscore en de techno tracks worden gecomponeerd door Jeroen De Pessemier van The Subs.

Raf en Jan regisseerden als duo hun kortfilms, ‘Rotkop’, ‘Copain’ en ‘White Goldfish’. ‘Rotkop’ won o.a. de Grand Jury Award for Best Short film op het Slamdance Fim Festival, terwijl ‘Copain’ en ‘White Goldfish’ geselecteerd werden voor de officiële competitie van het filmfestival van Cannes. Tussendoor draaide het duo ook verschillende reclamefilms.

Raf en Jan Roosens blikken terug op de eerste week: “Het is ontzettend interessant om met deze cast op de set te staan voor onze eerste langspeelfilm. De eerste dagen verliepen uitstekend en de speciale dynamiek tussen onze acteurs creëren unieke stukjes film. Hopelijk is de trend gezet voor de rest van de opnames.”

‘Come Back’ is een productie van Savage Film in coproductie met Rococo, Versus Productions en PRPL, en kwam tot stand met de steun van het VAF/ Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, het economisch fonds Screen Brussels, de Belgische Tax Shelter voor filmfinanciering, Taxshelter.be & Shelter Prod, Orange TV, Antwerp Film Bonus, Indie Sales en het Nederlandse Film Fonds/Production Incentive.

Designed & Developed by MoxyOne