Onze Natuur, De Film gaat in première onder de blote sterrenhemel in OLT Rivierenhof

Onze Natuur, De Film gaat in première onder de blote sterrenhemel in OLT RivierenhofEen druilerige nazomeravond schilderde het decor van de openluchtpremière van Onze Natuur, De Film. De Belgische natuurdocumentaire met camerawerk van bioloog Pim Niesten en Dick Harrewijn waaraan Matteo Simoni zijn stem leende, werd deze avond voor het eerst getoond in het Openluchttheater Rivierenhof te Deurne.

Een film over onze natuur kon natuurlijk niet zonder een soundtrack van een componist van bij ons. Niemand minder dan de wereldvermaarde, award-winning componist en dirigent Dirk Brossé, bekend van o.a. Daens en ’14-’18 voegde aan de prachtige beelden een evenwaardig muzikaal equivalent toe. “Mijn muziek is niet alleen een verrijking van de beelden, maar is een prachtig klanktapijt op zichzelf van onze natuur.”

Een regenspatje her en der kon de stemming van de aanwezigen alvast niet bedrukken, en gaf nog een extra symbolische laag aan de release van de film op de overgang van de zomer naar de herfst.

Onze Natuur, De Film is vanaf woensdag 21 september te zien in alle Belgische bioscopen.

Synopsis: Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen… Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

Deze familiefilm neemt elke kijker mee in de wondere wereld van Onze Natuur. Nooit eerder is onze eigen achtertuin in al zijn glorie vertoond. Een visueel spektakel dat op groot scherm pas echt tot zijn recht komt. Een kans om oog in oog te komen staan met de grote maar ook de allerkleinste dieren, met als doel te verwonderen en fier te leren zijn op al dat moois om ons heen.

Hotel Hungaria en VRT lanceren samen met KFD, RTL TVI, Agentschap voor Natuur en Bos & Natuurpunt: Onze Natuur, De FilmOnze Natuur is een ambitieus 360°-merk dat laat zien hoe verbazend wild en verrassend dichtbij onze Belgische natuur is. Via het online platform onzenatuur.be/notrenature.be, social media, een boekenreeks en een prestigieuze tv-reeks later dit jaar, komt die wilde natuur nu nog dichterbij.

Onze Natuur, De Film zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 21 september 2022 in de Belgische bioscoopzalen verwacht.

Designed & Developed by MoxyOne