Bekijk de officiële poster en trailer voor ‘Urbanus de vuilnisheld’

Bekijk de officiële poster en trailer voor 'Urbanus de vuilnisheld'Brussel, 4 december 2018.  Op 27 februari 2019 komt ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ in de zalen en de trailer waarin de gekke figuurtjes uit Tollembeek helemaal tot leven komen, is zopas gelanceerd. Ook de definitieve poster is klaar.

In ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ sluiten de volwassenen van Tollembeek een lucratieve deal met een schimmige Rus (bankier Jef Patat, vermomd als Igor De Rus): gedurende een jaar mag Igor gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden.Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy.  Maar uiteraard loopt alles in het honderd wanneer de kinderen in opstand komen tegen het plan van de volwassenen.

Stemmencast

Voor de stemmen van de personages werd een mooie cast verzameld: Urbanus (is uiteraard Urbanus), Ben Segers (de hond Nabuko Donosor), Sven De Ridder (bromvlieg Amedee), Frances Lefebure (Juf Pussy), Sien Eggers (moeder Eufrazie), Ron Cornet (vader Cesar), Ludo Hellinx (Jef Patat), Pieter Embrechts en Dimitri Leue (wijkagenten René & Modest), Koen Van Impe (Meneer Pastoor), Tom Van Dyck (Dokter Schrikmerg), Tuur Verelst, Thijs Antonneau en Wout Verstappen (schoolvriendjes Dikke Herman, Botswana & Pinnekeshaar), Mark Verstraete (Meester Kweepeer) en Anke Helsen (Madam Pif).

2019 = het Urbanus jaar

Er valt in 2019 heel wat te beleven rond het universum van Urbanus.  In een notedop:- op 5 december: de 181ste strip, ‘De Vliegende Kerktoren’ (door Standaard Uitgeverij)

– van 11 december tot 26 mei: expo ‘Urbanus, Underground Familiestrip’ in het Stripmuseum in Brussel

– op 6 februari: de 182ste strip, ‘Het Billenknijpertje’ (door Standaard Uitgeverij)

– op 11 februari: de geschiedenis van de Urbanusstrip, een naslagwerk van Tom Wouters (door Standaard Uitgeverij)

– op 27 februari: bioscooprelease van ‘Urbanus: de Vuilnisheld’

– op 17 maart: een Urbanus animatiefilmdag in Comics Station Antwerp i.s.m. Eén en Ketnet

– op 24 maart: de Eneco Clean Beach Cup, grote strandschoonmaak in het teken van ‘Urbanus: de Vuilnisheld’

Verder pakt de kledingsketen JBC uit met een Urbanus-collectie voor kinderen, Mister T voorziet een kledingslijn voor volwassenen, en samen met Funny Fashion wordt een authentiek Urbanus-kostuumpje voor groot en klein op de markt gebracht.

‘Urbanus: de Vuilnisheld’ is een productie van Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met BosBros en één, met de steun van het Stap programma van Telenet, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Nederlands Filmfonds, the Netherlands Film Production Incentive, de Belgische taxshelter voor filmfinanciering en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

De film wordt vanaf 27 februari 2019 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en komt uit in België en Nederland.

Designed & Developed by MoxyOne