EERBETOON AAN DE 28 SLACHTOFFERS VAN DE BENDE VAN NIJVEL IN KINEPOLIS ANTWERPEN

EERBETOON AAN DE 28 SLACHTOFFERS VAN DE BENDE VAN NIJVEL IN KINEPOLIS ANTWERPENAntwerpen, 8 november 2018.  Vanavond vond in Kinepolis Antwerpen een speciale vertoning plaats van de film “Niet Schieten”.  Teneinde de 28 slachtoffers van de Bende van Nijvel te herdenken, werden bij de 20u-vertoning 28 plaatsen vrijgehouden in de zaal.

Dit gebeurde in aanwezigheid van David Van de Steen die zijn ouders en zusje verloor bij de overval op de Delhaize van Aalst en Patricia Finné wiens vader het leven liet bij de overval op de Delhaize van Overijse.

Op vrijdag 9 november zullen bij de drie vertoningen van ‘Niet Schieten’ in Kinepolis Antwerpen eveneens 28 plaatsen leeg gehouden worden (de vertoningen van 14u15, 17u30 en 20u30).
Dit om stil te staan bij alle slachtoffers en vooral om aan het grote publiek steun te vragen voor hun strijd en roep om antwoorden en gerechtigheid.  Want tot vandaag is het onderzoek nog steeds gaande en blijven veel nabestaanden met lege handen en veel onbeantwoorde vragen achter.

Morgen is het immers exact 33 jaar geleden dat de Bende van Nijvel de laatste, maar tegelijk meest bloedige overval pleegde in de Delhaize van Aalst.

De Witte Mars die vrijdag om 20u in Aalst zal plaatsvinden, is mede ontstaan door de verontwaardiging van vele mensen na het zien van de film ‘Niet Schieten’.

Designed & Developed by MoxyOne