Wervelwind aan jong geweld raast over golden carpet op première van Bittersweet Sixteen

Wervelwind aan jong geweld raast over golden carpet op première van Bittersweet SixteenHet jonge geweld van Bittersweet Sixteen en hun aanhang zetten net voor het kerstweekend Kinepolis Antwerpen nog even op stelten met de première van de film, uiteraard met respect voor de geldende coronamaatregelen. Voor de gelegenheid werd geen red, maar een golden carpet uitgerold om de sterren nòg dat tikkeltje meer te doen schijnen. Het jonge geweld van Bittersweet Sixteen en hun aanhang zetten net voor het kerstweekend Kinepolis Antwerpen nog even op stelten met de première van de film, uiteraard met respect voor de geldende coronamaatregelen. Voor de gelegenheid werd geen red, maar een golden carpet uitgerold om de sterren nòg dat tikkeltje meer te doen schijnen.

Dé Vlaamse tienerfilm geschreven en geregisseerd door de 16-jarige Anna Verheyen en haar ouders Jan Verheyen en Lien Willaert – een first in de filmwereld -, kon rekenen op een mooie opkomst om de officiële release van morgen alvast in stijl te vieren.

Synopsis: Lotte is een tiener van 15 en kijkt uit naar haar 16de verjaardag, haar ‘sweet sixteen’. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug:  een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld. Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Ondertussen razen hormonen door puberlichamen, worden de dagen gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, het ontwijken van de valkuilen van de middelbare school, en existentiële twijfels en vragen als daar zijn: waarom moeten we weten uit welke grondlagen de Kempische bodem bestaat, en waarom moest X in godsnaam sterven in ‘The Walking Dead’? Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte’s 16de verjaardag.

Bittersweet Sixteen zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 22 december 2021 in de bioscopenzalen verwacht.

De film wordt geproduceerd door Max Rockatansky NV i.s.m. Banijay Belgium, Kinepolis Film Distribution (KFD), Dutch FilmWorks (DFW) en met de steun van Screen Flanders en de tax shelter van de Federale Regering. Partners zijn Powerplus, Xior Student Housing, Désirée, Trilec, Jet Import, Cardoen, JBC, Stad Antwerpen en Ministerie van Onderwijs.

Designed & Developed by MoxyOne