Zillion pakt uit met zinderende teaser en gooit nog éénmaal de deuren open in Antwerpen

Zillion pakt uit met zinderende teaser en gooit nog éénmaal de deuren open in AntwerpenZet je schrap voor een adrenalinestoot van formaat met de eerste teaser trailer van ZILLION, de film van Robin Pront over de opkomst en ondergang van de Antwerpse danstempel Zillion en zijn flamboyante eigenaar Frank Verstraeten, een computernerd uit Meise die het schopte tot koning van het Antwerpse nachtleven.

ZILLIONAIRS, VERENIGT U !

Voor wie na het zien van de teaser de benen niet kan stilhouden en de booming nineties en zijn clubleven wil herbeleven, is er extra goed nieuws: ter gelegenheid van de filmrelease, herrijst Zillion 25 jaar na haar opening nog één laatste keer uit haar as om alle fans van het eerste én laatste uur een onvergetelijke nacht te bezorgen in Vlaanderens beruchtste discotheek met ZILLION, THE CLUB – Relive The Hype.

De Antwerpse Waagnatie krijgt zo op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober een Zillion-metamorfose die Antwerpen op zijn grondvesten zal doen daveren. (Her)beleef de gloriedagen van de Zillion grootser dan ooit tevoren, met nog meer licht, vuurwerk, confetti, acts … Kortom: nóg meer Zillion! Haal dus die Buffalo’s onder het stof vandaan en bestel alvast tickets voor de nacht van je leven via volgende link : kinepolis.be/zillion

Bekijk de teaser trailer hier: https://www.youtube.com/watch?v=ZOFVTVEUJfU

“ZILLION, The Club” is een organisatie van FOU 69 (aka Frank Verstraeten himself), in samenwerking met FBO, KFD en Kinepolis.

Frank Verstraeten wordt vertolkt door Jonas Vermeulen. Charlotte Timmers, Matteo Simoni, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft en Frank Vercruyssen vervolledigen de hoofdcast. Kevin Meul schreef het scenario samen met Robin Pront die ook de film regisseerde. Robrecht Heyvaert (D’Ardennen, Patser, Bad Boys for Life) verzorgt net zoals bij D’Ardennen het camerawerk. FBO, bekend van De Premier maar ook van Callboys en De Dag, produceert de film in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films.

Synopsis:
1997. Frank Verstraeten, een computergenie met een onwaarschijnlijke neus voor zaken, een fascinatie voor het nachtleven en een ongezonde bewijsdrang, wil slechts één ding: een eigen discotheek die de concurrentie niet alleen overtreft maar simpelweg vernedert. De futuristische megadiscotheek Zillion is een feit en Frank ontpopt zich van computermarchand uit Meise tot de spilfiguur van het Antwerpse nachtleven. Hij paradeert met de mooiste vrouwen van België en smeedt een alliantie met Dennis Black Magic, de pornokoning die voor de pikante extra’s zorgt. Helaas duren ook hier mooie liedjes niet lang. Frank creëert vijanden binnen en buiten z’n discotheek, verliest de controle en gaat met zijn eigen danstempel ten onder.

Zillion is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films in samenwerking met VTM, Kinepolis Film Distribution, Streamz en Telenet. Zillion kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns en minister van Cultuur Jan Jambon, ook in de film. Zillion kwam verder tot stand met de steun van het Nederlands Filmfonds, The Netherlands Film Production Incentive en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering.

ZILLION zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 26 oktober 2022 in de Belgische bioscoopzalen verwacht.

Designed & Developed by MoxyOne