Amy Winehouse biopic Back to Black laat eerste beelden zien

Amy Winehouse biopic Back to Black laat eerste beelden zienBACK TO BLACK, de langverwachte biopic omtrent het onstuimige leven van zangeres Amy Winehouse, laat zich voor het eerst zien in een teaser trailer. Ook de filmposter is vanaf vandaag vrijgegeven. Vanaf 24 april 2024 brengt Kinepolis Film Distribution (KFD) de biopic van de in 2011 overleden zangeres in de bioscoop.

 

Sam Taylor-Johnson over Marisa Abela: “Een talent als Marisa ontdekken, voelt als het vinden van goud. Al bij haar eerste blik in de lens tijdens haar eerste auditie, wist ik dat zij Amy Winehouse moest zijn. Marisa heeft aandacht besteed aan elk detail en urenlang getraind om de rol te kunnen zingen. Ze imiteert Amy niet, ze leeft haar.”

 

BACK TO BLACK vertelt het verhaal van Amy Winehouse, de meest iconische, lokale ster van de 21e eeuw die een gigantische leemte naliet. De film geeft een levendig en bruisend beeld van de straten van Camden die ze haar thuis noemde en werpt een licht op de moeilijkheden die wereldwijde roem voor haar met zich meebracht. BACK TO BLACK brengt hulde aan de artistieke aard, het gevoel voor humor en de eerlijke inborst van Amy, maar probeert ook inzicht te geven in de demonen waarmee ze kampte. Een onverschrokken beeld op de moderne sterrenmachine en een krachtig eerbetoon aan een talent dat zich maar één keer in een generatie aandient.

De felbegeerde hoofdrol in BACK TO BLACK is voor het grote talent Marisa Abela met naast haar onder andere BAFTA-winnaar Jack O’Connel, Eddie Marsan en Golden Globe en Oscar genomineerde Lesley Manville. De film wordt geregisseerd door de veelgeprezen filmmaker en beeldend kunstenaar Sam Taylor-Johnson (Fifty Shades Of Grey).

 

OVER AMY WINEHOUSE
Amy Winehouse wordt algemeen beschouwd als één van de grootste artiesten uit de recente muziekgeschiedenis. Ze verkocht wereldwijd meer dan 30 miljoen platen en genereert vandaag de dag nog steeds meer dan 80 miljoen streams per maand. Haar veelgeprezen album Back To Black uit 2006 bracht haar wereldwijde roem en won vervolgens een recordaantal van vijf Grammy Awards waaronder Record Of The Year en Song of The Year voor de hitsingle Rehab. In 2011 overleed de zangeres op 27-jarige leeftijd.

Designed & Developed by MoxyOne