Adil en Bilall delen poster en trailer van hun nieuwste film REBEL

Adil en Bilall delen poster en trailer van hun nieuwste film REBELNa een succesvolle ontvangst en wereldpremière op het prestigieuze Filmfestival van Cannes in mei, geeft het Belgische regisseursduo Adil & Bilall de poster en trailer vrij van het filmproject dat hen het nauwst aan het hart ligt, Rebel. De film speelt vanaf 5 oktober in de Belgische en Luxemburgse zalen.

De hoofdrollen van deze vijfde langspeelfilm van het duo (o.a. ‘Patser’, ‘Black’ en ‘Bad Boys For Life’) worden vertolkt door Aboubakr Bensaïhi, Lubna Azabal en Adils kleine broer Amir El Arbi. Andere prominente rollen zijn weggelegd voor Younes Bouab, Tara Abboud en Saïd Boumazoughe.

Bekijk de trailer hier: https://www.youtube.com/watch?v=sOSCrwE6VkM&t=9s

De film is een productie van Bert Hamelinck en Dimitri Verbeeck voor Caviar. Naast Adil en Bilall schreven ook o.a. Kevin Meul en Jan Van Dyck mee aan het scenario. Robrecht Heyvaert tekende voor de fotografie, terwijl Hannes De Maeyer, Oum en Bakr instonden voor de originele score. De choreografie in bepaalde scènes is van Sidi Larbi Cherkaoui. De internationale verkoop is in handen van Wild Bunch International. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film naar de Belgische zalen op 5 oktober 2022.

Rebel is een Caviar productie, in coproductie met Beluga Tree, Calach Films & Le Collectif 64, en komt tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon, Screen Flanders, Région de Bruxelles-Capitale via screen.brussels, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, La coopération belge au développement, Sabam for Culture, Luxembourg Film Fund, Royal Film Commission – Jordan (RFC), Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, Eurimages, VRT, RTBF (Télévision belge), VOO & Be tv, Telenet, Streamz, Just Entertainment, Bac Films, Canal+, Cine+, Tax Shelter van de de Belgische Federale Overheid door Caviar Film Financing en Kinepolis Film Distribution (KFD).

Designed & Developed by MoxyOne