AL MEER DAN 100.000 BEZOEKERS VOOR “DE BUURTPOLITIE: DE TUNNEL” en EEN KWART MILJOEN BEZOEKERS VOOR “PATSER”

AL MEER DAN 100.000 BEZOEKERS VOOR “DE BUURTPOLITIE: DE TUNNEL” en EEN KWART MILJOEN BEZOEKERS VOOR “PATSER”Het blijft goed nieuws regenen voor de tweede film van De Buurtpolitie: na een schitterend openingsweekend en na nog geen twee speelweken in de Vlaamse bioscopen, is inmiddels reeds de kaap van de 100.000 bezoekers gehaald. In vergelijking met de eerste film (die in oktober 2016 uitkwam), doet De Buurtpolitie: De Tunnel het na evenveel aantal speeldagen zelfs 8% beter dan de eerste film. Wetende dat afgelopen zondag een relatief kalme bioscoopdag was omwille van het mooie weer, is dit een schitterend resultaat. Dit laat dan ook vermoeden dat het aantal van 158.000 bezoekers van de eerste film zeker geëvenaard zal worden.

De vaste hoofdcast bestaat uit Willy Herremans, Eric Peeters, Manoe Frateur, Ilse la Monaca, Andy Peelman, Nicoline Hummel, Johan Kalifa Bals, Ianthe Tavernier, Henny Seroeyen en Dorien Reynaert. Nieuwkomers in de serie én de film zijn Souliman De Croock (Aziz) en Tim Ost (Tom). De vtm-serie zit inmiddels aan het negende seizoen. Het scenario is opnieuw gebaseerd op een waargebeurd verhaal.De film wordt geproduceerd door Zodiak Belgium uit Lint, in samenwerking met VTM, Telenet en De Persgroep. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film sinds 7 februari 2018 in de Vlaamse bioscoopzalen.

EEN KWART MILJOEN BEZOEKERS VOOR “PATSER”

Na bijna vier weken programmatie, heeft de derde film van Adil & Bilall de kaap van het kwart miljoen bezoekers gehaald – de teller staat tot en met gisteren op bijna 275.000 bezoekers. De film zorgt nog steeds voor overvolle zalen en gaat woensdag zijn vijfde programmatieweek in met evenveel schermen als bij de start.

Ook in Nederland kent de film een ongekend succes. Patser ging er op 1 februari van start en heeft inmiddels de kaap van de 100.000 bezoekers ruim overschreden. Het is van de jaren tachtig geleden met Hector en Koko Flanel dat een Vlaamse productie nog zo’n groot publiek haalde bij onze Noorderburen.
Op 28 februari volgt de release in Frankrijk en Wallonië. Ook de rechten voor Japan zijn inmiddels verkocht.

De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe. Daarnaast zijn o.a. ook de Nederlandse rapper Ali B, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Nabil Mallat en Dimitri Vegas & Like Mike te zien in de film.

Patser is een productie van a team productions in coproductie met het Nederlandse Column Film en het Waalse 10.80 Films en wordt mogelijk gemaakt door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel, Screen Brussels, Cobo Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Stad Antwerpen, de Belgische tax shelter financiering, Casa Kafka, VTM, Telenet, VOO/BETV, RTBF, BNN-VARA, Kinepolis Film Distribution en Indie Sales.

Patser wordt sinds 24 januari 2018 in de bioscopen verdeeld door KFD.

Video’s

De Buurtpolitie De Tunnel – Officiële trailer

 

PATSER – Officiële Trailer (Adil & Bilall)

Designed & Developed by MoxyOne