RED SANDRA wint Bernhard Wicki Award voor Beste Regie op International Filmfest Emden-Norderney

RED SANDRA wint Bernhard Wicki Award voor Beste Regie op International Filmfest Emden-NorderneyRed Sandra, de aangrijpende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Sandra Massart en het gevecht van haar ouders tegen de farma-industrie en de kafkaïaanse Europese regelgeving, is gisteren in de prijzen gevallen op het 31ste internationale filmfestival van Emden-Norderney in Duitsland. Daar wist de film, geregisseerd door Jan Verheyen en Lien Willaert en met Sven De Ridder en Darya Gantura in de hoofdrollen, het publiek voor zich te winnen en aan de haal te gaan met de Bernhard Wicki Award voor Beste Regie.

Emden-Norderney is een publieksfestival, en de winnaars worden gekozen door het publiek. Co-regisseur Lien Willaert, actrice Darya Gantura, en producent Peter Bouckaert waren aanwezig bij de première, Lien Willaert mocht dan gisteren tijdens de award ceremony de prijs in ontvangst nemen. Lien: “Ik ben vooral blij met deze prijs omdat het een publieksprijs is. We hebben met hart en ziel aan deze film gewerkt en uiteraard willen we het verhaal van Sandra Massart nu met een zo breed mogelijk publiek delen. Deze prijs bevestigt dat het publiek Sandra en haar ouders en hun onwaarschijnlijke verhaal over moed en hoop en volharding, heeft omarmd.”

Producent Peter Bouckaert won eerder al in Emden-Norderney met ‘Niet schieten’ en ‘Marina’ van Stijn Coninx, en op de erelijst van het festival vinden we o.a. ‘Brassed off’ (Mark Herman, UK), ‘Left Luggage’ (Jeroen Krabbé, NL), ‘Hunger’ (Steve McQueen, UK), ‘Mrs. Henderson presents’ (Stephen Frears, UK), en ‘Paradise Now’ (Hany Abud-Assad, Palestina).

Red Sandra won eerder prijzen voor Beste Film, scenario en Acteur (Sven De Ridder) op het Hope International Film Festival in Stockholm en was ook te zien (buiten competitie) in Film by the Sea (NL) en het FIFF in Namen (B). Volgende halte is het European Film Festival in Zuid-Afrika.

Op 21 oktober gaat de film in Vlaamse première en op 27 oktober zal ‘Red Sandra’ te zien zijn in zowat alle Vlaamse bioscopen, in Brussel, en een aantal zalen in Wallonië.

Over het festival:
Het International Filmfest Emden-Norderney is een onafhankelijk filmfestival voor voornamelijk Europese speelfilms, documentaires en kortfilms. Het festival wil de belangstelling voor de Europese filmcultuur bevorderen en met name het wederzijds begrip en de samenwerking vergroten, niet alleen op Europees, maar ook op nationaal en regionaal niveau door de vertoning van sterk geëngageerde bijdragen over sociale, politieke en culturele onderwerpen. In de loop der jaren is IFF Emden-Norderney uitgegroeid tot een vaste waarde in het festivalcircuit  met een uitzonderlijk goede reputatie bij bezoekers en de industrie.

Red Sandra wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Kaap Holland Film (NL) en VTM. De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, Telenet, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

Red Sandra wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is vanaf 27 oktober te zien in alle Vlaamse bioscopen en Brussel.

 

Designed & Developed by MoxyOne