TRAILER en TEASERPOSTER van STIJN CONINX’ FILM “NIET SCHIETEN”

TRAILER en TEASERPOSTER van STIJN CONINX’ FILM “NIET SCHIETEN”Het is nog wachten tot 10 oktober alvorens de langverwachte nieuwe film van Stijn Coninx in de zalen komt, maar inmiddels zijn de teaserposter en trailer klaar.  (u kan deze hieronder ontdekken)

De film is gebaseerd op het boek en levensverhaal van David Van de Steen, ‘Niet Schieten, dat is mijn papa!’ en wordt gevolgd vanuit het standpunt van Davids grootvader, een rol vertolkt door Jan Decleir.  Ruim 25 jaar na ‘Daens’ betekent dit een nieuwe grote en intense samenwerking tussen Coninx en Decleir met een historisch verhaal dat actueler is dan ooit tevoren.

Het scenario van ”Niet Schieten” start in 1985 met de laatste en meest moorddadige moordpartij van de Bende van Nijvel en loopt over een periode van meer dan 25 jaar.  Het verhaal van David Van de Steen en dat van zijn grootouders is exemplarisch voor wat de vele slachtoffers van De Bende van Nijvel hebben meegemaakt, zowel tijdens de overvallen als tijdens hun lange strijd die daarop volgde en voortduurt tot op vandaag.

Jan Decleir speelt de hoofdrol van Davids grootvader, Viviane De Muynck kruipt in de huid van de grootmoeder.  De rol van David zelf wordt door drie verschillende acteurs vertolkt: de broers Mo en Kes Bakker (‘Zie Mij Graag’) nemen de leeftijd van 9 en 14 jaar voor hun rekening, de volwassen David is een rol voor Jonas Van Geel.

Louis Talpe en Elke Van Mello spelen de ouders van David, Zita Wauters is het zusje Rebecca.

Andere rollen zijn weggelegd voor onder meer Inge Paulussen, Wouter Hendrickx, Tom Van Dyck, Charlotte De Bruyne, Lucas Van den Eynde, Ann Tuts, Nico Sturm, Bert Haelvoet, Jurgen Delnaet, Jos Verbist, Kurt Defrancq, Hans Van Cauwenberghe, Iwein Segers en Alain Van Goethem,.

 

SYNOPSIS: Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten.  Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden… Het wordt een lange en bij momenten hallucinante strijd.

 

Het scenario van de film werd geschreven door Rik D’hiet en Stijn Coninx, naar het boek van David Van de Steen en Annemie Bulté.  Achter de camera staat Danny Elsen (Het Tweede Gelaat, de Premier, Tot Altijd, Loft). De montage is gedaan door Philippe Ravoet.

 

NIET SCHIETEN wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Kaap Holland Film, Les Films du Fleuve, vtm, RTBF en Proximus, en met de steun van Het STAP programma van Telenet, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, The Netherlands Film Production Incentive, Screen.Brussels Fund en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

 

De film wordt op 10 oktober 2018 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Designed & Developed by MoxyOne