Misdaadthriller RITUEEL trekt najaar van de Vlaamse film op gang

Misdaadthriller RITUEEL trekt najaar van de Vlaamse film op gangRITUEEL, de nieuwe film van Hans Herbots, is deze avond in Kinepolis Antwerpen in première gegaan in aanwezigheid van de voltallige cast. De première van de nieuwe, spannende misdaadthriller genoot een mooie opkomst als eerste Vlaamse must see van het najaar. De rode loper was bezaaid met pers en bezoekers die stonden te popelen om een glimp van de cast op te vangen.

De cast schitterde aan de fotowand, waar fotografen gretig beelden schoten van een enthousiaste en fiere cast. Marie Vinck en Geert Van Rampelberg – opnieuw in de huid van inspecteur Nick Cafmeyer – namen de hoofdrollen voor hun rekening in deze verfilming van de internationale bestseller van Mo Hayder.

 

Synopsis: Kiki is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen…

Bekijk de trailer hier: https://www.youtube.com/watch?v=mhvPU_HGVBA

RITUEEL wordt geproduceerd door Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem voor Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Phanta Film (NL), Atlas Film (DE) en VTM.  De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Het Vlaams Noodfonds Corona van de Vlaamse Regering, Flanders Image, Screen Flanders, Screen Brussels, Streamz, Telenet, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD) en ZDF.

RITUEEL zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 7 september 2022 in de Belgische bioscoopzalen verwacht.

Designed & Developed by MoxyOne