Rode loper voor Lars op school voor zijn hoofdrol in Sinterklaas en Koning Kabberdas

Rode loper voor Lars op school voor zijn hoofdrol in Sinterklaas en Koning KabberdasVoor Lars Rooymans (8) was het gisteren een fijn weerzien met de schoolkameraadjes, want bij zijn aankomst werd hij namelijk door zijn hele klas opgewacht met een rode loper aan basisschool ’t KaBasKe in Kermt. Iedereen was apetrots op hem voor zijn hoofdrol als Theo Tik, het neefje van slechterik Riko Tik in de nieuwe Sintfilm Sinterklaas en Koning Kabberdas, die vanaf morgen in de Vlaamse bioscoopzalen te zien zal zijn.

Tijdens de middagpauze werd hij op de speelplaats ook overspoeld door vragen van zijn medeleerlingen om een handtekening te krijgen. Bij gebrek aan papier, lieten sommige kinderen zelfs een handtekening op hun handen zetten. Verschillende ouders lieten later weten dat hun kinderen hun handen niet wilden wassen, uit schrik dat de handtekening anders weg zou zijn.

Synopsis: Riko Tik werd vroeger gepest en wil nu alle kinderen terugpesten. Hij vervalst het boek van de Sint zodanig dat het lijkt alsof alle kinderen stout zijn. Vermomd als Koning Kabberdas gaat hij naar het huis van de Sint om de heilige man met dat foute boek op te zadelen. Hoe dit avontuur afloopt, zie je vanaf de herfstvakantie van dit jaar in de nieuwe film Sinterklaas en Koning Kabberdas.

De film kwam tot stand met de medewerking van Wim Opbrouck, Jonas Van Thielen, Evelien Bosmans, Els Dottermans, Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Warre Borgmans, Nico Sturm, Tine Embrechts, Bart Hollanders, Bruno Vanden Broecke, Clara Cleymans, Goele Derick en Lars Rooymans als Theo Tik. 

Sinterklaas en Koning Kabberdas is een productie van Sylvester en werd gemaakt in samenwerking met Ketnet, Eén, Streamz en Kinepolis Film Distribution (KFD) en is mede mogelijk gemaakt met steun van Screen Flanders, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter empowered by Belfius, de lottosubsidie van de Vlaamse overheid en het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt Sinterklaas en Koning Kabberdas vanaf 27 oktober naar alle Vlaamse zalen.

Designed & Developed by MoxyOne