DE ACHT BERGEN verovert Belgische harten met reeds 120.000 bezoekers

DE ACHT BERGEN verovert Belgische harten met reeds 120.000 bezoekersDe nieuwste telg van gelauwerd Belgisch regisseur Felix van Groeningen, die samen met Charlotte Vandermeersch het scenario en de regie in handen nam van ‘De Acht Bergen’ van Italiaans bestsellerauteur Paolo Cognetti, is een gigantisch succes. Dit zowel in eigen land als in het buitenland, want ook in Italië (527.000 bezoekers) en Nederland (87.000 bezoekers) gooit De Acht Bergen hoge ogen. Zo gingen er in de Benelux al 207.000 kaartjes over de toonbank! Dat de film over de landsgrenzen heen goed gesmaakt wordt, merken we aan de hoge publiekswaardering die hij krijgt, wat dit succes alleen maar kracht bijzet.

De oogstrelende beelden in combinatie met de fantastische soundtrack van de Zweedse singer-songwriter Daniel Norgren, brengen het verhaal van ‘Le otto montagne’ prachtig samen voor liefhebbers van de bergen en de Italiaanse Alpen in het bijzonder.

Synopsis: De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.
Naar de roman « Le otto montagne » van Paolo Cognetti

Vlaams coproducent is Hans Everaert die in 2021 met La Civil van Teodora Ana Mihai in Cannes aanwezig was. DE ACHT BERGEN is een Italiaans-Belgisch-Franse film in een productie van WILDSIDE (it), a FREMANTLE company, RUFUS/MENUETTO (Be) en PYRAMIDE PRODUCTIONS (Fr). De film wordt gecoproduceerd door VISION DISTRIBUTION. Elastic Film UK is executive producer.

 

DE ACHT BERGEN kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns en minister van Cultuur Jan Jambon, investeerde in de film. Daarnaast co-financierden ook Streamz, Kinepolis Film Distribution (KFD) & Dutch Filmworks (DFW) en de Belgische Tax Shelter partners.

 

DE ACHT BERGEN wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is sinds 14 december 2022 in de Belgische bioscoopzalen te zien.

Designed & Developed by MoxyOne