Vlaamse tienerfilm Bittersweet Sixteen dropt trailer en poster

Vlaamse tienerfilm Bittersweet Sixteen dropt trailer en posterBittersweet Sixteen, het unieke filmproject van de voltallige familie Verheyen-Willaert, pakt vandaag groots uit met de trailer en de filmposter! Het scenario is van de hand van Anna (15) en is grotendeels geïnspireerd op haar eigen schoolervaringen. Samen met haar ouders Jan en Lien nam ze ook de regie voor haar rekening.

De Vlaamse film van, voor en over tieners is de eerste in zijn soort en belooft alvast het eind van het jaar met een knal(paca) in te zetten!

Synopsis: Lotte is een tiener van 15 en kijkt uit naar haar 16de verjaardag, haar ‘sweet sixteen’. Ze heeft een moeilijk jaar achter de rug:  een toxische relatie met Astrid, het mooiste meisje van de klas, beschadigde haar zelfbeeld. Op het thuisfront is er ook een verrassende wending: haar ouders gaan uit elkaar. Ondertussen razen hormonen door puberlichamen, worden de dagen gekleurd door ontluikende liefdes, de lastige maar mooie zoektocht naar seksuele identiteit, het ontwijken van de valkuilen van de middelbare school, en existentiële twijfels en vragen als daar zijn: waarom moeten we weten uit welke grondlagen de Kempische bodem bestaat, en waarom moest X in godsnaam sterven in ‘The Walking Dead’? Alle grote en kleine verhaallijnen zullen zich kruisen en komen tot een climax op het feest voor Lotte’s 16de verjaardag.

De film kan rekenen op een uitgebreide cast van opkomend fris, jong talent  waaronder Yana Steenhout (Lotte), Ninalotte Roose (Astrid), Nell Cattrysse (Kat), Aaron Blommaert (David), Nidal van Rijn (Max), Zion Luts (Tymen), Steffie Mercie (Angel), Stien Edlund (Stefanie), Ayco Weets (Fleur), Maxine Janssens (Eva), Imea Denooze (Alexa), Emma Van Raemdonck (Amber) en Héritier Tipo (Juma). Als ouders herkennen we ervaringsdeskundigen Tine Embrechts (Samantha, mama van Lotte), Joke Devynck (Jo, mama van Astrid) en Leen Dendievel (Veronique, mama van Kat). Het onderwijzend personeel bestaat uit Sven De Ridder (‘De reus’), Isabelle Van Hecke (mw. Troch), en Kürt Rogiers als de schooldirecteur.

Bittersweet Sixteen zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD) en wordt op 22 december 2021 in de bioscopenzalen verwacht.

De film wordt geproduceerd door Max Rockatansky NV i.s.m. Banijay Belgium, Kinepolis Film Distribution (KFD), Dutch FilmWorks (DFW) en met de steun van Screen Flanders en de tax shelter van de Federale Regering. Partners zijn Powerplus, Xior Student Housing, Désirée, Trilec, Jet Import, Cardoen, JBC, Stad Antwerpen en Ministerie van Onderwijs.

Designed & Developed by MoxyOne