Hartverwarmende Belgische première van De Acht Bergen in De Roma

Hartverwarmende Belgische première van De Acht Bergen in De RomaQua setting kon de Belgische première van De Acht Bergen niet beter treffen, want voor de gelegenheid werd de Antwerpse concertzaal De Roma omgetoverd tot cinemazaal. De verfilming van de bestseller ‘Le otto montagne’ (Paolo Cognetti) door Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch kon rekenen op een mooie opkomst aan bekend volk, waarbij de flamboyante zaal het decor was voor een film die een ode brengt aan de vriendschap, de liefde en de natuur

 

Na het internationale succes in Cannes waar ze naar huis gingen met de Juryprijs, kon deze Belgische film eindelijk in eigen land in première gaan. De Acht Bergen werd voorgesteld in aanwezigheid van de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti, de Italiaanse hoofdrol Luca Marinelli en de Zweedse singer-songwriter Daniel Norgren, die een live-optreden gaf na afloop van de film.

 

Synopsis: De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

Naar de roman « Le otto montagne » van Paolo Cognetti.

 

Vlaams coproducent is Hans Everaert die in 2021 met La Civil van Teodora Ana Mihai in Cannes aanwezig was. DE ACHT BERGEN is een Italiaans-Belgisch-Franse film in een productie van WILDSIDE (it), a FREMANTLE company, RUFUS/MENUETTO (Be) en PYRAMIDE PRODUCTIONS (Fr). De film wordt gecoproduceerd door VISION DISTRIBUTION. Elastic Film UK is executive producer.

DE ACHT BERGEN kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits en minister van Cultuur Jan Jambon, investeerde in de film. Daarnaast co-financierden ook Streamz, Kinepolis Film Distribution (KFD) & Dutch Filmworks (DFW) en de Belgische Tax Shelter partners.

 

DE ACHT BERGEN wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en zal vanaf 14 december 2022 in de Belgische bioscoopzalen te zien zijn.

Designed & Developed by MoxyOne