Matteo Simoni gaat David Attenborough achterna als stem van Onze Natuur, De Film

Matteo Simoni gaat David Attenborough achterna als stem van Onze Natuur, De FilmNiemand minder dan Matteo Simoni zal vanaf 21 september 2022 te horen zijn als stem van Onze Natuur, De Film, de natuurdocumentaire die de Belgische natuur onder de loep neemt en in al haar glorie naar het witte doek brengt. Zo treedt hij even in de voetsporen van sir David Attenborough om ons op het puntje van onze stoelen te houden terwijl prachtige natuurbeelden zich een weg banen naar ons netvlies.

 

Ik hou zelf heel veel van natuurdocumentaires. Daardoor besef ik het belang van een voice-over maar al te goed. Als het goed gedaan is, lijkt het alsof je samen met een vriend, zeg maar je eigen privé-gids, in de zetel zit. Ik ben alvast vereerd dat ik die verteller mag zijn, en in ieders oor mag kruipen tijdens deze unieke film”, zegt Matteo Simoni, acteur en voice-over van de Onze Natuur-film.

Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen… Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

Deze familiefilm neemt elke kijker mee in de wondere wereld van Onze Natuur. Nooit eerder is onze eigen achtertuin in al zijn glorie vertoond. Een visueel spektakel dat op groot scherm pas echt tot zijn recht komt. Een kans om oog in oog te komen staan met de grote maar ook de allerkleinste dieren, met als doel te verwonderen en fier te leren zijn op al dat moois om ons heen.

Hotel Hungaria lanceert samen met VRT, KFD, RTL TVI, Agentschap voor Natuur en Bos & Natuurpunt: Onze Natuur, De Film. Onze Natuur is een ambitieus 360°-merk dat laat zien hoe verbazend wild en verrassend dichtbij onze Belgische natuur is. Via het online platform onzenatuur.be/notrenature.be, social media, een boekenreeks en een prestigieuze tv-reeks later dit jaar, komt die wilde natuur nu nog dichterbij.

Dit project kwam tot stand in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos & Natuurpunt. Zij boden ons hun kennis, expertise, logistieke ondersteuning en toegang tot de mooiste natuurgebieden.

Bijzondere dank gaat uit naar al onze partners: Mooimakers, Be WaPP, Biobest, Swarovski Optik, Volvo, BNP Paribas Fortis, Nationale Loterij, WWF, Inverde, Dienst Marien Milieu & Lannoo

Dit project kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders & De Belgische Tax shelter maatregel.

Onze Natuur, De Film zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 21 september 2022 in de Belgische bioscoopzalen verwacht.

Designed & Developed by MoxyOne