REBEL, de nieuwe film van Adil & Bilall, toont eerste beelden

REBEL, de nieuwe film van Adil & Bilall, toont eerste beeldenVorige week werd de selectie voor het filmfestival van Cannes bekendgemaakt en nu worden ook de eerste beelden vrijgegeven van Rebel. De vijfde langspeelfilm van het regisseursduo Adil & Bilall is net zoals Black een productie van Oscarwinnaar Bert Hamelinck en Dimitri Verbeeck voor Caviar (Sound of Metal, War Pony). Aboubakr Bensaihi, Amir El Arbi en Lubna Azabal spelen de hoofdrollen in het familiedrama dat zich afspeelt in Brussel en Syrië. Andere rollen worden vertolkt door o.a. Tara Abboud, Younes Bouab en Saïd Boumazoughe.

Wanneer Kamal besluit zijn leven te beteren, verlaat hij België om oorlogsslachtoffers in Syrië te helpen. Maar eens aangekomen wordt hij al snel gedwongen om zich bij een gelovige militie aan te sluiten en zit hij vast in Raqqa. Ondertussen wordt zijn jongere broer Nassim thuis in Brussel een gemakkelijke prooi voor radicale rekruteerders, die hem beloven hem te herenigen met zijn grote broer. Hun moeder, Leila, vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon.

 

Naast Adil en Bilall, schreven ook o.a. Kevin Meul en Jan Van Dyck mee aan het scenario. ​​Robrecht Heyvaert tekende voor de fotografie, terwijl Hannes De Maeyer instond voor de originele score. De choreografie in bepaalde scènes is van Sidi Larbi Cherkaoui. De internationale verkoop is in handen van Wild Bunch International. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film naar de Belgische zalen op 5 oktober 2022.

Rebel is een Caviar productie, in coproductie met Beluga Tree, Calach Films & Le Collectif 64, en komt tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, Screen Flanders, Région de Bruxelles-Capitale via screen.brussels, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, La coopération belge au développement, Sabam for Culture, Luxembourg Film Fund, Royal Film Commission – Jordan (RFC), Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, Eurimages, VRT, RTBF (Télévision belge), VOO & Be tv, Telenet, Streamz, Just Entertainment, Bac Films, Canal+, Cine+, Tax Shelter van de de Belgische Federale Overheid door Caviar Film Financing en Kinepolis Film Distribution (KFD).

Designed & Developed by MoxyOne