DIT ZIJN DE EERSTE BEELDEN VAN MAROKKAANSE BRUILOFT

DIT ZIJN DE EERSTE BEELDEN VAN MAROKKAANSE BRUILOFT; DE NIEUWE ROMANTISCHE KOMEDIE VAN JOHAN NIJENHUISUTRECHT – Vandaag is de trailer gereleased van de nieuwe Johan Nijenhuis bioscoopfilm Marokkaanse Bruiloft. Het zijn de eerste beelden van de romkom die de regisseur maakte in nauwe samenwerking met Mina el Hannaoui. In Marokkaanse Bruiloft zien we ‘Mocro Maffia‘ ster Walid Benmbarek voor het eerst van zijn romantische kant. Naast hem speelt Soumaya Ahouaoui haar eerste grote filmhoofdrol en maakt de immens populaire zangeres Numida el Morabet haar acteerdebuut. Andere grote rollen zijn er onder anderen voor Nora el Koussour, Pip Pellens, Nabil Aoulad Ayad, Liza Sips en Tjebbo Gerritsma. Marokkaanse Bruiloft draait vanaf 2 juni in de bioscopen.

Na films die ander andere gedraaid werden op Cuba, in het Italiaanse Toscane en in Miami neemt regisseur Johan Nijenhuis de kijker nu mee in de moderne- en veelkleurige Marokkaanse cultuur.

“Met vier flinke trouwfeesten is dit  mijn grootste bruiloftsfilm geworden. De film heeft een enorme Marokkaanse bruiloft, een hennafeest, een Hollands trouwfeest en als klap op de vuurpijl een kleurrijke trouwpartij in de prachtige ‘blauwe stad’ Chefchaouen in Marokko. We hebben bijna dagenlang feesten gefilmd en dat  feestje zie je terug op het grote doek.” – Johan Nijenhuis

OVER MAROKKAANSE BRUILOFT

Yasmine heeft maar één droom: een succesvol advocaat te worden. Ze werkt er keihard voor, maar haar omgeving maakt zich zorgen om haar vrijgezelle status. Een man vang je nu eenmaal eerder met een kookboek dan met een wetboek. Aangemoedigd door haar vriendinnen dwingt Yasmine zichzelf om open te staan voor de liefde en dan vindt ze plots niet één, maar zelfs twee leuke mannen op haar pad. Terwijl in haar omgeving het ene na het andere bruiloftsfeest gevierd wordt, groeien Yasmine’s twijfels. Waar de succesvolle arts steeds meer op haar zenuwen werkt, is de stoere monteur ineens haar cliënt in de rechtbank. Hoe weet ze zeker dat ze de juiste keuze maakt?

De regie van Marokkaanse Bruiloft is in handen van Johan Nijenhuis naar een script van Aliefka Bijlsma en co-scenarist Mina El Hannaoui met een bijdrage van Jelle Posthuma. De film wordt geproduceerd door Ingmar Menning en Johan Nijenhuis in samenwerking met Mina el Hannaoui en coproducent AVROTROS. De film is tot stand gekomen met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, Abraham Tuschinski fonds en CoBO. Dutch FilmWorks brengt Marokkaanse Bruiloft in de Nederlandse bioscopen.

Designed & Developed by MoxyOne