“Bastaard” in najaar op het witte doek en slotfilm Filmfestival Oostende

“Bastaard” in najaar op het witte doek en slotfilm Filmfestival OostendeBastaard‘ is de allereerste langspeelfilm van regisseur Mathieu Mortelmans, die we kennen als regisseur van enkele afleveringen van succesvolle Vlaamse TV-reeksen zoals ‘De Kroongetuigen’, ‘Vermist’, ‘De Bunker’ en ‘Gent-West’. Daarnaast regisseerde hij al enkele kortfilms (‘Complices’, ‘Chambre Double’ en ‘Les Naufragés’) waarmee hij meermaals in de prijzen viel.

De psychologische thriller – ‘Bastaard’ – vertelt het verhaal van Daan, een zeventienjarige jongen die na de tragische dood van zijn oudere broer aan het hoofd komt te staan van een verscheurd gezin. De rouw lijkt onoverwinnelijk tot de familie de dakloze tiener Radja ontmoet. Daans moeder ziet een kans om de leegte in te vullen en biedt de onbekende jongen onderdak aan. Wanneer Daan merkt dat de nieuwkomer meer en meer macht krijgt over zijn kwetsbare moeder, bijt hij zich vast in Radja’s mysterieuze verleden…

De hoofdrollen worden vertolkt door Bjarne Devolder, Spencer Bogaert, Tine Reymer en Koen De Bouw. Daarnaast maken andere bekende acteurs als Lucas Van den Eynde, Arne De Tremerie, Sandrine André, Lukas Bulteel, César De Sutter, Els Olaerts, Dirk Roofthooft ook hun opwachting in deze thriller van Belgische bodem.

Bastaard‘ zal tevens ook in première te zien zijn als slotfilm van Filmfestival Oostende op vrijdag 13 september.
Kinepolis Film Distribution (KFD) zal de film op 2 oktober uitbrengen in de Belgische zalen.

Designed & Developed by MoxyOne