AL RUIM 100.000 BEZOEKERS voor ‘SINTERKLAAS EN DE WAKKERE NACHTEN’

AL RUIM 100.000 BEZOEKERS voor ‘SINTERKLAAS EN DE WAKKERE NACHTEN’Na vier programmatieweken heeft “Sinterklaas en de Wakkere Nachten” ruimschoots de kaap van 100.000 bezoekers bereikt; de teller staat inmiddels op 110.000 bezoekers.  Kapitein Paelinckx, Professor Herman Van den Uytleg, Conchita Garcia en Ramon Iglesias zijn sinds zaterdag opnieuw in het land en konden zodoende zelf de Gouden Filmprijs (*) in ontvangst nemen.

De film werd geregisseerd door Stijn Coninx naar een scenario van Hugo Matthysen en kwam tot stand met de medewerking van Jan Decleir, Frans Van der Aa, Pieter Embrechts, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Jonas Van Geel, Evelien Bosmans, Karlijn Sileghem en vele anderen.

het verhaal

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet ’s nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt.  Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen.

‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ is een samenwerking van Ketnet, Eén, Sylvester, Telenet, Screen Flanders, VAF en Kinepolis Film Distribution (KFD) die de film sinds 24 oktober in de bioscopen verdeelt.

de wereld van Sinterklaas

In 1993 moderniseerde de VRT het klassieke Sinterklaas-verhaal voor de reeks Dag Sinterklaas.  De makers wilden de kinderen, én hun mama’s en papa’s, Sinterklaas leren kennen zoals hij echt is: een goedheilig man met een klassieke waardigheid en een onuitputtelijke kinderliefde, maar ook een mens van vlees en bloed met vertederende kleinmenselijke trekjes.  Een man ook met vele vrienden en een hele entourage van kleurrijke, grappige en gelaagde personages die jong en oud aanspreken en tradities verzoenen met de hedendaagse realiteit.  Dat is de Sint die we kennen van Dag Sinterklaas, de jaarlijkse intrede Hij komt, hij komt! en de andere Sint-programma’s van Ketnet in samenwerking met Hugo Matthysen en Sylvester.

(*) de Gouden, Platina en Diamanten Filmprijs voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van het VAF/Filmfonds

Designed & Developed by MoxyOne