Opnames van Zeppos – Het Mercatorspoor zijn gestart

Opnames van Zeppos - Het Mercatorspoor zijn gestartNa een jaar uitstel door de pandemie zijn op maandag 14 juni de opnames van Zeppos – Het Mercatorspoor van start gegaan. Deze hedendaagse avonturenfilm draait rond Benjamin en de Nederlandse Slien, twee jongeren vertolkt door Nathan Naenen (wtFOCK, Kattenoog) en Britt Scholte (Kattenoog, Goede tijden-Slechte tijden). Zij worden meegesleurd door een oude avonturier, die zich Zeppos noemt, in een historisch avontuur in het kielzog van de Middeleeuwse wetenschapper Mercator. Carry Goossens (Code 37, Professor T) kruipt in de huid van de legendarische Kapitein Zeppos, het hoofdpersonage uit de gelijknamige iconische VRT tv-reeks uit de jaren ’60. Deze reeks werd over vele generaties heen heruitgezonden en was één van de eerste buitenlandse successen van de Vlaamse fictie.

Daarnaast vinden we ook Koen De Bouw (Het Vonnis, De Premier), Nora Gharib (Patser) en Carlos Schram (Red Light) terug in belangrijke rollen. Het scenario is geïnspireerd op het personage “Kapitein Zeppos” van Louis De Groof en is geschreven door Wouter Van Haver (Cool Abdoul). De regie is in handen van Douglas Boswell (Labyrinthus, Buck). Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem produceren de film voor Eyeworks.

Zeppos – Het Mercatorspoor is een spannende avonturenfilm voor het hele gezin en speelt zich af in het heden. De film is gebaseerd op historische feiten en draait rond de betrouwbaarheid van digitale informatie versus wetenschappelijke/historische bronnen.

Synopsis:
Op zijn 18de verjaardag erft digital native Benjamin Kurrel het nalatenschap van zijn vermiste vader Ben Kurrel: een doos heel oude voorwerpen, waaronder een zeer zeldzaam oud boek. Wanneer hij het antieke boek aan Slien schenkt, het meisje waar hij een oogje op heeft, zet hij onbedoeld een kettingreactie in beweging. Een oude man die zich voorstelt als Zeppos heeft grote interesse in het boek, dat ooit aan cartograaf Mercator heeft toebehoord. Met behulp van de geheime boodschappen in het boek van Mercator ontsluiert het drietal steeds meer van het mysterie maar een ongenadige tegenstander probeert hen te stoppen. Hun gevaarlijke zoektocht brengt hen niet alleen dichter bij het geheim van Mercator, maar confronteert Benjamin ook met zijn afkomst.

Regisseur Douglas Boswell: “Ik kijk reeds heel lang uit naar deze film. Het is mijn ambitie om een heel spannende en avontuurlijke film te maken voor jong en oud(er). Centraal staan 2 heel moderne en gedreven jongeren die het digitale tijdperk omarmen. Zij worden meegesleurd door de oude Zeppos die bij de milleniumwissel heeft afgehaakt en zweert bij hoe het vroeger was. Onder druk en op gevaar van hun leven moeten ze samenwerken om een eeuwenoud geheim te ontrafelen, een gevaarlijk avontuur dat hen ook zal confronteren met hun eigen demonen.”

Acteur Carry Goossens (Zeppos): “Ik ben opgegroeid met de tv-reeks Kapitein Zeppos. De legendarische vertolking van Senne Rouffaer was één van de grote voorbeelden die mij er toe hebben gebracht om acteur te worden. Om nu zelf in deze rol te mogen kruipen is één van de grootste verrassingen van mijn carrière. Het is een absoluut plezier om deze film samen te maken met een jonge ploeg die vol enthousiasme aan de slag gaat met een stukje van ons audiovisueel erfgoed”

Acteur Nathan Naenen (Benjamin Kurrel): “Ik heb het geluk gehad om al heel wat mooie rollen te mogen vertolken maar in deze avonturenfilm spelen is voor mij al een avontuur op zich waar ik heel erg naar uitkeek. Ik heb het scenario in één ruk uitgelezen en sta reeds lang te popelen om dit verhaal mee te mogen vertellen. Het wordt een spannende film die zeker jongeren zal aanspreken maar ook oudere generaties die zich met een brede lach zullen herkennen in de figuur van Zeppos”

Actrice Britt Scholte (Slien): “Ik had nooit eerder gehoord van Kapitein Zeppos maar dat hoeft helemaal niet. Dit avonturenverhaal is erg spannend op zich en wordt ook verteld met heel veel humor vanuit de personages. De generatiekloof tussen de oude Zeppos en de jonge hoofdpersonages is tegelijk heel herkenbaar en universeel grappig. Ik ben er zeker van dat een publiek van verschillende leeftijden veel plezier zal beleven in de bioscoop bij het kijken van Zeppos – Het Mercatorspoor”. 

Zeppos – Het Mercatorspoor is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Phanta Basta (NL) en VRT/Eén, met de medewerking van Streamz. De film komt tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Image, Screen Flanders, Telenet, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, The Netherlands Film Production Incentive en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution. Deze productie kwam tot stand met de steun van het Vlaams noodfonds corona van de Vlaamse regering en het Garantiefonds voor de Vlaamse onafhankelijke audiovisuele productiesector.

Zeppos – Het Mercatorspoor zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt in het voorjaar van 2022 in de bioscopenzalen verwacht.

Designed & Developed by MoxyOne