PATSERIGE POSTER VOOR “PATSER”Het succesvolle regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah werken nog naarstig aan de afwerking van hun derde film, PATSER, maar de poster is alvast klaar.

Het ontwerp is van de hand van de Brusselse filmposterontwerpster Amira Daoudi.  Zij ontwierp eerder o.a. de posters van Blue Bird, Rundskop, Black, D’Ardennen, Kid en Cargo.  Voor het ontwerp van Patser zocht Amira naar het verhaal van de film, de sfeer, het ritme, de boodschap van de regisseurs, de esthetiek en de code die de film gebruikt.  « Maar vooral dat de mensen goesting krijgen om de film te zien.  Als een filmposter de mensen nieuwsgierig maakt, heeft hij zijn doel bereikt. »

Na IMAGE en BLACK, is PATSER de derde langspeelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah.  De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe.  Daarnaast zijn o.a. ook de Nederlandse rapper Ali B., Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Nabil Mallat en niemand minder dan Dimitri Vegas & Like Mike te zien in de film.

PATSER vertelt het waanzinnige verhaal van vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers.  Snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in Scarface.

PATSER is een productie van a team productions in coproductie met het Nederlandse Column Film en het Waalse 10.80 Films en wordt mogelijk gemaakt door de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Screen Flanders, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel, Screen Brussels, Cobo Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Stad Antwerpen, de Belgische tax shelter financiering, Casa Kafka, VTM, Telenet, VOO/BETV, RTBF, BNN-VARA, Kinepolis Film Distribution (KFD) en Indie Sales.

 

PATSER wordt vanaf 24 januari 2018 in de bioscopen verdeeld door KFD.

Designed & Developed by MoxyOne