Officiële trailer van De Acht Bergen toont de Italiaanse Alpen in al haar glorie

Officiële trailer van De Acht Bergen toont de Italiaanse Alpen in al haar glorieEen ode aan de Italiaanse natuur en de liefde die vriendschap heet, zo zou je de verfilming van De Acht Bergen kunnen omschrijven. Vlaams regisseurskoppel Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch laten de wereld vanaf vandaag wegdromen naar de Italiaanse Alpen met de officiële trailer van De Acht Bergen. Een epos over je plek zoeken in de wereld met Luca Marinelli en Alessandro Borghi in de hoofdrollen, naar de Italiaanse bestseller ‘Le otto montagne’ van Paolo Cognetti.

De soundtrack van de film wordt verzorgd door niemand minder dan Daniel Norgren, de Zweedse singer-songwriter met de ingetogen en weemoedige sound die je automatisch terugbrengt naar een kindertijd in de vrije natuur. Geen betere match qua artiest om de prachtige natuurlandschappen die de film rijk is muzikaal te ondersteunen.

 

Bekijk de trailer hier: https://www.youtube.com/watch?v=4nDrcotXWLc&feature=youtu.be

Ter gelegenheid van de release van De Acht Bergen op 14 december komt Daniel Norgren even langs in België. Meer bepaald op 17 december (30cc, Leuven), 18 december (Schouwburg, Kortrijk) en 19 december (NTGent, Gent – uitverkocht!), valt hij te bewonderen.

 

Synopsis: De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen. Naar de roman « Le otto montagne » van Paolo Cognetti.

Vlaams coproducent is Hans Everaert die in 2021 met La Civil van Teodora Ana Mihai in Cannes aanwezig was. DE ACHT BERGEN is een Italiaans-Belgisch-Franse film in een productie van WILDSIDE (it), a FREMANTLE company, RUFUS/MENUETTO (Be) en PYRAMIDE PRODUCTIONS (Fr). De film wordt gecoproduceerd door VISION DISTRIBUTION. Elastic Film UK is executive producer.

DE ACHT BERGEN kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits en minister van Cultuur Jan Jambon, investeerde in de film. Daarnaast co-financierden ook Streamz, Kinepolis Film Distribution (KFD) & Dutch Filmworks (DFW) en de Belgische Tax Shelter partners. DE ACHT BERGEN wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en zal vanaf 14 december 2022 in de Belgische bioscoopzalen te zien zijn.

Designed & Developed by MoxyOne