Half miljoen bezoekers voor Zillion

Half miljoen bezoekers voor ZillionZaterdagavond 10 december werd in Kinepolis Antwerpen de 500.000ste bezoeker van Zillion in de bloemen, of liever in een heuse money shower gezet. Amper zes weken na de release, staat de film van Robin Pront over Frank Verstraeten en zijn legendarische discotheek nog steeds op kop in de nationale Box Office-lijst en behoort hij met zijn 500.000 bezoekers nu al tot de top 20 van Beste Vlaamse films. De Zillion-fans die zaterdagavond in de grootste zaal van Kinepolis Antwerpen zaten, waren behoorlijk verrast toen de Lommelse Ilse De Graaf (25) uit de zaal werd gehaald door niemand minder dan Matteo Simoni en Jonas Vermeulen.

Als die hard-fan kwam ze afgelopen avond voor de vierde keer kijken samen met haar vriend Robby Assenberg (27), die beiden door het dolle heen waren. Ze hadden zelfs speciaal hun tickets voor Thunderdome in Utrecht diezelfde avond verkocht, omdat ze hoorden dat er iets speciaals te gebeuren stond in Kinepolis Antwerpen. “We hebben de eerste keer van ZILLION gehoord op het nieuws en toen leek het ons wel iets om ZILLION in de bioscoop te komen ontdekken. Sinds die eerste keer heeft ZILLION, de hype, ons helemaal veroverd, zowel het verhaal erachter als de muziek. En de acteurs, Matteo & Jonas, zijn ook top!”

Geheel Zillion-waardig werd meteen ook de hele zaal even terug ondergedompeld in Zillion-style. Zillion resident DJ Sven Lanvin trok alle registers open voor een kleine afterparty met money shower. En alsof dat nog niet Zillion genoeg was, waren er tot grote verrassing van de bezoekers ook nog winnende ‘Frank Verstraeten’-biljetten bij die konden ingeruild worden voor Zillion-gadgets.

FBO, bekend van De Premier maar ook van Callboys, De Dag en Nonkels, produceerde de film in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films, in samenwerking met VTM, Kinepolis Film Distribution (KFD), Indie Sales, Streamz en Telenet. Zillion kreeg steun van de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering, het Nederlands Filmfonds en The Netherlands Film Production Incentive. Zillion kwam tot stand met de steun van het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns, het Vlaams Noodfonds Corona van de Vlaamse Regering en het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Synopsis: 1997. Computergenie Frank Verstraeten is klein van gestalte, zijn ambities des te groter. Met megadiscotheek Zillion bouwt hij in Antwerpen de place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa, de mooiste vrouw van België terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic voor de pikante acts zorgt. Frank wordt even beroemd en berucht als z’n discotheek, maar trapt daarbij al te vaak op de verkeerde tenen.

Designed & Developed by MoxyOne