The Professor and the Madman

Verklein/Vergroot video

Regie: Farhad Safinia (writer of APOCALYPTO)

Casting: Mel Gibson (Hacksaw Ridge, Expendables 3, Braveheart) Sean Penn (Mystic River, Milk, 21 grams) Natalie Dormer (Game of Thrones) Jennifer Ehle (Zero Dark Thirty) Jeremy Irvine (War Horse)

Releasedatum: 24/07/2019

Beschrijving:

Halverwege de 19e eeuw benadert Oxford University de autodidact Professor James Murray (Mel Gibson) om eerste editie van de Oxford English Dictionary samen te stellen. Maar waar te beginnen? Murray en zijn comité motiveren via een oproep zoveel mogelijk burgers om een woord in te sturen, en ontvangen maar liefst 10.000 bijdragen van ene Dr. William Chester Minor (Sean Penn). Wanneer Murray hem persoonlijk wil bedanken komt hij er achter dat Minor in een gesticht voor krankzinnigen wordt behandeld voor het plegen van een moord. Desondanks ontstaat er een vriendschap tussen de taalliefhebbers. Via bemiddeling van een gevangenisbewaker onderhoudt de berouwvolle Minor ook een bijzondere band met de weduwe van zijn slachtoffer, Eliza Merret (Natalie Dormer).

Als de behandelmethodes plots intensifiëren om de geesteszieke Murray te genezen, bundelen Merret en Murray noodgedwongen hun krachten. Zal het hen lukken om Minor op tijd in veiligheid te brengen voor hij zijn verstand volledig verliest?

En krijgen zowel Murray als Minor dan eindelijk de erkenning die ze verdienen?

​PROFESSOR AND THE MADMAN is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en verscheen tevens in boekvorm in 1998 geschreven door Simon Winche

Genre: bio, drama

Designed & Developed by MoxyOne