Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke samen op het witte doek in ‘Trio’

Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke samen op het witte doek in ‘Trio’Leuk filmnieuws: acteurs Matteo Simoni, Ruth Beeckmans en Bruno Vanden Broecke zijn binnenkort samen te bewonderen in ‘Trio’, een langspeelfilm gebaseerd op het theaterstuk ‘Hechten’ van Stefaan van Brabandt. De film komt volgend jaar met Valentijn in de zalen.

In 2016 toerde het drietal samen door het land met het theaterstuk ‘Hechten’ van Stefaan van Brabandt. Deze tournee bracht hen naar eigen zeggen als makers en vrienden dichter bij elkaar en hongeriger naar meer. Zo ontstond het idee om samen een filmscenario van het toneelstuk te brouwen. “Er gebeurt iets wanneer wij drie bij elkaar zijn. Iets dat alleen maar goesting naar meer genereert. Iets dat inspireert, doet creëeren, bevrijdt en uitdaagt. Chemie, magie, wie zal het zeggen?”, aldus het trio.

‘Trio’ volgt het verhaal van Wim, boekhouder, neuroot en eenzaat die al een tijdje met een depressie worstelt. Zijn halfbroer en tegenpool Gert probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise, een grofgebekte escorte, maakt in Wim lang verloren gevoelens los. De depressie lijkt ver weg. Ze praten, lachen, dansen… maar ze zijn niet alleen. Gert is eveneens betoverd door de eigenwijze, intrigerende Lise. De paringsdans begint. Een onwaarschijnlijk trio ontstaat. Voor het eerst heerst er rivaliteit tussen de broers. Een uur lang is Lise van hen. Daarna is alles anders.

Brutteo

De samenwerking verliep zodanig vlot, dat de drie besloten om samen een productiehuis op te richten. Bruno, Ruth en Matteo: kortom Brutteo. Hun eerste film ‘Trio’ werd zowel door hen geregisseerd, geproduceerd als geacteerd. “Eén ding staat vast: wanneer je beste vrienden je collega’s zijn en andersom werk je waarschijnlijk bij Brutteo”, klinkt het.

‘Trio’ verschijnt vanaf 13 februari 2019 in de bioscoopzalen

Designed & Developed by MoxyOne