HOOFDCAST VAN NIEUWE FILM VAN ADIL EL ARBI en BILALL FALLAH IS GEKEND

NORA GHARIB NAAST MATTEO SIMONI IN PATSERDe hoofdcast van de nieuwe Vlaamse film van Adil El Arbi en Bilall Fallah – Patser – is gekend.

Nora Gharib (K3 zoekt K3, Festivalitis) zal de vrouwelijke hoofdrol spelen in de film Patser die deze zomer opgenomen wordt in Antwerpen.

Enkele weken terug werd ook Matteo Simoni al bevestigd.  Naast Nora en Matteo zijn ook Nabil Mallat (Image, Cordon), Saïd Boumazoughe (NoMobs) en Junes Lazaar (De Bunker, So You Think You Can Dance) van de partij in de hoofdrollen.  “Het wordt een echte blockbuster op zijn Amerikaans, maar wel op onze manier”, lacht Bilall Fallah.  “En dit is slechts het topje van de ijsberg: andere topacteurs zullen snel volgen !”.

De film vertelt de waanzinnige trip van vier vrienden op ‘t Kiel die ervan dromen om te leven als echte Patsers, namelijk snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in Scarface.  Living the good live met snelle patserbakken, dikke villa’s, veel bling bling en… respect.

Patser wordt een actiekomedie die volgens Adil El Arbi niet zal moeten onderdoen voor grote namen: “We wilden sowieso iets doen in Antwerpen, de stad zal echt een personage in de film worden, zoals New York bij Martin Scorsese.  Onze nieuwe film wordt een mix tussen de films van Guy Ritchie en The Wolf of Wall Street !”.

Het scenario is van de hand van Bram Renders, Adil El Arbi, Bilall Fallah en Nabil Ben Yadir.  Achter de camera staat Robrecht Heyvaert (Image, Black, D’Ardennen, Dode Hoek).  De film wordt geproduceerd door Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe (a team productions), in coproductie met Gijs van de Westelaken (Column Film – Nederland) en Benoît Roland (Wrong men – Wallonië).  Patser kan rekenen op steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Kinepolis Film Distribution, VTM, Telenet en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering.  Filmverdeler KFD brengt de film in het voorjaar van 2018 in de bioscoopzalen.

Foto onderaan: Adil El Arbi en Bilall Fallah samen met hun hoofdcast Junes Lazaar, Nora Gharib, Matteo Simoni, Nabil Mallat en Saïd Boumazoughe tijdens een repetitie in Het Steen in Antwerpen.

Designed & Developed by MoxyOne