RED SANDRA, de nieuwe film van Jan Verheyen en Lien Willaert, opent Film Festival Oostende!

RED SANDRA, de nieuwe film van Jan Verheyen en Lien Willaert, opent Film Festival Oostende!‘Red Sandra’, de nieuwe film van Jan Verheyen – in een co-regie met zijn vrouw Lien Willaert, die eveneens het scenario schreef – is vanaf 20 januari  2021 op het grote doek te zien.

Van het waargebeurde, bijzonder aangrijpende en actuele verhaal wordt vandaag de officiële trailer onthuld. Die eerste beelden, net als de poster, vind je onderaan dit persbericht. Als kers op de taart opent Red Sandra op vrijdag 15 januari 2021 in primeur het Film Festival Oostende (FFO)!

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Belgische familie Massart, dat tien jaar geleden al heel wat losmaakte in ons land. De hoofdrollen worden vertolkt door Sven De Ridder (papa William), Darya Gantura (mama Olga) en de debuterende Rosalie Charles (Sandra). In belangrijke nevenrollen zien we Viviane De Muynck, Peter Gorissen, Charles Aitken, Kaisa Hammerlund, en Christopher Dane.

Synopsis: William en Olga krijgen onverwacht de diagnose dat hun enige dochtertje Sandra (6) lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. De wereld van het gezin stort in elkaar. De vader weigert de hoop op te geven en gooit zich in een verbeten strijd tegen de farma-industrie.

Director of photography is de Nederlander Reinier Van Brummelen, al jaren de vaste d.o.p. van Peter Greenaway en Martin Koolhoven en die in België het ambitieuze ‘Labyrinthus’ van Douglas Boswell draaide. Production designer is Toon Mariën die al eerder samenwerkte met Jan Verheyen aan o.a. ‘Het Tweede Gelaat’ en ‘De Collega’s 2.0.’.

RED SANDRA wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Kaap Holland Film (NL) en VTM. De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Telenet, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

‘Red Sandra’ wordt vanaf 20/01/2021 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Designed & Developed by MoxyOne