De Acht Bergen, de Juryprijs-winnaar in Cannes, houdt Belgische première in aanwezigheid van Paolo Cognetti en Luca Marinelli

De Acht Bergen, de Juryprijs-winnaar in Cannes, houdt Belgische première in aanwezigheid van Paolo Cognetti en Luca MarinelliDe Juryprijs-winnaar van Cannes, De Acht Bergen, onder regie van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch, houdt op dinsdag 13 december z’n officiële Belgische première. In aanwezigheid van de Italiaanse bestsellerauteur Paolo Cognetti (‘Le otto montagne’) en één van de Italiaanse hoofdrolspelers Luca Marinelli (Pietro), kleurt De Roma in Antwerpen voor de gelegenheid een avond groen-wit-rood.

Als onderdeel van zijn Belgische toer, zal ook de Zweedse singer-songwriter Daniel Norgren die avond de revue passeren om de mood volledig juist te krijgen. Waan je even op een wandeling doorheen de Italiaanse Alpen tijdens het intieme concert na de film, naar aanleiding van zijn rol als maker van de soundtrack van De Acht Bergen. Qua setting valt dit moeilijk te overtreffen.

Daniel Norgren is daarna in België nog kort te bewonderen, onder meer op 17 december (30cc, Leuven), 18 december (Schouwburg, Kortrijk) en 19 december (NTGent, Gent – uitverkocht!). Beschikbaarheid van tickets is te checken via de bovenstaande links.

Ook zal het op maandagavond 12 december tussen 16:30 – 17:30 uur mogelijk zijn om de lezing van Felix van Groeningen en Paolo Cognetti bij te wonen in de Leuvense Schouwburg, waar ze het uitgebreid over de film zullen hebben. Tickets hiervoor zijn via deze link te verkrijgen. Let op: deze lezing is volledig in het Frans.

 

Synopsis: De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

Naar de roman « Le otto montagne » van Paolo Cognetti.

Vlaams coproducent is Hans Everaert die in 2021 met La Civil van Teodora Ana Mihai in Cannes aanwezig was. DE ACHT BERGEN is een Italiaans-Belgisch-Franse film in een productie van WILDSIDE (it), a FREMANTLE company, RUFUS/MENUETTO (Be) en PYRAMIDE PRODUCTIONS (Fr). De film wordt gecoproduceerd door VISION DISTRIBUTION. Elastic Film UK is executive producer.

DE ACHT BERGEN kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits en minister van Cultuur Jan Jambon, investeerde in de film. Daarnaast co-financierden ook Streamz, Kinepolis Film Distribution (KFD) & Dutch Filmworks (DFW) en de Belgische Tax Shelter partners.

DE ACHT BERGEN wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en zal vanaf
14 december 2022 in de Belgische bioscoopzalen te zien zijn.

Designed & Developed by MoxyOne