De wilde Belgische natuur sensationeel in beeld gebracht in Onze Natuur, De Film

De wilde Belgische natuur sensationeel in beeld gebracht in Onze Natuur, De FilmHotel Hungaria lanceert samen met VRT, KFD, RTL TVI, Agentschap voor Natuur en Bos & Natuurpunt: Onze Natuur, De FilmOnze Natuur is een ambitieus 360°-merk dat laat zien hoe verbazend wild en verrassend dichtbij onze Belgische natuur is. Via het online platform onzenatuur.be/notrenature.be, social media, een boekenreeks en een prestigieuze tv-reeks later dit jaar, komt die wilde natuur nu nog dichterbij. Maar er is meer. In september 2022 tonen we deze prachtige, ongeziene natuur op groot scherm, en brengen wij met Onze Natuur, De Film een exclusieve ervaring in bioscoop, in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

De missie van Onze Natuur: elke Belg grenzeloos trots maken op wat er zich in ons eigen land afspeelt. Zo trots zelfs, dat Onze Natuur spontaan beter beschermd wordt. Wij Belgen zijn van nature bescheiden. Maar over de Belgische natuur hoeven we niet bescheiden te zijn. Niet het luipaard, maar onze slechtvalk is het snelste dier ter wereld. De dwergmuis weeft even vernuftige nesten in het riet als een Afrikaanse watervogel. En als je denkt dat onze Kalmthoutse Heide qua schoonheid moet onderdoen voor de Afrikaanse Savanne, dan moet je maar eens terugkomen wanneer de struikhei de droge vlakte omtovert in een zee van paarse bloemen. Als je het wil zien, kan je er niet onderuit: we zijn omsingeld door sensationele, wilde natuur. Wij willen het wilde België in volle glorie laten zien.

Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. Dit is het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken, de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen… Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste zicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

 

 

Ricus Jansegers (Directeur Content VRT): “Door de pandemie van de voorbije twee jaar zijn we ons nog meer bewust geworden van de overweldigende schoonheid van de natuur dicht bij huis en het belang ervan voor het menselijk welzijn. De makers van ‘Onze natuur’ gingen in samenwerking met de VRT vier jaar geleden al visionair aan de slag om de natuur in onze achtertuin tot in het kleinste detail vast te leggen. Haarscherp krijg je een ongezien beeld van de schoonheid van fauna en flora in onze eigen streek. Met eindeloze precisie en nog meer geduld kwam ‘Onze Natuur, De Film’ tot stand, een prachtdocument voor de huidige en de toekomstige generaties.”Samen met Hotel Hungaria, Agentschap Natuur & Bos en Natuurpunt stelt de VRT zo trots als een pauw, of in dit geval een edelhert, de eerste beelden voor van de film die vanaf de herfst in de bioscopen loopt.Nico Van de Velde (Hotel Hungaria): “Al gedurende 4 jaar wordt er binnen Hotel Hungaria hard gewerkt aan Onze Natuur, De Film. Vandaag, bij de start van de lente, lanceren we dan eindelijk onze trailer. Wij zijn ontzettend trots en blij om het resultaat van dat harde werk in 2022 op het grote publiek los te laten. We hopen dat heel België meegenomen kan worden in de verwondering over zoveel prachtige natuur in ons eigen land!”Dit project kwam tot stand in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos & Natuurpunt. Zij boden ons hun kennis, expertise, logistieke ondersteuning en toegang tot de mooiste natuurgebieden. Jeroen Denaeghel (Agentschap voor Natuur en Bos): “Het Agentschap voor Natuur en Bos stond mee aan de wieg van Onze Natuur, De Film. Van meet af aan geloofden we in de meerwaarde van dit project, namelijk onze fascinerende natuur dichtbij de mensen brengen. En best wel spannend om na vier jaar samenwerken dit najaar het resultaat te zien.”Bijzondere dank gaat uit naar al onze partners: Mooimakers, Be WaPP, Biobest, Swarovski Optik, Volvo, BNP Paribas Fortis, Nationale Loterij, WWF, Inverde, Dienst Marien Milieu & Lannoo. Dit project kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders & De Belgische Tax shelter maatregel.

Onze Natuur, De Film zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 21 september 2022 in de Belgische bioscoopzalen verwacht.

Designed & Developed by MoxyOne