Meer dan 350.000 bezoekers na (amper) 3 weken: ZILLION nog steeds op #1 in de Vlaamse Box Office

Meer dan 350.000 bezoekers na (amper) 3 weken: ZILLION nog steeds op #1 in de Vlaamse Box OfficeHet was de afgelopen weken moeilijk om de release van Zillion te ontwijken, en dat was duidelijk te merken aan het aantal kaartjes dat in de eerste dagen over de toonbank ging. En zelfs drie weken na release is de stroom aan gegadigden nog niet afgenomen wat van Zillion Vlaanderen’s meest bekeken film maakt van het afgelopen jaar. Sinds de release op 26 oktober vonden al 356.000 bezoekers de weg naar de cinema. The hype is real, zoveel is duidelijk!

Het ongelofelijke verhaal van Zillion-uitbater Frank Verstraeten zorgt merkbaar voor een tsunami aan bezoekers die nog wel even lijkt aan te houden. Zelfs Black Panther: Wakanda Forever, de langverwachte opvolger van Black Panther (2018), kan Zillion niet van de troon stoten in Vlaanderen.

Opvallend is ook dat meer dan de helft van de bezoekers onder de 35 jaar is, en dus nooit een voet in de Zillion heeft gezet. Een heel divers en generatie-overschrijdend publiek kwam Zillion al ontdekken, van Zillionairs tot hun kinderen waardoor we de Gen Z heel even tot Gen Zillion kunnen omdopen.

FBO, bekend van De Premier maar ook van Callboys, De Dag en Nonkels, produceerde de film in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films, in samenwerking met VTM, Kinepolis Film Distribution (KFD), Indie Sales, Streamz en Telenet. Zillion kreeg steun van de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering, het Nederlands Filmfonds en The Netherlands Film Production Incentive. Zillion kwam tot stand met de steun van het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns, het Vlaams Noodfonds Corona van de Vlaamse Regering en het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Synopsis: 1997. Computergenie Frank Verstraeten is klein van gestalte, zijn ambities des te groter. Met megadiscotheek Zillion bouwt hij in Antwerpen de place to be voor uitgaand Vlaanderen en ver daarbuiten. Frank paradeert er met Vanessa, de mooiste vrouw van België terwijl partner in crime en pornokoning Dennis Black Magic voor de pikante acts zorgt. Frank wordt even beroemd en berucht als z’n discotheek, maar trapt daarbij al te vaak op de verkeerde tenen.

ZILLION wordt verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is sinds 26 oktober 2022 in de Belgische bioscoopzalen te zien.

Designed & Developed by MoxyOne