MASSALE OPKOMST VOOR DE ‘URBANUS DE VUILNISHELD ANIMATIEFILM FANDAG’

MASSALE OPKOMST VOOR DE ‘URBANUS DE VUILNISHELD ANIMATIEFILM FANDAG’Antwerpen, 17 maart 2019.  Vandaag vond in Comics Station Antwerp de Urbanus de Vuilnisheld animatiefilm fandag plaats.  De opkomst was enorm.

Er werden twee handtekingsessies van telkens 1 uur voorzien, maar beide sessies liepen zwaar uit omwille van de lange rij fans.  De fandag werd georganiseerd in samenwerking met één en Ketnet en in aanwezigheid van Urbanus en Willy Linthout.  De aanwezige kinderen konden er naar de film kijken, een workshop striptekenen krijgen van Steven De Rie (de assistent-tekenaar van Willy Linthout) en op de foto gaan met hun idolen.  De presentatie was in handen van Thuis-acteur Christophe Haddad en Ketnet wrapster Sien Wynants.

Urbanus: de Vuilnisheld speelt sinds 27 februari in de zalen en lokte tot dusver ruim 50.000 bezoekers.

stemmencast

Voor de stemmen van de personages werd een mooie cast verzameld: Urbanus is uiteraard Urbanus, Ben Segers (de hond Nabuko Donosor), Sven De Ridder (bromvlieg Amedee), Frances Lefebure (Juf Pussy), Sien Eggers (moeder Eufrazie), Ron Cornet (vader Cesar), Ludo Hellinx (Jef Patat), Pieter Embrechts & Dimitri Leue (wijkagenten René & Modest), Koen Van Impe (Meneer Pastoor), Tom Van Dyck (Dokter Schrikmerg), Tuur VerelstThijs Antonneau en Wout Verstappen (schoolvriendjes Dikke Herman, Botswana & Pinnekeshaar), Mark Verstraete (Meester Kweepeer) en Anke Helsen (Madam Pif).

 

In ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): gedurende een jaar mag Igor gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden.  Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy.  Maar uiteraard loopt alles in het honderd wanneer de kinderen in opstand komen tegen het plan van de volwassenen.

‘Urbanus: de Vuilnisheld’ is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met BosBros en één, met de steun van het Stap programma van Telenet, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Nederlands Filmfonds, the Netherlands Film Production Incentive, de Belgische taxshelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD). 

De film wordt sinds 27 februari 2019 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en komt uit in België en Nederland.

Designed & Developed by MoxyOne